VV Groningen Gjaltema Toernooi Dag 3, de Finales

gjalbokDag drie van het Gjaltema Toernooi, de dag van de finale. Maar voor het zo ver was eerst nog de strijd om de zevende, de vijfde en de derde plaats. Omdat van half twee tot kwart over zeven voetbal kijken zelfs voor mij wel wat erg veel is sloeg ik de eerste twee wedstrijden over. Gruno en Harkstede speelden tegen elkaar om de zevende plaats, Gruno won met 2-1. Ook het duel om de vijfde plaats tussen Helpman en Noordwolde eindigde in 2-1.
gjalbokToen was het kwart over drie en begonnen VV Groningen en Velocitas aan hun wedstrijd om de derde plaats. Dat werd een spektakelstuk! Een kansenfestival met doelpuntenregen.
Niet de wedstrijd van de beide verdedigingen, daar ging nogal wat mis. VVG was de eerste die profiteerde, Jasper Ludema schoot al na een minuut of vijf een vrije trap langs de ietwat (mis) grabbelende keeper, 1-0. Een paar minuten later bekroonde Daniël Postema een vlotte Velo aanval met de 1-1 en ongeveer halverwege de eerste helft schudde hij met een schouderduw zijn tegenstander af om vervolgens overtuigend raak te knallen, 1-2.
In de laatste tien minuten voor rust herstelde Hilco van Leeuwen de schade voor VVG met twee treffers waardoor VVG met een 3-2 voorsprong ging rusten. Het had bij rust ook al 6-4 kunnen staan.

Ook na rust was het alweer vlot raak. Dani Turdo zette Velo weer naast VVG 3-3. VV Groningen had in de rust flink gewisseld en dat was ook wel een beetje te zien. Velocitas speelde wat meer op de helft van VVG dan voor rust. Toch was het VVG wat opnieuw op voorsprong kwam toen Anthonie Simonides een rebound binnen tikte (4-3). Waarna het niet veel later aan de andere kant weer raak was via opnieuw Turdo, 4-4.
Nog steeds volop kansen over en weer, uiteindelijk ging VVG er met de zege vandoor. Martijn Oppewal kopte uit een hoekschop keihard raak (5-4) en vlak voor tijd werd het ook nog 6-4. Geweldige wedstrijd, voetbal zoals voetbal moet zijn, lekker aanvallen, volop kansen en doelpunten.

gjalbok
Daarna dan de Finale tussen Groninger Boys en Amicitia VMC, komend seizoen beide in 2L spelend. Voor rust was het wat mat, Earl Perré had Groninger Boys na 11 minuten op 1-0 gezet en daarna leunden de Boys een beetje achterover. Kansen waren schaars, het was -zeker na VVG-Velo- bij vlagen zelfs ietwat saai. Beste kans was voor Amicitia, na een foutje achterin redde Erwin Oosterhof knap in een één op één situatie.

Na rust zette Groninger Boys dan toch echt aan. Amicitia werd veel meer onder druk gezet door het vlot combinerende Groninger Boys. Robert Oosterhof en Pong Clemencia misten beide eerst nog een opgelegde kans, maar de treffers die in de lucht hingen vielen uiteindelijk toch. Robert Oosterhof scoorde na dik tien minuten de 2-0 en een kwartier later ook de 3-0. Beide keren op aangeven van de van Mamio teruggekeerde “still going strong” Kenneth Slijngaard, achtendertig jaar en -met alleen concurrentie van zijn één jaar jongere broer Gio- de rapste man op het veld. Twee keer op snelheid de achterlijn halen, overzicht bewaren, spits vinden en raak.

Wedstrijd gespeeld, Groninger Boys deed nog wat aan gallery play, Amicitia kreeg nog een kans waarbij ook nu Erwin Oosterhof goed redde, in de slotfase maakte Serra Cadeau er nog 4-0 van en zo werd Groninger Boys overtuigend winnaar van het tweede Gjaltema Toernooi. Een zeer geslaagd toernooi, lekker weer, veel goals, leuke wedstrijden. Volgend jaar weer, zo is de bedoeling.|
gjalbok
13.30 Om plek 7 Gruno-Harkstede 2-1
13.30 om plek 5 Noordwolde-Helpman 1-2
15.25 Om de derde plaats VV Groningen – Velocitas 6-4
17.30 FINALE Groninger Boys – Amicitia VMC 4-0

1. Groninger Boys
2. Amicitia VMC
3. VV Groningen
4. Velocitas
5. Helpman
6. Noordwolde
7. Gruno
8. Harkstede

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.