Amateurvoetbal Rules Groen Geel – Buitenpost (1E) & Groningen A1-Twente A1

Lekker weertje en de keuze tussen Mamio (3C) met zijn, na de exodus van afgelopen zomer, veredelde derde elftal, VVK (4C) of Groen Geel (1E). Dus fijn met Destruction Unit op de MP4 spelert in een recordtijd van 17 minuten van huis naar Corpus den Hoorn geracet om eerst een helft Groningen A1 – Twente A1 te kunnen zien om daarna vanaf kwart over drie aan het hoofdgerecht Groen Geel – Buitenpost te beginnen. Die Groen Gele Grootbekken zullen toch ooit wel eens een keer wél winnen? Nou, daar wilde ik vanmiddag dan wel eens bij zijn.

Maar eerst dus Grunn A1-Twente A1.
Dat was trouwens al mijn tweede Groningen-Twente van deze week, ook de beker editie heb ik woensdag meegepikt. Voor een tientje ter hoogte van de middenlijn op rij 10 stoel 14, mooie gelegenheid om als bekervoetbalfanaat weer eens in het stadion een potje voetbal te kijken, dacht ik zo.
De eerste helft was belabberd. Van der Looi ging spelers sparen voor zaterdag (Nou we hebben gezien waar het toe heeft geleid, de zoveelste makke schapen voorstelling van Groningen in de Arena en met wat minder mazzel al voor rust uit de beker geknikkerd, je bent de trainer van Manchester City niet!) en zette daarmee de toon voor een ongekend slappe lulhelft van de bekerhouder.

Voeg daar nog het Twente vak met de monotone drummer en hun in crematorium stemming gemurmurde nog monotonere mantra Twente Enschedeeee aan toe plus die kippenborst side links achter de goal bij Groningen, Brigata Tifosi of hoe die jeugd oet Olde Pekel & Paddepoel zich ook maar noemt, waar ze ook al een trommeltje sloegen en plichtmatig wat onverstaanbare liedjes murmelden en je verlangt in no time weer naar Mamio. Gelukkig werd het na rust toch nog (even) leuk.
Maar dat betaalde voetbal heeft volgens mij zijn langste tijd wel gehad, dat er nog steeds mensen voor zoiets drie tientjes betalen terwijl je voor 1 euro naar Mamio of gratis naar Groen Geel of VV Groningen kunt… Maar dat terzijde.

Groningen A1 kwam na twee minuten bijna op voorsprong toen een jonge Tukker tegen de lat van zijn eigen doel kopte en Gro A1 de rebound miste. Na een half uur was het wel raak, een corner werd in de bovenhoek gekopt (0-1), zes minuten later schoot een kleine Marokkaanse nummer 10 de bal fraai in de bovenhoek, 1-1.


Daarna ging ik dus naar Groen Geel-Buitenpost. Bij Groen Geel ontbreken telkens heel veel spelers en (mede?) daardoor staan ze laatste met 0 uit 3. In de openingsfase deed Groen Geel het best aardig, ze kregen een paar kansen, die ze misten, maar langzaam maar zeker nam Buitenpost de regie over. En ook die misten hun kansen, 0-0 bij rust derhalve.
Toen ik in de rust van Groen Geel-Buitenpost het slotkwartier ging kijken van de A’s van Grunn & Twente was het inmiddels 3-1 voor Groningen A1 en dat bleef het ook.

Foto: Andor 1887 (waarvoor dank)
Na rust was het vlot over & sluiten voor Groen Geel. Binnen 10 minuten stond het 0-2.
Al na twee minuten opende Joop Pijnacker de score, hij rondde vrij voor de keeper rustig en beheerst af, 0-1. Een dikke vijf minuten later volleyde Roel Dijkstra met een halve omhaal de 0-2 binnen en was het pleit beslecht. Groen Geel deed zijn best, maar het was niet genoeg om Buitenpost in verlegenheid te brengen, sterker nog, het werd ook nog 0-3 toen Simon Schreiber een kwartier na de 0-2 de bal binnen gleed. Buitenpost ging daarna wat slordig met zijn kansen om waarmee Groen Geel een grotere afstraffing bespaard bleef.
En in de 90′ minuut mochten de Groen Gelen zelfs de eer nog redden, volledig spreekwoordelijk dan, de treffer van Nick Sturkenboom is een doekje wat het bloeden van Groen Geel niet kan stelpen.
0 uit 4. Laatste. Vier voor-Veertien tegen.
Gewogen en wederom te licht bevonden.

