Amateurvoetbal Rules GRC Groningen – LSC 1890

In de Tweede Klasse K strijden nog zeven clubs om de titel. VV Heerenveen en Groninger Boys delen met 41 punten de koppositie, daar achter drie clubs met 38 punten. Twee daarvan troffen elkaar vanmiddag op Corpus den Hoorn in Groningen. De GVV-Royal Combinatie versus de Lycurgus Sparta Combinatie, ofwel GRC-LSC. De club met de meeste goals voor tegen de club met de minste goals tegen.

GRCDe grote vraag was dus of de sterke GRC aanval of de hechte LSC defensie zou zegevieren. In de openingsfase waren de kansen nog vrij schaars. De beste kans was voor Marco da Silva van LSC, hij speelde zich goed vrij, maar zijn schot werd ternauwernood geblokt. Niet veel later dom balverlies op het GRC middenveld, LSC met drie man op de keeper af, maar het werd niet goed uitgespeeld en ze werden terug gevlagd wegens buitenspel.

Gevaarlijkste man aan GRC kant was Davey Wilkens, hij kwam in een sprint net te kort om gevaar te stichten en daarmee was het spektakel voor beide doelen wel zo’n beetje genoemd voor wat de eerste dertig minuten betrof.

GRC kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en Davey Wilkens was in de 30′ minuut zijn tegenstander nu wel te snel af. Hij leek ook te gaan scoren maar zijn inzet werd net voor (of achter?) de lijn vandaan gegleden.

Uit de tegenstoot mocht Marco da Silva verder nadat hij eerst een flinke duw had gegeven. Hij kapte op de rand van de 16 zijn tegenstander uit en werd net binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. Strafschop voor LSC.
Erwin Silk achter de bal, zijn inzet is niet hard en ook niet ver genoeg richting de hoek geschoten, de keeper van GRC ligt ook nog eens in de goede hoek… MIS.

GRC blijft daarna de iets betere ploeg zonder tot grote kansen te komen, rust 0-0.

In de tweede helft had het al binnen de minuut 1-0 kunnen staan, een grote kopkans voor Wilkens, maar de bal verdween net naast het doel van keeper Douma. Een minuut later gaat Davey Wilkens alleen op de keeper af en nu faalt ie niet, 1-0. Waar LSC er voor rust nog regelmatig uit kwam heeft GRC de wedstrijd na rust volledig onder controle, het wachten is op de 2-0 maar die blijft uit, onder andere omdat Bas Lulofs vanuit een lastige hoek de lat raakt.

LSC neemt in de slotfase wat meer risico, maar nog steeds zonder gevaar te stichten. De beslissing valt in de 90′ minuut, Bas Lulofs wordt vrij gespeeld en schiet de bal hard in de verre hoek, 2-0. Een minuut later valt ook de 3-0 nog, invaller Jason Spanninga komt in een counter 1 op 1 met de ver uitgelopen keeper, speelt de bal over de keeper en tikt hem vervolgens in het lege doel,
3-0 voor GRC. Een terechte zege, voor rust was het nog redelijk gelijkwaardig, na rust was GRC de veel betere ploeg.

GRC profiteert zo optimaal van het puntverlies van Heerenveen (0-0 bij Emmeloord) en Groninger Boys (1-1 bij GAVC) en staat nu samen met LAC Frisia op 1 punt van het leidende duo. Volgende week is Frisia-GRC en speelt Groninger Boys tegen rode lantaarndrager Velocitas en Heerenveen thuis tegen MKV’29 wat vandaag met liefst 8-2 verloor van Forward, de nummer voorlaatst. Die de laatste weken in vorm komen en volgende week het pikante uitduel tegen het 1 plaats hoger bivakkerende Sint Annaparochie spelen.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.