VV Groningen Gjaltema Toernooi 2015 Dag 2

gjalbok

De dag waarop de finaleplaatsen verdeeld gingen worden.
De stand vooraf in Groep A:
1. VV Groningen 2-4 5-4
2. Groninger Boys 2-2 3-3
2. Helpman 2-2 3-3
4. Harkstede 2-1 4-5

De avond begon wat Groep A betreft met Groninger Boys-Harkstede. Groninger Boys moest winnen, liefst ruim en dan hopen dat VV Groningen in wedstrijd twee niet van Helpman zou winnen. Harkstede bood dinsdag goed partij tegen VVG en Helpman, maar Groninger Boys bleek toch een paar maten te groot. Via Earl Perré kwamen de Boys al vlot op 1-0, maar een onoplettendheid bij een vrije trap die voor het GB kwam en simpel binnen geschoten werd leverde zowaar een snelle gelijkmaker op. Groninger Boys zette Harkstede daarna verder onder druk en kwam tot aardig wat kansen. De treffer kon niet uitblijven en viel dan ook toen Robert Oosterhof een foutje achterin bij Harkstede afstrafte, 2-1. Na rust was het helemaal een kansenfestijn. Maar net als afgelopen zaterdag tegen Grijpskerk liet Groninger Boys weer een hele reeks kansen liggen. Al had het gister op een gegeven ook wel iets van een kat die met een muis speelt waardoor de vastberadenheid voor de goal wel erg laag lag en de mooiste kansen om zee geholpen werden omdat het te mooi “moest”. Desondanks liep Groninger Boys door treffers van Clemencia, Cadeau en Perré nog wel uit naar 5-1. Daarmee hadden ze hun plicht gedaan en kon alleen een zege van VV Groningen nog roet in het eten gooien voor wat een finaleplek betrof. Of Helpman moest met 5-1 van VVG winnen, maar dat leek geen al te reëele optie.

VV Groningen – Helpman werd een vrij tegenvallende wedstrijd. Met een gelijkspel schoten ze geen van beide iets op, VVG moest winnen en Helpman ook, zelfs heel ruim.
Maar dat was niet te zien, het was een vrij tamme wedstrijd met weinig kansen.
Voor rust weinig hoogtepunten, na rust hield het ook niet over. Hoogtepunt was een verrassend diagonaal schot waarmee Tim van der Molen Helpman op voorsprong zette.
Daarna drong VV Groningen wat meer aan, kwam het tot wat halve kansen en scoorde het via Hilco van Leeuwen kort voor tijd de 1-1. Een kort maar krachtig slotoffensief leverde niets meer op. VV Groningen eindigde als tweede, Helpman met drie gelijkspelletjes als derde, Groninger Boys werd eerste en speelt zaterdag de finale.
Donderdag  (2x 30 minuten)
19.00 Groninger Boys-Harkstede  5-1
20.00 VV Groningen-Helpman 1-1

1. Groninger Boys 3-5 8-4
2. VV Groningen 3-5 6-5
2. Helpman 3-3 4-4
4. Harkstede 3-1 5-10

gjalbok
In Groep B had Velocitas nog een kleine kans op de finale.

1. Amicitia 2-6 2-0
2. Noordwolde 2-3 5-2
3. Velocitas 2-3 2-2
4, Gruno 2-0 0-5

Een ruime zege op Gruno en een gunstig resultaat bij Noordwolde-Amicitia was daarvoor nodig. Gescoord werd er voldoende bij Velo-Gruno, maar niet alleen door Velocitas. Gruno kwam zelfs op 1-0, maar binnen de minuut was het ook alweer 1-1. Dat herhaalde zich toen Velocitas op 2-1 kwam, toen was het Gruno wat in no time gelijk scoorde. In het tweede bedrijf nam Velocitas een 4-2 voorsprong, kwam Gruno terug tot 4-3 maar was het laatste woord aan Velocitas, uitslag 5-3. Daarmee was een finaleplaats uitgesloten, maar de tweede plek in de groep wel zeker voor Velo.

De ‘finale’ in groep B om een plaats in de finale van zaterdag ging tussen Amicitia en Noordwolde. Amicitia had aan een gelijkspel genoeg, Noordwolde moest winnen. Amicitia bleek echter veel te sterk voor Noordwolde en nam een 3-0 voorsprong. Daarna verslapte Amicitia ietwat waardoor Noordwolde terug kon komen tot 3-2. Sein voor Amicitia om nog maals gas te geven waarna het in de slotfase nog uitliep naar 5-2. Met drie zeges is Amicitia de overtuigende finalist en zaterdag  de tegenstander van Groninger Boys in de finale.

Donderdag  (2x 30 minuten)

19.00 Gruno-Velocitas 3-5
20.00 Noordwolde-Amicitia 2-5

1. Amicitia 3-9 7-2
2. Velocitas 3-6 7-5
3. Noordwolde 3-3 7-7
4, Gruno 3-0 2-10

Deze eindstanden leveren voor zaterdag (vanaf 13.30) het volgende programma op (Wedstrijden van 2x 45 minuten) :
13.30 Om plek 7 Gruno-Harkstede en om plek 5 Noordwolde-Helpman
15.15 Om de derde plaats VV Groningen – Velocitas
17.00 FINALE Groninger Boys – Amicitia VMC 

 

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.