Orange – Jon Spencer Blues Explosion – Het Oranje Debacle

Eén puntje uit de zes wedstrijden tegen de concurrenten. Vier doelpunten voor. Twaalf tegen. Talloze fouten. Eén goeie wedstrijd in de hele kwalificatie (de 6-0 tegen Letland).

Half Europa gaat, wij blijven thuis. We staan in één rijtje met Cyprus, Andorra, Kazachstan, San Marino, Liechtenstein, Luxemburg, Letland, Armenië, Estland, Griekenland (hey, nog een oud Europees Kampioen!) und so weiter.

Kun je wel negatief doen (ga ik ook doen), maar dit was wel de spannendste kwalificatie in jaaaaaren. Maar goed, dan had ik toch liever die vorige kwalificaties waarin we ons met gemak plaatsten. De Grootste blamage uit de Oranje Geschiedenis? Denk het wel.
Wiens schuld? Hiddink & Blind? Neen, ze hebben het collectief verneukt.

Neem nou Depay. De zelfverklaarde vedette met zijn kekke Dandy uitstraling. De uit Manchester afgedaalde godheid die weigert met de pers te praten omdat die hem uitlachten omdat ie als Jan Joker te Paard in Noordwijk (of Katwijk of where ever) arriveerde. Die heeft in die hele kwalificatie niet één goal gescoord, geen enkele assist gegeven. En dat is dan je grote talent. Mooi voorbeeld van de grenzeloze zelfoverschatting, hoogmoed en de gemakzucht die deze kwalificatie en de totale afgang typeren. Het lachertje van Europa in deze kwalificatie, wat een fuckin’ blamage. 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Muziek, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.