Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Aduard 2000 (3C)

Twee ploegen die na twee wedstrijden nog de volle mep aan punten hebben tegenover elkaar. VV Groningen won twee keer met 4-0 (van Appingedam en SC Stadspark) en Aduard 2000 won van Lycurgus (2-1) en van zelfverklaard titelfavoriet Pelikaan S (2-0). Vorig jaar was het een zeer vermakelijke wedstrijd (3-4, zie hier). Ook vanwege de Aduard trainer die 90 minuten uit zijn plaat stond te gaan.
(Uit het verslag van vorig seizoen)
Zo stond de trainer doorlopend loeihard te schreeuwen en te tieren. Na de 2-3 vroegen enkele Aduard spelers hun technische staf al of het “langs de kant wat rustiger kon”. De trainer knikte schuldbewust om gelijk na de aftrap weer op de top van zijn longen zo hard hij kon hysterisch verder te schreeuwen.
Ik heb het even gecheckt, hij is nog steeds trainer bij Aduard 2000. 

vvga2000Het werd vanmiddag een heel andere wedstrijd dan vorig seizoen. Minder goals en ook de Aduard 2000 trainer was ivm vorig jaar vrij rustig geworden.
Voor rust hielden beide clubs elkaar redelijk in evenwicht. Beide kregen wat kansjes en kansen en raakten de paal. Jasper Ludema mocht in de eerste tien minuten twee keer aanleggen voor een vrije trap, de eerste ging nog hoog over, de tweede ging via een Aduarder net naast. Gio Salvo raakte namens VVG de paal en aan de overkant belandde de bal op de buitenkant paal nadat een Aduard aanvaller na een slippertje van Luciën Kloetstra uit een moeilijke hoek het VVG doel onder vuur nam. Het tweede deel van de eerste helft verliep met wat minder grote kansen, beide clubs hielden hun mogelijkheden, maar het waren vooral de defensies die de boel onder controle hadden. Desalniettemin een leuke eerste helft, die zonder doelpunten eindigde, rust dus 0-0.

Na rust was de eerste kans voor Aduard 2000, maar men kreeg de bal niet goed voor waardoor groot gevaar voor VVG uit bleef. Even later kwam ook VVG over de flank door.
Er ontstond een klutssituatie waarbij de bal in het gezicht van een Aduard verdediger geschoten werd die daarmee onbewust verder gevaar voorkwam. Verder hielden VVG en Aduard elkaar opnieuw aardig in bedwang. Grote mogelijkheden bleven uit, mede omdat VVG niet in zijn beste vorm leek te steken in aanvallend opzicht. Het was dan ook uit een stilstaand moment dat de 0 van het bord verdween.
In de 63′ minuut maakte Aduard 2000 een lichte overtreding net buiten de zestien, mooie plek voor Johnnie Meter of Jasper Ludema. Het werd Meter en die etaleerde eens te meer zijn fraaie traptechniek door de vrije trap geweldig binnen te schieten, 1-0 voor VVG.

Een minuut of tien later mocht Aduard 2000 ook twee keer op perspectief biedende afstand aanleggen voor een vrije trap. De eerste poging ging richting bovenhoek maar miste kracht waardoor Ivan Landlust simpel redde. Twee minuten later veranderde de laag geschoten vrije bal van richting en wederom redde Landlust, die zich niet liet verrassen door de onverwachte wending. Ook VVG kreeg in die fase wat mogelijkheden, maar ook die werden niet benut.

In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Aduard 2000 de gelijkmaker te forceren. Maar doordat VVG de rust bewaarde en in Landlust een sterke keeper heeft die rust uitstraalt werd het nooit echt gevaarlijk voor de VVG goal. Aan de andere kant kreeg VVG enkele counterkansen en mogelijkheden na de veelvuldig gehanteerde lange bal.  Grootste kans in die fase was voor Patrick Goedhart, maar die strandde oog in oog met de keeper op de sluitpost van Aduard 2000. De tijd tikte weg in VVG’s voordeel en gescoord werd er niet meer, zo boekte VVG zijn derde zege op rij en leed Aduard zijn eerste puntverlies.

Bijzonder is dat VVG na drie duels nog geen enkele tegentreffer heeft hoeven incasseren. Dat zal wel zo’n beetje voor het eerst sinds de oprichting zijn. De komst van topkeeper Ivan Landlust en de routine van een andere nieuwkomer, Luciën Kloetstra, blijkt tot nu toe rust te geven aan de VVG defensie die in de eerste drie wedstrijden ook niet veel kansen weg heeft gegeven. Waarmee ik de rest van de VVG ploeg trouwens te kort doe, want de nul houden en weinig weggeven doe je natuurlijk met zijn allen. Het oogt sowieso wat gedisciplineerder tot nu toe bij VVG in vergelijking met vorige seizoenen. En dat uitte zich vanmiddag dus ook in de uitslag, vorig jaar 3-4, nu 1-0.  Waarmee VVG nu de enige is in 3C zonder puntverlies.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.