Live in Vera White Cowbell Oklahoma (3-5-15)

Ik wist niet meer exact hoe lang geleden, maar White Cowbell Oklahoma had ik al eens eerder in Vera gezien en dat herinnerde ik mij als een erg geslaagde avond. Details was ik kwijt (het bleek – zo zei de zanger vanavond- op de kop af 10 jaar geleden te zijn), maar ik wist nog wel dat het zowel muzikaal als qua entertainment een coole avond was geweest.

Op deze historische Groningse zondag toog ik door een dronken & blij centrum via de nog steeds volle Grote Markt richting Vera. Grunn had de beker gewonnen, uiteraard dankzij een uit Friesland geimporteerde ster. Groningers moeten het altijd al van hun Friese buren hebben, dat bleek vandaag dus ook weer, het is ze gegund, al had ik liever Rusnák als Camburista de bekerfinale zien winnen maar dat alles geheel terzijde en vooruit maar weer. Zelf heb ik, inmiddels ook al 17 jaar Stadjer en oud seizoenkaarthouder bij de FC, uiteraard ook hard gejuicht bij de goals van Camburista Rusnák, een feest voor Stad & Ommeland!
Maar goed. Zo druk als het in de stad was zo rustig was het in Vera. Uiteraard trok het nog een beetje aan qua publiek voor de show begon, maar echt druk was het niet, mannetje en vrouwtje of 100 denk ik. Het mocht de pret niet drukken.


Vijf mannen met een cowboyhoed vooraan op het podium, 4 gitaren en een cowbell en daarachter een drummer. Ze produceerden een vette coole heavy rocksound, rockten hard en luid en goed en ik wist gelijk weer waarom ik het de vorige keer zo te gek vond. Een coole over the top persiflage op Southern Rockbands in combinatie met een vette groove, het swingde als een tiet!  Daarnaast nog wat entertainment in de vorm van een net iets te mollige en oude sexy lady als go go danseres, een beetje vuur en vonken en een kettingzaagact met megarollen toiletpapier maakten het af. Op you tube of op plaat komt dit minder goed of zelfs niet over, hier moet je bij zijn en op het juiste volume horen, dan werkt het perfect.

Een knetterende rockshow met visueel spektakel en ze speelden ook nog een geweldige Zappa cover (Magic Fingers van 200 Motels). Wist ik ook gelijk waarom ik vage Zappa herinneringen had aan dat vorige concert.
Variërend van 70’s rock tot vette bluesrock tot snelle gitaarrock tot Zappa classics (en ook Funkadelic classics zag ik op you tube, maar die kwam vanavond niet voorbij). Lekkere afsluiter van een mooie dag in Groningen.

Gecombineerd door Peter Weening die in front of stage stond in zijn FC Groningen shirt, een cowboy hoed op en een oude voetbalbeker in de hand. Grunn Rocks & Groningen Rules op 3 mei!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.