Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – Dalen 2L

Na de nederlaag van de verrassende rode lantaarndrager in 2L, Groninger Boys, bij GRC schreef ik vorige week:

Groninger Boys heeft de afgelopen vier wedstrijden verloren van de nummers 1, 2, 4 en 5. Behalve een wedstrijd tegen nummer twee Amicitia staan de komende periode vooral wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje op het programma.
Om te beginnen wedstrijden tegen de nummers 12 en 13. Eerst thuis tegen Dalen (twaalfde met 4 uit 6) en dan Annen uit (dertiende met 4 uit 6). Groninger Boys heeft 2 uit 6.
Hoewel Groninger Boys veel te veel kwaliteit heeft om echt in de problemen te komen -zou je toch zeggen- kom je wel in een heel nare spiraal als die duels ook allebei verloren gaan.

Vanmiddag dus de kans om aan de ommekeer te beginnen. Andere laagvliegers verslaan, vertrouwen kweken en jezelf uit de dip voetballen.
grcgb
In de eerste helft leek dat nog wel te lukken. Dalen oogde angstig en onzeker en toonde weinig initiatief. Het liet Groninger Boys voetballen en kwam er niet of nauwelijks uit en stichtte dus ook vrijwel geen gevaar. Groninger Boys was ook nog steeds niet in topvorm, maar kreeg wel een aantal kansen en was de betere ploeg.

Een voorzet van een in kansrijke positie gekomen Luca Amelo bereikte echter geen medespeler, Robert Oosterhof kopte één van de weinige kansen die hij kreeg over, Pong Clemencia schoot een vrije trap over, enkele aanvallen strandden in verkeerde keuzes en slordigheid en in de laatste tellen van de eerste helft schoot Karim Layeb uit zeer kansrijke positie de misschien wel grootste kans naast.
0-0 bij rust, maar wel een eerste helft met perspectief. Want van dit povere Dalen hoefde Groninger Boys absoluut niet te verliezen.

In de tweede helft speelde Groninger Boys echter een stuk minder dan voor rust. Kansen werden schaars, foute passes, misverstanden en postbodevoetbal bepaalden het beeld. En helaas voor Groninger Boys werd Dalen na rust ook wakker. Die beseften zich dat er hier wel meer dan een nul nulletje te halen was. De nog steeds niet erg talrijke uitvallen van Dalen werden gevaarlijker en na een uur ontsnapte Groninger Boys aan de 0-1.
Die werd namelijk afgekeurd omdat de Groninger Boys grensrechter had geconstateerd dat de bal achter was geweest voordat de bal voor werd gezet.

Het was uitstel van executie voor het steeds verder wegzakkende Groninger Boys. In de 75′ minuut viel de 0-1 alsnog toen een rebound in derde instantie binnen werd gekopt door Martijn heerkes. De kopjes gingen naar beneden en de nederlaag leek met een kwartier te gaan al geleden.

Het met de moed der wanhoop voetbal van Groninger Boys leverde weinig op. Sterker nog, bij een uitbraak kwam Dalen in de 84′ minuut ook nog op 0-2 door Tim Oosterhof.

In het vervolg waren er zowaar nog wat kansjes voor Groninger Boys, maar voor de derde wedstrijd op rij wist Groninger Boys niet te scoren. De collectieve vormcrisis lijkt erg diep te zitten bij Groninger Boys.
* Drie duels op rij niet gescoord, maar 1 goal in de laatste 4 wedstrijden gemaakt.
* De vijfde nederlaag op rij.
* Het spel wordt met de week minder.

“Elf ego’s en los zand” en “veel te veel gezeur buiten het veld” waren de analyses van de Senioren Z side langs de kant. Het blijft wonderlijk, want het zijn in grote lijnen dezelfde elf ego’s als de elf die vorig jaar op het nippertje naast promotie naar de eerste klasse grepen. Sterker nog, in principe is Groninger Boys op papier sterker geworden met een bredere selectie dan vorig seizoen. Volgend weekend een kansloze bekermissie thuis (zaterdagavond om 19.00) tegen het wel in grote vorm zijnde Be Quick 1887.
Daarna Annen uit, de nummer 13.

En Dalen? Die zijn gestegen. Naar plek 11.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.