Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – VV Hoogezand

Het sluitstuk van het Amateurvoetbal Rules seizoen! En wat voor één! De return van de finale om een plek in de Eerste Klasse tussen Groninger Boys en Hoogezand. De heenwedstrijd eindigde een week geleden in 1-1.
Groninger Boys eindigde tweede in 2K, Hoogezand vierde in 2L.
ghIn de vorige ronde won Groninger Boys twee keer van de nummer drie uit 2L  Noordster (2-0 en 2-1). Hoogezand schakelde Eerste Klasser GVAV Rapiditas uit (2-1 en 3-2).
gbhzHet werd een finale met alles er op en er aan, ballen op de lat, een cruciale rode kaart, doelpunten, verlenging en strafschoppen. Waar het dan wel aan ontbrak was goed voetbal, maar dat zie je wel vaker bij dit soort do or die wedstrijden.

De eerste helft was voor Groninger Boys, ze waren de betere ploeg, kregen de beste mogelijkheden en kwamen achterin niet of nauwelijks in de problemen. Na een kwartier waren ze dichtbij de 1-0 toen Daniel Postema op aangeven van Ruben Bermudez tegen de lat kopte. Een dik kwartier later was het wel raak, nu was het Maikel Hoiting die kopte en zijn inzet verdween in het Hoogezand doel, 1-0 in de 32′ minuut.
Gevaarlijkste moment van Hoogezand was een vrije trap die op slag van rust richting bovenhoek geschoten werd, de lat redde Groninger Boys. Rust 1-0 en dat was verdiend.

Drie minuten na rust een cruciaal moment. Fahim Bellghroub laat zich provoceren door Luciën Kloetstra, geeft een kopstootje en kan inrukken met rood. Oliedomme actie met verregaande consequenties. Aanvankelijk blijft Groninger Boys eenvoudig overeind en is er weining te merken van de ondertal situatie. Maar gaandeweg de tweede helft lijken de krachten een beetje weg te ebben bij Groninger Boys. Ze komen er moeilijker uit, het spel begint zich meer op de Groninger Boys helft af te spelen. Maar nog steeds sticht Hoogezand niet echt veel gevaar. Met wat kleine mogelijkheden over en weer kruipt Groninger Boys richting eindsignaal en richting Eerste Klasse. 
In de 84′ minuut krijgt Hoogezand een vrije trap op een mooie plek, een meter of 20 van het Groninger Boys doel. Roy Jansen legt aan en schiet hem fenomenaal binnen, strak in de kruising, 1-1. In de resterende reguliere speeltijd wordt niet gescoord, verlengen dus.

In de verlenging blijven grote kansen ook uit, Groninger Boys overleefd en krijgt een paar kansjes, Hoogezand speelt de overtal situatie niet echt goed uit en ook zij missen de paar halve kansen die ze zich verschaffen.

Strafschoppen dus. Een oude voetbalwijsheid zegt dat wie begint, die wint. Groninger Boys mag beginnen, maar als je wilt winnen moet je wel beter beginnen. Gio Slijngaard schiet te slap in, de Hoogezand keeper stopt de penalty. En ook de tweede strafschop van Groninger Boys is niet goed, deze keer is het Maikel Hoiting die niet overtuigend genoeg in schiet en ook zijn penalty wordt gestopt. Hoogezand heeft zijn eerste twee penaltys wel benut en benut ook de derde en de vierde. En wint zo met 2-4 na strafschoppen.
Dolle vreugde bij Hoogezand, diepe teleurstelling bij Groninger Boys wat voor het derde jaar op rij naast promotie grijpt. Dichterbij dan dit seizoen zijn ze nooit gekomen.

Groninger Boys-Hoogezand (1-0) 1-1
32′ 1-0 Hoiting
84′ 1-1 Jansen

Strafschoppen
Gio Slijngaard mist
Samad Faraouni 0-1
Maikel Hoiting mist
Roy Jansen 0-2
Daniel Postema 1-2
Dennis Thoma 1-3
Danny Mooijbroek 2-3
Patrick Nanninga 2-4

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.