Amateurvoetbal Rules: Forward-ASVB (3C)

Ondanks dat Forward met 3 uit 3 vrij laag op de ranglijst stond was GSAVV Forward tegen de Algemene Sport Vereniging Blijham, kortweg ASVB, volgens het programmaboekje een topper. Geen studentenhumor, maar op basis van de verwachtingen vooraf bij de kenners dat Forward en ASVB de belangrijkste gegadigden voor de titel in 3C zouden zijn. ASVB speelde tot nu toe pas twee wedstrijden en voldeed daarin prima aan de verwachtingen met twee ruime zeges. Forward had een valse start met twee nederlagen, maar pakte vorige week dan toch de eerste driepunter bij ZFC Zuidlaren. Vanmiddag de gelegenheid voor de Blauw Witte studenten om hun ambities verder luister bij te zetten.
for
Forward begon net als vorige week (toen het na tien minuten al op een 0-2 voorsprong stond) uitstekend aan de wedstrijd. En ook nu leidde dat vrij vlot tot een voorsprong. Maikel Breukelman scoorde uit een afgeslagen bal met een geplaatst en zuiver schot in de 6′ minuut in de verre hoek de 1-0. Waar ASVB zoekende was bleef Forward het eerste kwart van de wedstrijd de betere en gevaarlijker ploeg. Het enige gevaar wat de koploper uit Blijham stichtte werd verijdeld door de Forward keeper die twee keer goed anticipeerde op een lange bal en eerder bij de bal was dan de op hem af stormende ASVB aanvaller. Voor de rest was het niet veel wat de gasten lieten zien. En toen Forward na de blitsstart ook wat wegzakte bereikte het duel een tijdje een bedenkelijk niveau waarbij veel mis ging.
Toch kreeg Forward in de 35′ minuut nog een prima kans, maar oog in oog met de keeper werd die kans niet benut. Ruststand derhalve een verdiende 1-0.
dscf5993De tweede helft begon Forward weer volgens het blitsstart principe. Tim van Veen kreeg al na 55 seconden de ruimte om uit te halen en schoot de bal van 25 meter in de kruising, fraaie treffer en 2-0. Niet veel later had Eelke Nikkels de 3-0 voor het inkoppen maar omdat de bal wel heel dicht bij de tweede paal langs kwam liet Nikkels de bal lopen omdat hij niet per ongeluk in volle vaart met zijn hoofd tegen de paal wilde knallen. Ook daarna verschafte Forward zich nog enkele gelegenheden tot het uitbreiden van de score, edoch gescoord werd er niet.

Forward bleef tot de 75′ minuut heer en meester. ASVB had vijf kwartier lang een volledige off day en bakte er weinig tot niets van. Maar in het laatste kwartier kwam de koploper dan toch tot leven. De Forwardianen zaten er conditioneel doorheen en opeens werd ASVB de bovenliggende partij. Forward mocht blij zijn dat ASVB geen van de drie prima kansen benutte in dat laatste kwartier anders was er een gerede kans geweest dat dit duel ondanks 75 minuten dominantie nog verkeerd afgelopen was voor Forward.
Overigens liet Forward in dat laatste deel zelf ook nog tot twee maal toe na de definitieve knock out uit te delen bij twee gevaarlijke tegenstoten.

Uiteindelijk vloeide het geloof bij ASVB dan toch weg en na 93 minuten was de tweede zege voor Forward een feit, net als de eerste nederlaag van ASVB. Waardoor het bovenin 3C weer dicht op elkaar staat en Forward weer mee doet om promotie.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.