Amteurvoetbal Rules GSAVV Forward – ONB (2K) wedstrijdverslag

Vanmiddag deel zeven uit de Wonderbaarlijke Wederopstanding van Forward?  Na 18 wedstrijden stonden ze op zes schamele puntjes (waarvan 3 uit bij ONB), niemand die er aan twijfelde, Forward keert na één jaar tweede klasse terug naar de derde klasse.

Maar toen ging het opeens toch nog lopen, Forward haalde 13 punten uit de laatste zes wedstrijden. En mocht vanmiddag van ONB gewonnen worden (en Sint Anna verliest bij GRC) dan staat Forward bij het ingaan van de laatste ronde voor het eerst dit seizoen boven de rode streep. De achterstand bedraagt op dit moment nog twee punten.

Overigens wordt het dan volgende week met LSC 1890 (zesde) uit voor Forward en Sint Annaparochie thuis tegen nummer 11 GAVC nóg erg lastig. Verlies vanmiddag en winst van Sint Anna bij GRC zou overigens directe degradatie betekenen.

Tegenstander van vanmiddag  ONB staat zevende en is “uitgespeeld”. Het is veilig en kan niet meer promoveren. Weinig doelpunten voor en ook weinig tegen, het zal vanmiddag waarschijnlijk geen doelpuntenfestijn worden.

foIn de eerste helft had Forward een veldoverwicht maar kwam het niet verder dan wat halve mogelijkheden en kleine kansjes. Kwamen ze er over de flanken door dan was er niemand voor de goal om af te werken, schoten uit de tweede lijn gingen over of naast.

De gasten kwamen pas na 24 minuten tot hun eerste vloeiende aanval, het leverde de eerste kans op voor ONB en het was gelijk raak, 0-1. Na die goal hetzelfde spelbeeld, Forward op de helft van ONB zonder veel gevaar te stichten.

Vlak voor rust een opzienbarend moment. De keeper van ONB krijgt het aan de stok met een aanvaller van Forward. De keeper krijgt geel, voegt de scheidsrechter daarop iets onwelvoeglijks toe en mag vertrekken met een tweede gele kaart. ONB is genoodzaakt met een veldspeler op doel verder te gaan, dat zou perspectief moeten bieden voor Forward in de tweede helft.

Forward zette ONB ook na rust weer onder druk, nam de veldspeler op doel onder vuur maar deed dat te wild waardoor die niet in de problemen kwam.
In de 53′ minuut probeerde Forward het eens anders, Ivan Mauri glipte over de flank door de ONB defensie en uiteindelijk frommelde hij de bal binnen, 1-1.
Mauri schijnt daarna een ONB’er geprovoceerd te hebben (je bent een Italiaan of je bent het niet…) die daarop na trapte en ook met rood van het veld gestuurd werd.
De druk nam toen helemaal toe en nu kwamen er ook grotere kansen. Zo kon de 2-1 eigenlijk niet uitblijven en dat deed ie ook niet.

In de 61′ minuut kopte Eelke Nikkels raak uit een voorzet van Luciano de Vries en kwam Forward op 2-1, twee minuten later trapte Nick Breukelman de bal van een meter of 25 in de bovenhoek, tor des tages, 3:1!

De ban was gebroken en na een fantastische tikki takki aanval maakte Eelke Nikkels er in de 68′ minuut ook nog 4-1 van. In het laatste kwart had Forward tegen een ONB wat het wel geloofde nog wel zes keer kunnen scoren, maar de scherpte in de afronding ontbrak waardoor het bij 4-1 bleef. Omdat GRC-St Anna in 1-1 eindigde staan Forward en Sint Anna nu gelijk.

Het bizarre feit doet zich nu voor dat Forward in de derde periode koploper is maar volgende week rechtstreeks kan degraderen. Eindigen Forward en Sint Anna in punten gelijk dan komt er een beslissingswedstrijd. Forward gaat dan op bezoek bij LSC die al uitgespeeld zijn, Sint Anna krijgt GAVC op bezoek. Die stunten vandaag door met 2-0 van titelkandidaat Frisia te winnen en hebben de punten nog nodig om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amteurvoetbal Rules GSAVV Forward – ONB (2K) wedstrijdverslag

  1. Pingback: Ontknopingen onderin: 1F, 2K, 3A en 4A (zondag) | Mammoet Stats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.