Amateurvoetbal Rules Mamio-GEO (4C)

De lente is in het land, maar daar was niet veel van te merken. Gure wind en regen in plaats van een lekker lentezonnetje bij de wedstrijd tussen Mamio en GEO. Gelukkig regende het ook doelpunten.
Mamio is op weg naar de derde klasse, de nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks uit 4C en Mamio staat met nog zes wedstrijden te gaan 12 punten voor op de nummer 3 die ook nog een wedstrijd meer speelde.
GEO staat vijfde en voert de middenmoot in 4C aan.

Twee jaar geleden stonden ze ook in de prille lente tegenover elkaar, toen werd het 1-5.
Maar de tijden zijn verandert, Mamio is geen degradatiekandidaat meer maar een topper in 4C.
mamiogeo
Het begin van Mamio – GEO was vrij rommelig. Mamio de betere ploeg, maar ook GEO kreeg wat kansjes. Zo ook in de 23′ minuut, Mamio keeper Touré moest ver zijn doel uit om het gevaar te bezweren, maar de bal kwam opnieuw bij een GEO speler terecht, die haalde van 25 meter uit, Touré redde, maar deed dat buiten zijn strafschopgebied met de handen, rode kaart voor Samuel le Roy Touré en een vrije trap voor GEO. 
Het maakte uiteindelijk niet zo veel uit voor Mamio, ze waren ook met 10 man te sterk voor GEO. Vier minuten nadat ze met tien man kwamen te staan zette Kenneth Slijngaard voor en schoot Maojid Alloui raak, 1-0 voor Mamio.  

De scheidsrechter zag eerder in twee GEO handsballen geen strafschop, maar op slag van rust bestrafte hij handsbal nummer drie wel met een penalty, Karim Layeb benutte hem en zette Mamio op 2-0. De scheidsrechter had schijnbaar besloten het kort te houden, voordeelregel had hij nog nooit van gehoord en hij floot meerdere keren af als iemand van Mamio”heeey scheids” of iets dergelijks riep om dan een vrije trap aan GEO te geven.

Hoe dan ook, de ruststand was 2-0 en die was verdiend. Mamio de betere en GEO hield met veel inzet (en een mannetje meer) de schade beperkt en miste zijn schamele kansen.

Na rust werd er nog flink gescoord. Dat gebeurde in twee fases van drie minuten.
In 54′ minuut tikte Luca Amelo op aangeven van Kenneth Slijngaard de 3-0 binnen, 50 seconden later profiteerde Slijngaard van een foute uittrap (4-0) en weer een minuut later scoorde GEO met een fraaie knal tegen (4-1).

Datzelfde kunstje van drie goals in drie minuten werd halverwege de tweede helft herhaald. Nu was het GEO wat als eerste scoorde (4-2 in de 67′ minuut) waarna Luca Amelo in de 68′ en 69′ minuut Mamio naar 5-2 en 6-2 schoot. Eerst een intikker, de tweede was mooier, vanaf de zijkant diep gestuurd liep hij zijn tegenstander er uit, kwam alleen voor de keeper en scoorde met een fraai stiffie.

Vlak voor tijd viel dan nog de mooiste treffer van de middag, Salami kreeg de ruimte om te schieten en plaatste de bal heel bekeken van een meter of 35 fraai in de bovenhoek, 7-2. De scheidsrechter vond het na 88 minuten wel prima en floot twee minuten te vroeg voor het einde. Gezien de gure weersomstandigheden zal niemand daar echt problemen mee gehad hebben.
Dikke zege dus voor Mamio ondanks dat ze ongeveer 70 minuten met een man minder speelden en daarmee is Mamio weer een stap dichter bij de derde klasse. 

MAMIO-GEO (2-0) 7-2
25. 1-0 Alloui, 45+2 2-0 Layeb (pen), 54. 3-0 Amelo, 55. 4-0 Slijngaard, 56. 4-1 Vaatstra, 67. 4-2 Vaatstra, 68. 5-2 Amelo, 69. 6-2 Amelo, 88′ 7-2 Salami

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.