Amateurvoetbal Rules Oranje Nassau – PKC’83 (1E) & Groninger Boys – Roden (2L)

He he. Eindelijk.
En om het (inderdaad, de aftrap van het nieuwe seizoen in het Amateurvoetbal dus) te vieren had ik geheel tegen mijn gewoonte in gekozen voor een wedstrijd uit de top van het Groninger amateurvoetbal. Na lang twijfelen tussen VV Groningen-Appingedam (3C) en ON-PKC’83 (1E) toch maar voor de laatste gekozen. Fraai affiche, twee clubs (in de beker) in vorm, twee ploegen die volgens kenners bovenin 1E te vinden zullen gaan zijn. Kortom, een ideale pot om het vijfde seizoen van Amateurvoetbal Rules mee af te trappen.

ORANJE NASSAU – PKC’83
knuddeDacht ik. Omdat de terreinknecht van FC Knudde het gras bij Oranje Nassau had gemaaid en verkracht werd de wedstrijd op een winderig bijveld gespeeld. Mistroostigheid die door het herfstweer nog eens extra geaccentueerd werd. En ook mijn verwachting dat er veel  publiek op dit geweldige affiche af zou komen bleek niet bepaald werkelijkheid.

Voeg daar twee ploegen bij die niets van hun bekervorm lieten zien en al helemaal niets van hun titelaspiraties en we kunnen gerust spreken van een tegenvallende topper annex stadsderby. Het leek bij tijden wel of ik toch gewoon naar een potje in 4C gegaan was.

De hoogtepunten zaten in de beide staarten. Nadat oud Camburista Marco van der Heide eerst al voor het dan toe enige hoogtepunt had gezorgd met een fraaie knal tegen de lat stond hij op slag van rust aan de basis van een flitsende counter die via Kasim Bizimana bij Ezra Schrijver terecht kwam, die gleed hem binnen, zowaar! EEN GOAL!! 1-0 Voor ON.

foto: Andor Heij
Na rust was het wederom kommer & kwelvoetbal wat de klok sloeg. En als er al gescoord werd (een blunder van de keeper die de bal liet stuiten en afgetroefd werd door een gehaaide Brian Inge die de bal doodleuk in het doel schoot) werd de treffer geannuleerd. Zo ook vlak voor tijd toen de 1-1 van Ifaeyi Gorissen wegens buitenspel niet door ging. Want PKC was inmiddels op jacht naar een punt tegen het zwak spelende ON. En dat punt kwam er. Een minuut na de afgekeurde 1-1 scoorde PKC’83 via Erdem Yeni alsnog en nu ging het feest wel door.

Zoals de cameraman van OOG TV het treffend uitdrukte, een tegenvallende maaltijd kan door een lekker toetje toch nog worden gered. Al bleef het -de slotfase uitgezonderd- een draak van een wedstrijd. Tsja, het was gewoon niet de week van Oranje zullen we maar zeggen. En godzijdank bleek het bij VV Groningen-Appingedam niet 6-4 of iets dergelijks geworden te zijn. Wel 4-0, prima start dus voor VVG, maar dat terzijde.

                                  Dagje later dan maar hopen op meer spektakel.
gb-rodDie wedstrijd begon wel met het nodige spektakel. Groninger Boys had een flitsende start en dat mondde uit in een flink aantal kansen. Na twee minuten een kopkans (over), twee minuten later kwam Gio Slijngaard oog in oog met de keeper (via de keeper naast), na zes minuten weer een kopbal die net naast ging. En zo ging het maar door. Groninger Boys creëerde zich zes grote kansen in het eerste kwartier.
Maar toen de rookwolken opgetrokken waren stond het nog wel 0-0.

Daarna nam het aantal kansen af, Groninger Boys bleef de betere en hield Roden in de houdgreep, maar de kansenregen was voorbij. Tot de 35′ minuut, ietwat knullig balverlies leidde tot een enorme kans voor Robert Oosterhof. Die verschalkte de Roden keeper met een fraai boogballetje en zo kreeg Groninger Boys dan eindelijk loon naar werken. Die 1-0 ging ook mee de kleedkamer in. Het enige wat Groninger Boys zichzelf kon verwijten was dat de wedstrijd niet al lang en breed beslist was.

En dat brak ze na rust op. Groninger Boys had na rust wind tegen en begon ook nog eens vrij slap aan de tweede helft. Ontsnapte zeven minuten na rust aan de 1-1 toen Roden de bal tegen de onderkant van de lat poeierde en de bal op/net voor/net achter de doellijn terecht kwam. Geen goal, zo oordeelde de arbiter van dienst. Het bleek uitstel van executie. Groninger Boys kliederde voort en in de 56′ minuut viel dan toch de 1-1 toen Rutger van der Laan de tijd kreeg en nam om een afvallende bal van net buiten de zestien binnen te schieten, 1-1. Efficiëntie waar Groninger Boys een puntje aan kon zuigen.

Groninger Boys was wel gelijk weer wakker, zette Roden weer veelal vast op eigen helft, maar het vernuft waarmee Roden in het eerste kwart dolgedraaid werd ontbrak en veel kansen leverde het Groninger Boys dan ook niet op.

Puntverlies hing net zo dreigend als de talloze regenwolken boven de hoofden der Groninger Boys, de tijd begon nadrukkelijk te dringen, de slotfase had reeds zijn intrede gemaakt…

In de 83′ minuut leek het dan toch nog goed te komen voor de Boys. De Roden keeper kwam iets te druistig op Serra Cadeau ingegleden, die werd in de vlucht meegenomen en dat leverde Groninger Boys een reddingsboei in de vorm van een penalty op. Pong Clemencia zette zich achter de bal en schoot onberispelijk raak, 2-1! Toch nog drie dikverdiende punten voor Groninger Boys.

Het bleek te vroeg gejuicht. Roden zette nog eens aan, Groninger Boys werd nerveus. En in de 88′ minuut werd er niet ingegrepen toen de bal door het strafschopgebied stuiterde. Een roei in de richting van de kantine had soelaas geboden, maar die bleef uit. De bal stuiterde richting Nick ter Arkel, die met een acrobatische beweging de bal op de hak nam en ongetwijfeld ook tot zijn eigen verbazing de bal binnen zag vliegen.
TOR DES TAGES zoals ze dat bij de buren in het oosten noemen.

Met de moed der wanhoop probeerden de gastheren het tij nogmaals te keren. De tijd daarvoor bleek te kort waarna Roden met een tevreden gezicht en Groninger Boys met een kop als een oud kwartje de kleedkamers opzocht.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.