Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – Velocitas (2K)

Spanning alom aan de top in 2K. 

Pos Team G W G V P V T
1 Heerenveen  22 13 3 6 42 45 31
2 Gron. Boys  22 13 3 6 42 54 43
3 GRC  22 13 2 7 41 57 31
4 LAC Frisia  22 12 5 5 41 51 30
5 Emmeloord  22 11 5 6 38 47 30
6 LSC 1890  22 11 5 6 38 35 21 

Kan ik een heel lang verhaal houden, feit is dat Groninger Boys thuis een stadsderby speelt tegen de zwakste broeder van 2K en gewoon moet winnen. Simpel zat.
En dan maar hopen dat de concurrenten punten laten liggen.
Punten verspelen is iets wat Groninger Boys zelf de laatste weken trouwens ook deed. Uit de laatste drie duels werden maar twee punten gepakt met als dieptepunt een 5-1 nederlaag bij LAC Frisia.
Voor vandaag geldt: Alles minder dan een zege zou een blamage zijn (Ja, sorry hier meelezende trainer van Velocitas, tis nait aans). Velocitas verloor 19 van de 22 wedstrijden en is bij verlies definitief gedegradeerd.gbveloVan het gapende gat op de ranglijst tussen de gedeeld nummer 1 en de rode lantaarndrager was voor rust niks te zien. Sterker nog, Velocitas was voor rust de betere ploeg. Het spel ging redelijk op en neer, de beste mogelijkheden waren voor Velocitas. Zo leek Danny Turdo na 20 minuten de score te gaan open, de keeper al voorbij en een open doel voor zich was het Chris Reineta die de bal nog net voor zijn voeten weg kon tikken.

Pas in de 33′ minuut kreeg Groninger Boys zijn eerste grote kans, Earl Perré had de bal voor het intikken maar schoot over. Een minuut later weer een grote kans voor Perré, nu schoot hij oog in oog met de Velo keeper naast. Vier minuten later kreeg Velocitas zijn grootste kans. De bal ging terecht op de stip na een overtreding net binnen de zestien. Velo liet vervolgens zien waarom ze onderaan staan, ook een strafschop bleek niet aan ze besteed. Danny Turdo schoot en Roy Bardewee ging naar de goeie hoek en behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Zo bleef het 0-0 en dat was ook de ruststand.

Na rust was Groninger Boys de betere ploeg, al bleef Velocitas aardig mee voetballen, maar de druk op het Velo doel werd nu wel groter. Earl Perré laat kans 3 en 4 liggen, er komen meer mogelijkheden en zo hangt het Groninger Boys doelpunt toch wel een beetje in de lucht.

Ondertussen besluit Groninger Boys trainer Pascal Mulder 11 minuten na rust tot een dubbele wissel, Slijngaard en Bellghroub komen voor Clemencia en Latupeirissa.
Het komt Mulder op een openlijke tuchtiging door beide gewisselde spelers te staan. Ze laten luid en duidelijk horen het belachelijk te vinden dat Clemencia gewisseld wordt en noemen Mulder voor iedereen hoorbaar een klote trainer en blazen mopperend de aftocht…

Twaalf minuten na de wissel neemt Groninger Boys een korte corner, invaller Slijngaard speelt invaller Bellghroub aan, die draait naar binnen en schiet vanaf de rand van de zestien binnen, de bevrijdende 1-0! Het verleid Mulder tot een droog “goede wissel”. Clemencia en Latupeirissa horen dat niet, die zijn al naar binnen.

Net als Velocitas weer wat beter in de wedstrijd komt valt de beslissing. Daniël Postema komt alleen voor de keeper en schiet raak, 2-0.
Het is de definitieve knock out voor Velo. Wat trouwens diep in blessuretijd nog scoort, al heeft het daar een Groninger Boy voor nodig, Bah werkt de bal in eigen doel. Groninger Boys keeper Bardewé haalt de bal duidelijk zichtbaar achter de lijn vandaan, maar dat ziet de scheidsrechter niet (die overigens niks te verwijten valt, ik was al voorzichtig op weg naar de uitgang en stond er ideaal voor, vlakbij de Groninger Boys goal, het zicht van de prima leidende scheidsrechter zal vast minder geweest zijn), dus bleef het 2-0. Ook al omdat nog iets dieper in de blessuretijd een Velo lob op de bovenkant eindigt.

Het had overigens met wat minder ijverig vlaggende grensrechters waarschijnlijk 6-4 kunnen worden.
De beide grensrechters waren rijp voor een wissel, je eigen club bevoordelen door doorlopend te vlaggen is het (neutrale) publiek benadelen. Zelfs de scheidsrechter liet tussen neus en lippen door weten dat het “geen 100 punten” verdiende van beide kanten.

Groninger Boys-Velocitas (0-0) 2-0
38.  Turdo (Velo) mist een strafschop
68.  1-0 Bellghroub
78.  2-0 Postema

Al met al een zwaarbevochten en vrij moeizame zege voor de koploper tegen de nu definitief gedegradeerde stadsgenoot. Ook medekoploper Heerenveen won (0-2 bij MKV’29), de topper tussen LAC Frisia en GRC Groningen eindigde in een doelpuntenfestijn, 6-3. Emmeloord wint bij ONB met 0-2 en LSC met 1-0 van Wolvega. En zo is GRC dus de grote verliezer van dit weekend, de enige in de top van 2K die niet wint.

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – Velocitas (2K)

  1. Pingback: Ontknopingen onderin: 1F, 2K, 3A en 4A (zondag) | Mammoet Stats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.