Abubakari leest #SCHEMER – William Gay

Een veelbelovende synopsis:
Omdat ze vermoeden dat er iets mis was met zijn begrafenis, openen de tieners Kenneth en Corrie Tyler het graf van hun vader, een whiskysmokkelaar. Ze ontdekken dat hij in een veel goedkopere kist is begraven dan waar zij voor hebben betaald. Maar de grootste schok is dat begrafenisondernemer Fenton Breece op gruwelijke wijze de hem toevertrouwde lichamen blijkt te misbruiken. Kenneth en Corrie weten Breece met compromitterende foto’s af te persen. Maar als hij de plaatselijke psychopaat Granville Sutter in de arm neemt om de twee te vermoorden, moet Kenneth rennen voor zijn leven.
l
Zowel Fenton Breece als Granville Sutter zouden zeer goed passen in een boek van Donald Ray Pollock. Een perverse volkomen gestoorde doodgraver en een nietsontziende gewetenloze sadistische moordenaar.
Killer Granville Sutter zou bovendien zo als slechterik kunnen dienen in een film van the Coen Brothers, niet onder doend voor types als Anton Chigurh (No Country for old Men) of Lorne Malvo (Fargo, de serie). De vader van Corrie en Kenneth is een no good agressieveling en drinkeboer wiens roots ook zomaar in Knockemstiff zouden kunnen liggen.

Het eerste deel van het boek vond ik het beste. Daarin ontdekken broer & zus de gore waarheid achter de praktijken van de vette morsige doodgraver Breece, confronteren ze hem er mee en neemt Breece zijn maatregelen waarna Sutter geïntroduceerd wordt. Het bloed begint dan al rijkelijk te vloeien. Spanning alom ook nog eens.

In het tweede deel is Kenneth de ‘Harrikin’ in gevlucht.  Een overwoekerd ruig natuurgebied in de winter. Survival of the fittest met een psychopaat op je hielen in een verraderlijk onherbergzaam dunbevolkt (door ook weer tamelijk bizarre types) gebied.
Iets minder afwisseling, maar dat wordt dan weer goed gemaakt door een ijzingwekkend kat en muisspel.

Lang naar uit gekeken (het duurde even voor de biep hem had), goed bevallen. Ik hou wel van dit soort met perverts, psychopaten en ander uit de krochten van de hel afkomstig tuig bevolkte boeken!

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.