Amateurvoetbal Rules VV Groningen – Godlinze (3C) & VVK-Mamio (4C)

Twee leuke affiches op Sportpark Het Noorden, de derby VVK-Mamio (4C) en virtueel koploper VV Groningen (3C) ontvangt Godlinze. Als het aan Amateurvoetbal Rules lag was VVK – Mamio om 13.30 begonnen en VV Groningen-Godlinze om 15.30, maar goed, het ligt niet aan mij. Dus ligt de focus op VVG-Godlinze en krijgt VVK-Mamio een half oog.

Godlinze heeft pas 13 wedstrijden gespeeld (VVG al 16, NEC Delfzijl zelfs al 18), op basis van verliespunten is Godlinze middenmoter. Ze speelden in 2015 pas één wedstrijd, thuis werd met 0-1 van koploper Marum verloren. De vijf uitwedstrijden leverden Godlinze één punt op. Thuis werd trouwens eerder dit seizoen van VV Groningen gewonnen.

VV Groningen is aan een goede reeks bezig, de laatste vier wedstrijden werden gewonnen, uit de laatste zes duels werden 16 punten gehaald. In de derde klasse C is een goeie serie goed voor de  koppositie, voorlopig  op  basis  van de  minste  verliespunten want  VV Groningen heeft een wedstrijd minder dan koploper Marum en staat (net als Appingedam) twee punten achter. Appingedam speelt vanmiddag uit tegen nummer twee Zuidhorn.
Vorig seizoen speelden Godlinze en Groningen allebei nog in 4C, toen won Godlinze thuis met 5-3 en won VV Groningen thuis met 2-1.

vvg-marHet werd een tumultueus middagje op het Noorden met twaalf doelpunten en twee rode kaarten. De meeste goals vielen bij VVK-Mamio, de rode kaarten bij VVG-Godlinze.
Die wedstrijd was nog niet begonnen of Mamio had op veld 1 de lat al geraakt. Mamio kwam na 12 minuten ook op voorsprong en kwam kort voor rust op 0-2.

Bij VV Groningen-Godlinze was de eerste kans voor Godlinze maar daarna namen de gastheren de regie stevig in handen en hadden de wedstrijd volledig onder controle.
Dat leidde aanvankelijk nog niet tot grote kansen. Pas in het tweede kwart kwamen de kansen voor VV Groningen. Jhonny Meter mocht twee keer aanleggen voor een vrije trap, de eerste vloog hoog over, de tweede ging rakelings naast en Robert Oosterhof kwam net te kort om een voorzet van Jamie Walstra binnen te tikken. Het doelpunt hing al een beetje in de lucht en viel in de 33’minuut. Patrick Goedhart werd vrijgespeeld en schoot beheerst in de verre hoek raak, 1-0. 

Voor rust waren er nog wat mogelijkheden, maar het bleef bij 1-0. Vlak voor rust deed de scheidsrechter nog van zich spreken. VV Groningen verdediger Martijn Oppewal had het regelmatig (verbaal) aan de stok met de aanvoerder van Godlinze en toen die op slag van rust een overtreding en vrije trap claimde riep Oppewal “Fuck you man”. De scheids dacht dat het voor hem bedoelt was en trok rood. VV Groningen dus met tien man verder.

Met een mannetje meer kwam Godlinze beter in de wedstrijd en ging het spel wat meer op en neer.. Na rust leidde dat gelijk tot de 1-1. Een voorzet werd niet goed ingeschat door VVG keeper Boer en van dichtbij werd de bal in de touwen geschoten, 1-1 in 48′ minuut. Een klein kwartier na rust werd een vrije trap door Meter voor de pot gegooid, en door Godlinze weggewerkt waarna de bal voor de voeten van Aksanti Kalswe kwam. Die nam hem vol op de slof en schoot de 2-1 binnen. 

Ondertussen was er een vrij productieve fase bij VVK-Mamio, het werd 1-2, een minuut later 1-3 en weer twee minuten later 2-3. Mamio liep later in de tweede helft uit naar 2-5, maar bracht zichzelf in de slotfase nog in de problemen door VVK in de laatste vijf minuten terug te laten komen tot 4-5. Verder kwam VVK niet, Mamio won dus en dat was ook verdiend. 

Bij VV Groningen-Godlinze bleef het met een VVG mannetje minder wat meer aan elkaar gewaagd. Tot de 70′ minuut. De scheidsrechter maande VVG keeper Boer tempo te maken waarop Patrick Goedhart zei dat ie rustig aan moest doen omdat ze al met een man minder stonden. En daarvoor trok de scheidsrechter geel. Het was de tweede voor Goedhart waardoor VV Groningen dus met negen man verder moest. De eerste rode kaart was al een tikkeltje raar, maar deze sloeg echt nergens op. De scheids drukte zo een zeer nadrukkelijke stempel op de wedstrijd en dat is nooit een goed teken.

De laatste twintig minuten plus nog vijf minuten extra tijd stonden in het teken van overleven. Godlinze zette VV Groningen onder druk, de thuisclub kwam er nioet of nauwelijks meer uit en ontsnapte een paar keer op miraculeuze wijze aan de 2-2. Zo miste Godlinze een stuk of 3 reuzekansen, werden doelpuntrijpe schoten op het nippertje geblokt waarmee VV Groningen de 2-1 uiteindelijk met bloed, zweet en tranen over de streep trok en de belachelijke rode kart(en) gelukkig voor VVG niet van invloed waren op de uitslag. Aksa Kalswe werd zo matchwinner en mocht zich sowieso de titel man of the match toe eigenen omdat hij in de laatste fase ook verdedigend zeer sterk bezig was.

Omdat de meeste concurrenten punten lieten liggen (Zuidhorn-Appingedam eindigde in 1-1, ook koploper Marum speelde gelijk) was het weer een goed weekend voor VV Groningen. NEC Delfzijl is nu eerste met 34 uit 19, VVG  stijgt naar plek twee met 33 uit 17. Marum en Zuidhorn speelden 18 wedstrijden en hebben respectievelijk 33 en 32 punten. Appingedam is vijfde met 31 uit 17. Spanning alom dus in 3C.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.