Maatje te klein voor de eerste klasse.
En hoe kan dat nou?
Want hoe optimistisch waren de geluiden vorig seizoen nog na promotie:
“We geven hier ook niet zo om de randvoorwaarden”, zegt Haan die optimistisch is over de toekomst. “Volgend seizoen is Jan Veenhof hier trainer en ik denk dat we gaan mee doen om de bovenste plaatsten in de eerste klasse. Groen Geel is voor niemand bang”.

Waarom is niemand meer bang voor Groen Geel?
Dat komt omdat ook vandaag weer zeven Groen Gelen ontbraken. Die jongens waren na hun afstuderen druk met hun maatschappelijke carrière en wilden daarom in een vriendenploeg op een wat lager niveau spelen. Tsja, als je op een lager niveau wil gaan spelen moet je natuurlijk niet naar de eerste klasse promoveren, want dan ben je precies waar je niet meer wilde zijn. En nu laten dus wekelijks een stuk of zeven sterkhouders hun vrienden in de steek. In de hoop dat ze dan volgend seizoen weer op een wat lager niveau kunnen spelen met Groen Geel. Goed uitkijken dat ze dan niet weer kampioen worden, anders zitten ze het jaar er op weer met hetzelfde probleem.

Ik richt mij dan ook even tot die zeven die vandaag hun nieuwe hond moesten uitlaten, het haar van de cavia moesten kammen, een brief op de post moesten doen, hun hippe baard nodig moesten laten trimmen, de borstcrawl moesten oefenen, de groene container bij de weg moesten zetten of nieuw beleg moesten kopen omdat ze al een week pindakaas op brood hadden gehad omdat het andere beleg op was.

Voeg jullie bij je vrienden(ploeg) en win gewoon eens zeven keer op rij.  Weg met die zwakke smoesjes als “ik moet werken”. Dat gelooft toch niemand. Je gaat toch niet werken op zaterdag als je gestudeerd hebt? Kom op zeg, werken jullie in de Hema of zo? Nee, ik meen het, over en sluiten met dat gezeik. Voetballen. En winnen. En niet ouwehoeren. Jullie vrienden staan voor lul na die bekerwedstrijden en deze competitiestart. Omdat jullie doorlopend verstek laten gaan. Nou, mooie vrienden zijn jullie dan.

En ga anders gewoon bij Mamio spelen. Die zijn heel veel spelers kwijt geraakt, die spelen op laag niveau (3C) vlak naast een zwembad én een bibliotheek en kunnen wel wat versterking gebruiken. Maar hou op met dat geneuzel dat je op zaterdag moet werken of andere verplichtingen hebt. Doe dat maar een andere keer, die andere verplichtingen, daar heb je de hele week de tijd voor, dus ophouden met dat “ik kan niet” terwijl je eigenlijk niet meer durft. Had je maar niet de hele tijd moeten promoveren. Eigen schuld. Wie zijn billen brand moet op de blaren voetballen.

Volgende week BCV uit. Die mogen dan in Ajax tenue voetballen (en jullie in ADO tenue), geen smoesjes, gewoon allemaal komen en winnen. En de week er op thuis tegen Blauw Wit ’34. Zelfde verhaal.

Jullie liggen al uit de beker, gaan jullie dat bekerweekend maar met jullie andere verplichtingen bezig. Het is nu mooi geweest met jullie. Praatjes voor tien op tweenul.nl, leuk en aardig hoor, maar nu eerst maar weer eens even wat presteren.

De boel op scherp zetten, de verwende volgevreten vedetten annex ex studenten prikkelen, een schokeffect bewerkstelligen, een wake up call… noem het hoe je het wil noemen, het is tijd voor de ommekeer. Het woord is aan jullie. Niet hier maar in Bergum. Kop d’r veur en nait soez’n.

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.