Amateurvoetbal Rules VV Groningen-NEC Delfzijl (3C) wedstrijdverslag

Zowel op zaterdag als op zondag een topper in 3C dit weekend. Zondag de nummers 1 & 2 Amicitia VMC en Lewenborg tegen elkaar, zaterdag ontvangt virtueel koploper VV Groningen de daadwerkelijke koploper, NEC Delfzijl. Volgende week weer een topper, dan is het Appingedam-VV Groningen.

1 NEC Delfzijl 20 11 4 5 37 32 – 20
2 Groningen VV 18 11 3 4 36 59 – 39
3 Appingedam 18 10 4 4 34 33 – 25

VV Groningen speelt na vanmiddag nog zeven wedstrijden waarvan liefst vijf uitwedstrijden. Moet desondanks kunn’n voor Grunn. Ploeg in vorm tenslotte met zes zeges op rij. Zege nummer zeven kan vanmiddag dus de koppositie opleveren.
NEC Delfzijl oogt vrij degelijk en weinig spectaculair als je hun uitslagen bekijkt.
In de laatste twaalf wedstrijden vielen nooit meer dan drie treffers, veel 1-0/2-0/1-1.
Uit de laatste zes duels in werden 13 punten gehaald. Doelcijfers 7-3.
De laatste zes duels van VV Groningen leverden dus zes zeges op, doelcijfers 24-10. Benieuwd wat het wordt, een typische VVG uitslag (5-3 oid) of een NEC Delfzijl uitslag (1-1 of 2-1 of 0-1 oid)…

vvg-marAmateurvoetbal Rules, maar niet altijd. Koude wind, miezerregen en ouderwets catenaccio, dat waren de ingrediënten voor deze topper. VV Groningen koos van meet af aan de aanval, NEC Delfzijl beperkte zich tot massaal verdedigen. Aan het doelsaldo van NEC zie je het ook, de kracht ligt in de defensie. Compact verdedigen en hopen op een uitval. VV Groningen miste twee sterkhouders (Meter en Goedhart) en dat was ook wel een beetje te merken. Groningen slaagde er niet of nauwelijks in de muur te slechten. De paar kansen die het kreeg leverden geen treffer op, en omdat ze zelf niks weggaven/NEC Delfzijl niks creëerde was het bij rust 0-0.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld, al kwamen er nu toch wat meer mogelijkheden voor VVG. Een kopbal leek binnen te vliegen maar werd van de lijn gekopt, paar ballen die net naast of voorlangs gingen, de 1-0 hing wat nadrukkelijker in de lucht dan voor rust.
Maar NEC heeft het geluk momenteel aan de kont hangen, zo bleek ook vorige week volgens het verslag in het DVHN toen NEC zijn enige kans wist te benutten en het geluk had dat opponent Zuidhorn veel beter was maar de kansen miste. Vanmiddag een zelfde scenario. VVG Keeper Boer had weinig tot niks te doen gehad en misschien mede daardoor verwerkte hij een vrij onschuldig schot nogal moeizaam tot hoekschop.
73 minuten gespeeld, de eerste echte kans voor NEC en… Ja hoor, 0-1. De corner werd binnen gekopt en het catenaccio bleek opnieuw effectief voor NEC.

Het was een dreun die VVG niet meer te boven kwam, vijf minuten na de 0-1 redde Boer bij een gevaarlijke NEC counter en weer vijf minuten later waren de gasten weer gevaarlijk. Waarmee de kansen van NEC ook gelijk allemaal in dit verslag verwerkt zijn. Pas in de laatste vijf minuten zette VVG nog even echt aan. Het geluk ontbrak net als de overtuiging en zo mocht NEC Delfzijl drie onverdiende punten bijschrijven. Daar zal bij NEC waarschijnlijk niemand om malen, ik op mijn beurt ben echter blij dat ik een seizoenkaart bij VVG heb en niet bij NEC Delfzijl.

Appingedam en Marum wonnen wel waardoor VVG naar de vierde plaats is gezakt. Volgende week dus Appingedam VV Groningen. NEC is dan vrij.

1 NEC Delfzijl 21 12 4 5 40 33 – 20
2 Appingedam 19 11 4 4 37 38 – 26
3 Marum 20 11 4 5 37 39 – 35
4 Groningen VV 19 11 3 5 36 59 – 40
5 Zuidhorn 20 10 5 5 35 38 – 21

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules VV Groningen-NEC Delfzijl (3C) wedstrijdverslag

  1. Anoniem zegt:

    Ben er geweest. Waren overigens meer seizoenkaarthouders van NEC Delfzijl aanwezig dan van VV Groningen als ik me niet vergis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.