Amateurvoetbal Rules GRC Groningen-Groninger Boys

In de nacompetitie waren GRC en Groninger Boys in juni nog dichtbij promotie naar de eerste klasse. Ze werden voorafgaand aan het nieuwe seizoen gezien als ploegen die ook dit seizoen weer om promotie zouden gaan strijden. Hoe groot is het verschil na vijf wedstrijden, GRC versloeg vorige week de koploper en staat bij aanvang van de deze keurig tweede, Groninger Boys zakte vorige week verder weg in het moeras met een 0-1 nederlaag, de derde op rij, en bezet de laatste plaats. Vanmiddag ontving GRC de Groninger Boys.
grcgb
Bij Groninger Boys is het begin vaak nog het best. Er worden dan nog kansen gecreeërd, die dan wel telkens gemist worden, waarna na een minuut of twintig vaak de creativiteit weg ebt en de kansen minder talrijk worden.
Zo ging het vanmiddag ook, met de toevoeging dat de kansen niet enorm en talrijk waren in het eerste kwart en dat ook GRC toen al zijn kansen kreeg.

Na dat eerste kwart brak een fase aan waarin GRC de gasten meer op eigen helft vast wist te zetten. Grootste kans was voor Davey Wilkens in de 29ste minuut, alleen voor de keeper, alle tijd, hoek voor het uitkiezen, maar Wilkens schoot ongecontroleerd hard en ver naast.

Het bleek uitstel van executie want drie minuten later werd hij weer diepgestuurd en nu was de hoek lastiger maar schot de levensgevaarlijke zeer behendige en snelle aanvaller wel raak. Hij verschalkte Erwin Oosterhof met een schot in de korte hoek, 1-0 voor GRC.
Vijf minuten voor rust mocht Groninger Boys vanaf de “hoek zestien” een vrije trap nemen, de bal kwam bij Robert Oosterhof terecht en die scoorde. Het feest ging niet door, de vlag ging omhoog, buitenspel, geen goal voor Oosterhof en de Groninger Boys.
Ruststand 1-0.

Na rust had GRC de wind mee en lieten ze Groninger Boys het spel maken en gokten ze zelf op de counter. Met lange ballen achter de laatste linie van Groninger Boys de spitsen (en met name Wilkens) diep sturen cq alleen voor Oosterhof zetten was de opzet.

Groninger Boys deed vrij weinig met het vele balbezit. Ze liepen zich keer op keer vast of lieten wanhoopspogingen los die meestal vrij hoog over gingen. Het vertrouwen bij de op papier toch best sterke Groninger Boys is op het moment duidelijk ver te zoeken. Topschutter en nieuwe spits Robert oosterhof stond ook vanmiddag weer op een eilandje, wordt weinig in het spel betrokken en viel voor rust op met zijn afgekeurde goal en met een prima steekpass die wel een kans maar geen doelpunt opleverde maar bleef verder wederom onzichtbaar. Een letterlijk gemiste kans, want Oosterhof weet vaak wel raad met kansen.

Het strijdplan van GRC leidde kort na het uur tot de beslissing in de wedstrijd. Oud Mamio speler Walid Khatir stuurde de GRC aanvallers met een lange bal tot twee keer toe succesvol diep. Eerst ging Erwin Alt alleen op de keeper af, zijn inzet werd gekeerd maar de rebound was aan Davey Wilkens wel besteed, hij zette GRC op 2-0. Een minuut later weer een verre bal achter de Groninger Boys defensie, nu was Erwin Alt wel scherp in de afronding, hij schoof de bal beheerst langs Erwin Oosterhof en diende Groninger Boys daarmee de definitieve knock out toe.

De rest van de wedstrijd verliep net als de eerste vijftien minuten na rust, GRC liet Groninger Boys het balbezit en gokte op de counter middels de lange bal. Wilkens had nog zijn derde kunnen maken maar miste oog in oog met de keeper. GRC bleef in het laatste half uur met minder balbezit  nog steeds gevaarlijker dan het tot niets leidende gebrei van Groninger Boys. Die zich trouwens wel erg vaak lieten foppen door GRC  en de hele wedstrijd geen antwoord wisten te verzinnen op de lange halen op de spitsen tactiek van GRC.

Wat overigens wel jammer is, dat GRC zo nadrukkelijk op die tactiek gokte, het was tegen Groninger Boys weliswaar efficiënt, maar GRC heeft te veel goeie voetballers om zo nadrukkelijk kick and rush voetbal te spelen. Maar hey, de winnende coach heeft altijd gelijk en doordat koploper Noordster opnieuw punten verspeelde is GRC wel de nieuwe koploper.

Groninger Boys staat nog steeds laatste. En het wordt er niet beter op. Nu ook al twee duels op rij niet gescoord en bij GRC werd de vierde nederlaag op rij geleden.
Waar Groninger Boys als enige nog zonder zege is in 2L is GRC als enige nog zonder nederlaag.

Om positief af te sluiten, Groninger Boys heeft de afgelopen vier wedstrijden verloren van de nummers 1, 2, 4 en 5. Behalve een wedstrijd tegen nummer twee Amicitia staan de komende periode vooral wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje op het programma.
Om te beginnen wedstrijden tegen de nummers 12 en 13. Eerst thuis tegen Dalen (twaalfde met 4 uit 6) en dan Annen uit (dertiende met 4 uit 6). Groninger Boys heeft 2 uit 6.

Hoewel Groninger Boys veel te veel kwaliteit heeft om echt in de problemen te komen -zou je toch zeggen- kom je wel in een heel nare spiraal als die duels ook allebei verloren gaan. Tussen Dalen en Annen in is trouwens nog de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Be Quick 1887, dat lijkt gezien de vorm waarin beide clubs verkeren nou ook niet bepaald de wedstrijd om vertrouwen op te kunnen doen.

Voor GRC ligt de eerste periodetitel voor het grijpen. Eerst uit tegen middenmoter ZNC, daarna een dubbele ontmoeting met Helpman, eerst voor de beker, daarna voor de competitie, beide keren thuis.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.