Amateurbekervoetbal Rules Oranje Nassau – Mamio + Groninger Boys-Be Quick 1887

Bekerweekend bij Amateurvoetbal Rules, drie wedstrijden op het programma. Om te beginnen Oranje Nassau-Mamio, op zaterdagavond Groninger Boys-Be Quick 1887 en het op voorhand leukste affiche is op zondagmiddag, GRC-Helpman, twee clubs uit zondag 2L tegen elkaar. ON-Mamio en Groninger Boys-Be Quick 1887 lijken op voorhand wedstrijden waarin de ploegen wat minder aan elkaar gewaagd zijn.

ORANJE NASSAU (1E)-MAMIO(3C)
De enige bekerwedstrijd in de stad Groningen op zaterdagmiddag. VVG en PKC’83 zitten ook nog in de beker maar spelen uit.  De rest van de stadse zaterdagclubs ligt er al uit. (Sub)topper in de eerste klasse Oranje Nassau tegen de nummer laatst uit 3C Mamio, dat leek een ongelijke strijd.
En dat was het ook. Het duurde zes minuten voor de 1-0 viel, Ezra Schrijver werd vrijgespeeld en schoot raak. Voor Oranje Nassau had het veel weg van een trainingspartijtje. Tien minuten na de 1-0 maakte Bob Poorta er twee nul van, in de 36′ minuut zorgde Rhobin Brander voor 3-0 en op slag van rust zorgde Poorta voor de 4-0 ruststand.
Na rust ging het even hard tussen de 51′ en de 57′ minuut liep ON uit naar 7-0. Erwin Pomstra met een fraaie lob, Ezra Schrijver en een eigen doelpunt effenden het pad richting dubbele cijfers. En die kwamen er, zeven minuten voor tijd maakte Schrijver de tiende nadat hij ook al de 8-0 en de 9-0 had gemaakt. Na exact 90 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan het veredelde trainingspotje, Oranje Nassau door, Mamio kan zich op de competitie concentreren.
Oranje Nassau-Mamio 10-0 (4-0) 
Ezra Schrijver 5x, Bob Poorta 2x, Erwin Pomstra 1x, Rhobin Brander 1x, eigen doelpunt Mamio.

GRONINGER BOYS (2L)-BE QUICK 1887 (HC) 19.00
Mijn inschatting vooraf dat Groninger Boys (zwaar uit vorm, nog geen zege geboekt in de competitie en de laatste vijf duels op rij verloren in 2L) tegen Be Quick 1887 (ongeslagen en tweede in de Hoofdklasse C) een ongelijke strijd zou zijn kwam niet bepaald uit. Waar Groninger Boys er een paar flinke scheppen bovenop gooide en als underdog geen druk voelde en vrijuit voetbalde had Be Quick 1887 een collectieve off day. Onderschatting en zelfoverschatting gingen hand in hand bij de hoofdklasser.

Björn Adams (BQ1887) vs Robert Oosterhof (GB) foto Andor Heij

En zo ontliepen beide clubs elkaar zaterdagavond zowaar niet of nauwelijks. Het werd een wedstrijd met weinig grote kansen, een echte bekerwedstrijd met een underdog die zich volledig leeg knokte tegen een hautaine favoriet. Knetterspannend, met veel strijd, passie en inzet bij de Groninger Boys en een Be Quick 1887 wat lethargisch bleef voetballen, ook nadat Serra Cadeau in de 60′ minuut Groninger Boys op 1-0 had gezet. En ook toen er na de rode kaart voor Karim Layeb (te zwaar gestraft overigens) nog maar tien Groninger Boys in het veld stonden slaagde de hoofdklasser er niet in om het de tegenstander lastig te maken. Groninger Boys bleef vrij eenvoudig op de been, trok de 1-0 voorsprong over de streep en boekte zo na weken van malaise een uitermate verrassende zege.

Het is de charme van bekervoetbal, waar de underdog alles geeft en de favoriet ver onder zijn kunnen speelt en die twee vingers niet meer uit de neus krijgt op het moment dat het echt moet. Een geweldig spannende bekerkraker was het gevolg. En zo’n wedstrijd verdient een stunt. Op basis van de wedstrijdinstelling was die ook gewoon dikverdiend. En eigenlijk op basis van de kansenverhouding ook. 

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.