Amateurvoetbal Rules the Knickerbockers-Drenthina(2J)

The Knickerbockers (in de strijd tegen degradatie) en Drenthina (in de strijd om de derde periodetitel) konden de punten beide goed gebruiken, zo lazen we gister al in de voorbeschouwing op deze site.
Nog even de stand van zaken:
tkb2En dan de wedstrijd.
TKB1Schijnbaar is Lente 2015 geen voetbalfan. Wind en regen teisterden mij tijdens mijn ritje naar het Universitair Sportcomplex Zernike. Gelukkig werd het tijdens de wedstrijd al gauw droog. Maar dat terzijde.

Het was overigens prima de moeite waard, die naherfst trotseren. TKB-Drenthina was geen wedstrijd met goed voetbal maar wel een zeer vermakelijke pot. Waarin TKB van meet af aan de betere was. En ook al heel snel op 1-0 had kunnen komen. Een voorzet vanaf de flank leverde in de 5′ minuut een vrije schietkans op en had de 1-0 moeten opleveren, het schot verdween echter hoog over het Drenthina doel.

In de 17′ minuut een nieuwe grote kans, een Drenthina verdediger gleed uit waardoor Stephan “Pelle” Christophi een dieptepass op kon pikken en alleen op de keeper af ging. Pelle bleef koel, omspeelde de keeper en schoof de 1-0 binnen, een verdiende voorsprong.

In die openingsfase was nog niet te zien hoe Drenthina aan 8 zeges in de laatste 9 wedstrijden was gekomen. En ook in het verdere vervolg kwam de goede vorm niet boven drijven. Toch kregen ook de gasten enkele kansen. Bijvoorbeeld toen TKB keeper Randy Poelman half over de bal heen trapte en daarmee een enorme kans weg gaf. Hij mocht zich gelukkig prijzen dat ook de Drenthina aanvaller de bal volledig raakte waardoor het met een sisser afliep.

Dat was een paar minuten later niet het geval. Een hoekschop leek een makkelijke vangbal op te leveren, maar Poelman liet de bal los waarna die door Ruben Kemperink van dichtbij binnen werd getikt. En zo stond het na 31 minuten vrij onnodig 1-1 want TKB had de wedstrijd tot dan toe goed onder controle gehad.

Het laatste kwartier voor rust leverde nog twee prima kansen voor TKB op, maar beide keren werd de bal in zeer kansrijke positie over geschoten. Kort voor rust leek Drenthina zelfs nog met een 1-2 voorsprong te kunnen gaan rusten. De bal kwam bij de tweede paal terecht en hoefde nog slechts in het open doel getikt te worden. De bal werd totaal verkeerd geraakt en hobbelde voorlangs. Mazzeltje voor TKB, maar geluk dwing je af.

Ook na rust was TKB de betere ploeg. En waar voor rust de eerste de beste kans nog gemist werd was het nu wel meteen raak. Jasper Landsheer werd met een diepe bal een vrije doortocht richting Drenthina doel verschaft en rondde heel gedecideerd af, 2-1 in de 50′ minuut.

Drenthina wist TKB niet of nauwelijks in verlegenheid te brengen en eigenlijk was het wachten op de bevrijdende treffer, de 3-1. Het liep even anders. Net als voor rust ging het na een half uur afschuwelijk mis in de TKB defensie. Alle gelegenheid om de bal weg te werken of anderszins in te grijpen, het gebeurde niet, geschutter alom en daar wilde Kees Plaatje best van profiteren. Er als de kippen bij tikte hij de 2-2 binnen. En zo leek TKB volledig onnodig de zege weg te geven.

Leek inderdaad. Vijf minuten na de 2-2 (we zaten inmiddels in de 80′ minuut) haalde de nummer 15 van the Knickerbockers, Roy van Duuren, van een meter of 25 uit, de bal vloog in de bovenhoek en TKB leidde voor de derde keer deze middag, 3-2.

Inclusief blessuretijd duurde het nog 14 minuten, TKB hield vrij simpel stand, Drenthina had het vanmiddag niet en kreeg ook in de slotfase de geest niet meer en zo boekte TKB in aanloop naar de do or die duels tegen ONR en Heracliden een zeer nuttige en ook nog knappe en daarbij ook nog eens verdiende zege. Van de concurrenten onderin won alleen Rouveen, de rest verloor. En dat leidt tot de volgende stand onderin:
tkb1De komende weken staan dus wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma. 

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s