Amateurvoetbal Rules Groninger Boys-GRC Groningen #2K

In 2K staat de stadsderby Groninger Boys-GRC Groningen op het programma. GRC heeft al een periodetitel en mogen dus nog dromen van promotie, Groninger Boys heeft nog een minieme kans op de titel, maar dan moet VV Heerenveen thuis punten laten liggen tegen de verreweg zwakste broeder, Velocitas. Die kans lijkt mij erg klein. Dus zal Groninger Boys zich richten op het behouden van de tweede plaats waarmee ze verzekerd zijn van nacompetitie. Als GB niet wint zouden ze maar zo naast nacompetitie kunnen grijpen. for-zfcLangs de kant kwam al snel het bericht door dat Heerenveen al vlot op 2-0 voor was gekomen, dus de minieme kans op een titel was rap vervlogen. Ondertussen was Groninger Boys in het eerste kwart van de wedstrijd de betere ploeg en kreeg het ook wat meer kansen en mogelijkheden dan GRC, maar het was in de 23′ minuut aan de overkant raak. Davy Wilkens hield de kop vrij voor de Groninger Boys keeper koel en zette GRC op 0-1.

Ook in het vervolg van de eerste helft was Groninger Boys de iets betere ploeg, al kreeg ook GRC zijn kansen. Gescoord werd er niet meer voor rust, mede omdat Danny Mooibroek (GB) de grootste kans van de eerste helft om zeep hielp. Vrij voor de keeper leek het een koud kunstje om ofwel te scoren ofwel de meegelopen Daniël Postema de klus te laten klaren, Mooibroek schoot echter naast. Rust 0-1. Ook concurrent LAC Frisia stond achter, thuis tegen Olyphia, 1-2.

Na rust ging Groninger Boys weer verwoed op jacht naar de gelijkmaker, GRC kwam er minder vaak uit dan voor rust maar bleef via snelle en goeie aanvallers als Alt en Wilkens wel dreigend. In de 58′ minuut viel dan toch de 1-1, Fahim Bellghroub haalde uit, zijn schot werd nog licht getoucheerd en ging vlak langs de paal in het GRC doel, 1-1. Frisa stond ondertussen inmiddels met 1-3 achter, maar scoorde vlot alweer 2-3.

Groninger Boys ging op jacht naar zekerheid in de vorm van een zege, maar het was wederom GRC wat de leiding nam. In de 71′ minuut was het opnieuw Davy Wilkens die scoorde, 1-2. Frisia was ondertussen op 3-3 gekomen, dus werd het nog penibel voor Groninger Boys.

Ze herpakten zich vlot, vier minuten na de 1-2 ramde Daniël Postema van net buiten de zestien een afgeslagen bal binnen, 2-2. Weer vijf minuten later schoot Bellghroub tegen de paal en werkte invaller  Earl Perré de bal binnen, 3-2. En Pong Clemencia voltooide de klus door met een hard schot de derde treffer in een tijdsbestek van tien minuten binnen te schieten, 4-2 en Groninger Boys naar de nacompetitie. Daarin treft het volgende week (eerst thuis) Noordster oet Olde Pekel. Tegenstander GRC speelt tegen Dalen en moet eerst uit.

VV Heerenveen is kampioen geworden in 2K, ze wonnen met 5-0 van degradant Velocitas. Forward speelde 1-1 bij LSC, Sint Anna-GAVC eindigde ook in 1-1 zodat een beslissingswedstrijd uit gaat wijzen wie er rechtstreeks degradeert en wie de nacompetitie in mag.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.