VV GRONINGEN GJALTEMA TOERNOOI 2015 DAG 1

Dinsdagavond was de eerste avond van het Gjaltema toernooi van VV Groningen.
Met in Groep A VV Groningen, Groninger Boys, Helpman (zon) en Harkstede. In Groep B Amicitia (zon), Gruno, Noordwolde en Velocitas (zon.).
gjalbokHet programma van  dinsdag 11 augustus (2 x 25 minuten speeltijd)

Poule A Veld 1:
18:30 uur  VV Groningen – Harkstede
19:30 uur Helpman – Groninger Boys
20:30 uur Harkstede – Helpman
21:30 uur VV Groningen – Groninger Boys

Poule B Veld 2:
18:30 uur Noordwolde – Gruno
19:30 uur Amicitia – Velocitas
20:30 uur Velocitas – Noordwolde
21:30 uur Amicitia – Gruno

Bij mij lag de focus op groep A. Die leek met een daverende verrassing te beginnen. Vijfde klasser Harkstede nam een 3-1 voorsprong tegen de ambitieuze derde klasser VV Groningen. Die speelden weliswaar niet in hun sterkste opstelling maar hadden toch een ploeg staan waarmee je niet van een vijfde klasser hoort te verliezen. Al kwam Harkstede dinsdagavond sowieso goed voor de dag, maar daarover straks meer.
Uiteindelijk stelde Groningen in het tweede deel van de wedstrijd alsnog orde op zaken. 
Giovanni Salvo zorgde voor de aansluitingstreffer waarna Johnny Meter uit een strafschop voor 3-3 zorgde en kort voor tijd ook nog de winnende binnen kopte.
In Groep B won Noordwolde met 4-0 van Gruno.

De tweede wedstrijd in Groep A ging tussen Helpman en Groninger Boys. Na wat kansen over en weer nam Helpman door treffers in de 11′ en 24′ minuut een 2-0 voorsprong. Maar ook in dit duel was een marge van twee goals niet genoeg. Met twee treffers binnen vijf minuten kwam Groninger Boys terug tot 2-2, doelpuntenmakers waren Earl Perré en Pong Clemencia.
Beste man achterin bij Groninger Boys was Piet Imbos die twee zekere Helpman treffers wist te voorkomen. Helaas is Piet Imbos grensrechter en maakte hij zijn slechte reputatie weer eens waar. Ook tegen VV Groningen stak hij weer te pas en te onpas de vlag omhoog. Bijzonder irritant voor zowel de tegenstander als voor het publiek. En dat zeg ik met verder alle respect voor de mensen die willen vlaggen en fluiten, maar in dit geval ist nait aans, sorry.
In Groep B speelden Amicitia en Velocitas tegen elkaar, Amicitia won, door een treffer kort voor tijd gescoord, met 1-0.

Daarna was het in Groep A tijd voor weer een verrassend optreden van Harkstede. Na wat kansen over en weer stond het na 25 minuten nog 0-0 tegen Helpman. Maar vlot na rust kwam Harkstede op 1-0. Ze hadden voor rust al twee keer de paal geraakt dus geheel onverdiend was het niet. Helaas voor Harkstede duurde ook dit duel weer net te lang, kort voor tijd maakte Tim van der Molen de gelijkmaker. Toch weer een prima resultaat voor de vijfde klasser die dus een goeie indruk achterliet op de eerste avond en niet, zoals sommige clubs op de editie van 2014, als kanonnenvoer diende.
In Groep B kreeg Velocitas de kansen maar was het Noordwolde dat scoorde. Nog in de eerste 25 minuten boog Velocitas de achterstand om, na rust werd niet meer gescoord, verdiende 2-1 zege voor Velo.

De derde wedstrijd in Groep A was VV Groningen-Groninger Boys, beide nu in hun sterkste opstelling. Bij winst was VV Groningen al zeker van een plek in de finale. Het was echter Groninger Boys wat al vlot scoorde, Robert Oosterhof schoot al na 3 minuten raak tegen zijn ouwe club. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, in de 6′ minuut maakte Johnny Meter er alweer 1-1 van. De eerste helft was Groninger Boys beter, ze zetten VVG vast op eigen helft, maar kwamen niet tot scoren. Na rust was VV Groningen beter, maar ook die scoorden niet. Vlak voor tijd was er dan nog een fikse domper, Groninger Boys verdediger Jeremy Latupeirissa raakte bij een ogenschijnlijk onschuldig duel om de bal zwaar geblesseerd. Hij moest per ambulance afgevoerd worden. Aan de kant werd gevreesd voor een kuitbeenbreuk. Een vreselijk einde van een verder leuke en zeer geslaagde voetbalavond.
In Groep B was Gruno-Amicitia de afsluiter, uitslag 0-1.

Huub en Hans, bedankt voor de toevoeging.

De uitslagen van  dinsdag 11 augustus (2 x 25 minuten speeltijd)

Poule A Veld 1:
18:30 uur  VV Groningen – Harkstede 4-3 
19:30 uur Helpman – Groninger Boys 2-2 
20:30 uur Harkstede – Helpman 1-1
21:30 uur VV Groningen – Groninger Boys 1-1

1. VV Groningen 2-4 5-4
2. Groninger Boys 2-2 3-3
2. Helpman 2-2 3-3
4. Harkstede 2-1 4-5

Donderdag  (2x 30 minuten)
19.00 Groninger Boys-Harkstede
20.00 VV Groningen-Helpman

Poule B Veld 2:
18:30 uur Noordwolde – Gruno 4-0
19:30 uur Amicitia – Velocitas 1-0
20:30 uur Velocitas – Noordwolde 2-1
21:30 uur Amicitia – Gruno 1-0

1. Amicitia 2-6 2-0
2. Noordwolde 2-3 5-2
3. Velocitas 2-3 2-2
4, Gruno 2-0 0-5

Donderdag  (2x 30 minuten)
19.00 Gruno-Velocitas
20.00 Noordwolde-Amicitia

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.