Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Helpman (3C)

In 3C staat de nummer zeven op vier verliespunten van de koploper en kan dus de helft van de clubs nog kampioen worden. Vorig weekend verspeelden nogal wat van die clubs punten, grote winnaars in dat weekend waren Zuidhorn en VV Groningen. VVG staat nu op één verliespunt van de koploper. Die hebben één wedstrijd meer gespeeld. Vanmiddag speelt VV Groningen thuis tegen Helpman, die staan onderaan met elf punten. Op zich zou je zeggen “makje” , maar dat dacht koploper Marum vorige week ook toen ze tegen De Pelikanen (die toen nog laatste stonden) moesten. De Pelikanen wonnen met 4-0.
Helpman zit niet echt in een flow, van de laatste elf wedstrijden werd er maar één gewonnen. Zes keer werd er verloren blijven er dus nog vier gelijke spelen over. In oktober won VVG de uitwedstrijd bij Helpman met 5-3.

vvg-mar

Een sterke eerste en een slechte tweede helft, zo valt de wedstrijd van VVG tegen Helpman het beste te typeren. Voor rust werden er veel kansen gecreëerd en stond het ook al vlot 1-0. Een Helpman verdediger ging stuntelen en deed Robert Oosterhof de bal kado, die wist met dat presentje wel raad en schoot alleen voor de keeper beheerst raak, 1-0 in de
4′ minuut. VVG was en bleef de betere maar dankzij enkele slippertjes in de verdediging kregen de gasten toch ook een paar kansen. met name in het eerste kwartier, daarna was het over voor Helpman wat de kansen betrof. Overigens werd geen van die kansen benut.

En daardoor bleef het dus 1-0, tot de 21′ minuut, de buitenspelval klapte niet dicht en Robert Oosterhof kon moederziel alleen en met alle tijd van de wereld op het Helpman doel af. Hij omspeelde de keeper en schoof de 2-0 binnen.

VVG bleef goed voetballen, kwam meermaals door over de vleugels. Dat leidde tot de nodige kansen, de grootste voor achtereenvolgens Meter en Oosterhof, maar beide keren werd de bal vlak voor de lijn geblokt door een Helpman. Net na het half uur viel dan toch de 3-0. Giovanni Salvo draaide naar binnen, zocht en vond ruimte voor een schot wat met een fraaie curve in de verre hoek verdween, 3-0 in de 32′ minuut. In de laatste minuut voor rust bleek driemaal scheepsrecht voor Robert Oosterhof. Eerst schoot hij in een één tegen één situatie tegen de keeper op, daarna trof hij met een mooie volley de lat, maar kort voor rust was het dan toch raak. Een vrije trap van Meter werd door Gregory Daalman met het hoofd terug gelegd waarna Oosterhof het laatste tikje gaf en zo alsnog aan zijn derde treffer kwam, 4-0.

Over de tweede helft kan ik kort zijn. Die was slecht en saai. Twee hoogtepuntjes, een schot tegen de paal waardoor Oosterhof op drie treffers bleef steken en een frommelgoal uit een hoekschop die Helpman een kwartier voor tijd een eretreffer opleverde. Eindstand dus 4-1. Voornaamste is dat VVG zijn zegereeks voortzet met de vierde zege op rij in 2015.
En dat koploper Marum wederom punten verspeelde, nu dankzij een 1-1 bij de Fivel.
Qua verliespunten zijn Appingedam en VV Groningen nu gedeeld eerste.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s