Amateurvoetbal Rules Oranje Nassau – Buitenpost (1E)

Twee clubs die vlak onder de koplopers in 1E staan tegen elkaar. Oranje Nassau op twee punten van het leidende duo d’Olde Veste en SV Dronten en Buitenpost één punt onder Oranje Nassau. Dat was het uitgangspunt voor de zaterdagwedstrijd van de week bij Amateurvoetbal Rules deze week. De beide koplopers speelden thuis tegen clubs die onderin/onderaan te vinden zijn, dus de verwachting vooraf was dat winst noodzakelijk was om bij te blijven.

onbuiDat was aan de spelopvatting van beide clubs ook te zien. Ze gingen voor de winst en speelden allebei vol op de aanval en maakten er een leuke wedstrijd van.

Al in de eerste minuut was er de eerste kans voor Buitenpost. Een verkeerde terugspeelbal werd opgepikt en in het zijnet geschoten. Het was de opening van een op en neer gaande wedstrijd tussen twee clubs die weinig voor elkaar onder deden. Nadat Oranje Nassau ook een paar mogelijkheden had gekregen was het rond het kwartier weer de beurt aan Buitenpost met twee grote kansen binnen twee minuten. De eerste van die twee kansen werd vrij voor de keeper naast geschoten en niet veel later was er een enorme kopkans die ook geen doel trof. Oranje Nassau kwam nog heel dicht bij de 1-0 met een vrije trap die langs het muurtje op de paal geschoten werd.

Zo bleef het op en neer gaan in de eerste helft, kansen over en weer, de grootste kansen voor de Friezen, gescoord werd er echter niet. 0-0 bij rust derhalve.

De eerste fase na rust was Oranje Nassau de bovenliggende partij, zonder tot enorme kansen te komen overigens, maar ze waren wel dreigend met enkele kansjes en mogelijkheden en aanvallen die nét niet goed uitgespeeld werden. Dat de gastheren na een dik uur op 1-0 kwamen was op dat moment ook niet echt verrassend. Een voorzet vanaf rechts werd door Ezra Schrijver fantastisch binnen geschoten. Met een halve omhaal volleyde hij de bal binnen, 1-0 in de 63′ minuut.

Het was het startschot voor Buitenpost om zich weer meer richting Oranje Nassau goal te begeven. Een minuut na de 1-0 voorkwam Alex van Stralendorff met een goeie ingreep de 1-1, niet veel later werd de bal van de lijn gehaald bij een nieuwe Buitenpost aanval. Net als voor rust waren ook nu de beste en grootste kansen weer voor Buitenpost.

En nadat een ON’er de bal in een poging voor opruiming te zorgen recht omhoog schoot, waarna Buitenpost over kon nemen en via drie blauwe schijven de vrijstaande Simon Schreiber werd gevonden die de bal droog en koel in de verre hoek binnen trapte, was het in de 68′ minuut alweer 1-1.

Ook in het laatste kwart gingen Oranje Nassau en Buitenpost vol voor de winst. Buitenpost kwam het dichtst bij de zege, maar ON keeper Alex van Stralendorff hield zijn club op de been en werd na afloop ook uitgeroepen tot man of the match. Met 1-1 schoten beide clubs weinig op, al was er de troost dat het leidende duo verrassend genoeg niet verder dan 0-0 gekomen waren zodat de schade beperkt bleef. Met 1-1 kreeg dit duel een terechte uitslag, al zullen de Buitenposters misschien net iets meer balen daar hun kansen over het algemeen groter waren dan die van Oranje Nassau.

Doordat Blauw Wit’34 en Balk wel wonnen is het zeer spannend bovenin 1E. Dronten en Olde Veste blijven koploper met 16 punten, daarachter Balk en Blauw Wit’34 met 15 punten, vijfde is Oranje Nassau met 14 punten en dan komt Buitenpost met 13 punten.
Na de bekerronde van volgend weekend (met oa Oranje Nassau-Mamio) staat de topper Balk-d’Olde Veste op het programma. Oranje Nassau gaat dan op bezoek bij het nog immer onderaan staande Groen Geel, een stadsderby en wellicht dat Groen Geel enig vertrouwen heeft geput uit het (eerste) punt dat bij de koploper gepakt werd op deze zaterdagmiddag.
Buitenpost krijgt dan bezoek van nummer 9 SV Bedum. Maar eerst dus de eerste knock out ronde om de Noordelijke Amateurbeker.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.