Amateurvoetbal Rules Bekert VV Groningen (3C) vs VV Rottevalle (3B)

In één poule met vierde klasser Amicitia en tweedeklasser it Fean’58 moet je je eerste wedstrijd winnen wil je verdere kansen op door bekeren behouden. Dat moest voor VVG (3C) tegen mede derdeklasser Rottevalle gebeuren. Komend seizoen in 3B tegenstander van mijn ouwe en nog immer favoriete amateurclub VV Dokkum (die vanmiddag met 4-1 van HFC’15 wonnen, komend seizoen op hun beurt tegenstander van VVG in 3C. Met twee treffers van mijn 18 jarige oomzegger Jordi!).
vvgvvr
VV Groningen en Rottevalle voetbalden voor rust nog een beetje in de zomerstand. Dat leverde weinig kansen en goeie aanvallen op. Bij rust was het 1-0 door een terecht toegekende strafschop in de 10′ minuut die door Gregory Daalman onberispelijk binnen werd geschoten. Ook vermeldenswaardig, de mooie vrije trap van één der Friese Boys van Rottevalle, de bal ging richting 1-1 maar werd door Ivan Landlust via de lat over getikt.
Ruststand dus 1-0 voor VVG.
Een veld verderop maakte VVG 3 gehakt van VEV 5, 5-0 bij rust.

Na rust speelde VVG richting kantine en dat haalt op één of andere manier altijd het beste in ze naar boven. Al was het nou ook weer niet gelijk wereldschokkend beter na rust, ze creëerden in elk geval meer kansen. Dat leidde dan ook tot treffers, een fraaie lobje van Johnny Meter oog in oog met de keeper (2-0) en wat gemiste kansen later scoorde Martin Hoekstra in de rebound nog 3-0. Er werd vrij weinig weg gegeven, toch werd het kort voor tijd nog 3-1, het vaste onachtzaamheidje kort voor tijd. Tot grote ergernis van Tim Rosema die duidelijk maakte dat VVG niet uit principe zaterdagclub is. 🙂 Iets waar ik overigens wel van hou, zulk fanatisme van Rosema.

Dinsdag is het voor VVG Amicitia (4C) uit, volgende week zaterdag it Fean’58 (2I) thuis. Moet kunn’n voor Grunn.

En VVG 3? 5-0 voor bij rust? Dubbele cijfers? 
Ik zag VEV het veld op komen en dacht nog “ben je lekker mee, 5-0 achter en dan nog een helft voor de boeg hebben”. Het werd 5-1 (beetje jolig gejuich), 5-2 (nog steeds een beetje jolig gejuich), bij de 5-3 hoorde je een half gemeend “en nu d’r op en d’r over”. En dat gebeurde, het werd uiteindelijk 5-8!
Nog een korfbal uitslag, The Knickerbockers (2J) tegen Boerakker (4c)…. 6-6.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.