Preciesgoedpunk: Buck Biloxi & The Fucks in de Gym, Groningen


Afgelopen woensdag stond zomaar éven één van de beste punkbands van het moment in Groningen te spelen. Als the Spits de koningen zijn zijn Buck Biloxi & the Fucks de kroonprinsen in de punkwereld. Preciesgoedpunk, vuig, kort & krachtig, straattalteksten, simpel doch ongelooflijk doeltreffend. En daarmee hoog op de live wenslijst. Bleken ze dus gewoon in Groningen te gaan spelen, soms komen muzikale wensen nog wel eens uit. Enige Nederlandse show trouwens. Hopelijk heeft Vera ook in de gaten dat de beste bands ter wereld gewoon voor weinig in Groningen willen spelen.

Toen ik bij de Gym arriveerde was dat onge veer tegelijk met de band. Die bleken enige vertraging gehad te hebben. Kwartiertje of drie later stonden ze in de preciesgoed voor preciesgoedpunk zall van the Gym. In de hoedanigheid van Giorgio Murderer. Buck Biloxi met een synthesizer. Het weinige wat er van Giorgio Murderer te vinden was stond al enige tijd op mijn mp 4 speler, live klonk het nóg beter! Minuutje of twintig, toen was het over.

Onderwijl wat met Bill Vlinder over de belangrijkste zaken in het leven gesproken (muziek, Ajax/Feyenoord) en toen was het tijd voor deel twee van de show. Buck Biloxi & the Fucks.
Een stuk of vijftig gelukkigen mogen later zeggen dat ze er bij waren en tegen alle wannabe zwetsers die bewerken dat zij er ook waren zekken “shut the fuck up”.

De synth dame was achter de drums gaan zitten, de gitarist was vertrokken, de drummer speelde gitaar en zong en de bassist was de bassist gebleven. Een dikke twintig minuten duurde het en godverdomme, wat waren die twintig minuten snel voorbij. Veel nummers van de nieuwe plaat Streets of Rage maar ook wat nummers van de andere twee platen Cultural Demanufacturer en de titelloze geniale legendarische debuutplaat. Overigens gelden de termen geniaal en legendarisch trouwens ook voor Streets of Rage en Cultural Demanufacturer, maar dat lijkt mij logisch. Tsja, ik zag slechts één groot nadeel, dat ze niet gewoon nog twintig minuten speelden. Hopelijk staan ze in de herfst ook in Vera, in de winter nog eens in Simplon en dan in de lente weer in de Gym. Buck Biloxi Rules, ik zou ze elke week wel live willen zien.

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Preciesgoedpunk: Buck Biloxi & The Fucks in de Gym, Groningen

  1. J.k. Ramone zegt:

    Een kleine correctie: Buck Biloxi staat vandaag op Sleazefest in Wijk aan Zee. Groningen dus toch niet het enige NL optreden

    • Oh, ik had hun tourlijst gezien vlak nadat ik hoorde dat ze in Grunn speelden, toen was de Gym nog de enige NLse datum.
      Of ik heb weer niet goed gekeken natuurlijk, zou ook maar zo kunnen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.