Amateurvoetbal Rules Forward-Siddeburen (3C)

Ook op zondag worden de eerste periodetitels vergeven. GRC staat in 2L op pole position en heeft genoeg aan winst op laagvlieger Helpman. Maar die wedstrijd heb ik vorige week al gezien (beker, 3-1) en daar was niet veel aan. En omdat ook Forward nog kans maakt op de eerste periode (in 3C) en het ook nog eens drie keer dichterbij is (zodat ik na afloop rap de opgenomen Fryske Derby kan gaan kijken, domme KNVB, de derby en volgende week de Klassieker tijdens het amateurvoetbal te plannen ipv om 16.45…) en omdat een middagje Forward altijd leuk is de gang naar Zernike gemaakt in plaats van de tocht naar Corpus (of naar de Esserberg alwaar de topper BQ1887-Quick’20 plaats vindt) te ondernemen.

Forward staat op doelsaldo tweede achter Lewenborg en moet hopen dat Lewenborg thuis niet van nummer drie Veendam 1894 wint. De complete top 3 staat op 15 uit 7, Lewenborg (+20 versus +9 voor Forward en +4 voor Veendam) heeft echter verreweg het beste doelsaldo. Maar vanmiddag dus wel een lastiger opdracht dan Forward. Want Forward treft met Siddeburen de nummer negen, moet kunnen zou je zeggen. Mochten Lewenborg en Veendam gelijk spelen en Forward verliezen dan zitten er nog een stuk of wat clubs op het vinkentouw, maar dat zien we later wel mocht het zo ver komen.

forsidForward begon vrij slap aan de wedstrijd en mede daardoor nam Siddeburen het initiatief en wist Forward in het eerste kwart niets te creeëren. Siddeburen kreeg ook niet veel kansen en scoorde uit hun eerste grote mogelijkheid de openingstreffer. Knullig verdedigen bij Forward, waarbij de bal niet rigoureus weggeveegd werd maar op drie meter van het eigen doel voor een voetballende oplossing gekozen werd, leverde Toby Poort een niet te missen kans op. Die hij van dichtbij dan ook benutte, 0-1.

Ondertussen kwam de tussenstand bij Lewenborg-Veendam door (0-2), dus Forward was bezig zichzelf lelijk in de voet te schieten periodetitelgewijs. Dat leidde eerst nog tot ontzettend veel gemopper en gezeur en gescheld op elkaar. Een studenten debate clubje was er niets bij. Maar langzaam maar zeker kwam Forward toch wat beter in de wedstrijd. De druk werd verhoogd, er kwamen wat kansjes, maar geen treffers, 0-1 en thee.

Na rust bleef het rommelig, van beide kanten. Forward was beter dan in het eerste kwart, maar nog steeds niet in beste doen. Wat dat betreft kwam de 1-1 qua schoonheid uit de lucht vallen. Mark Gelling boogde de bal hard en onhoudbaar diagonaal wonderschoon over de Siddeburen keeper heen, 1-1 in de 58′ minuut.

Lewenborg stond nog steeds achter en terwijl de mist dichter werd ging Forward op jacht naar de verlossende treffer die de periodetitel op zou leveren. Ondertussen kwam Siddeburen er een aantal malen gevaarlijk uit en eigenlijk waren de betere kansen in het laatste kwart aanvankelijk voor Siddeburen. Ook Forward kreeg zijn mogelijkheden, maar het net werd niet gevonden terwijl de klok gestaag richting de 90′ minuut tikte.

In de 86′ minuut werd Nik Breukelman in het strafschopgebied door de lucht aangespeeld. Hij kopte de bal door op de inlopende Jan Willem Donkerbroek en die schoot de verlossende 2-1 binnen. Bij Siddeburen was de pijp daarna wel zo’n beetje leeg, in de over gebleven tijd kwam de voorsprong van Forward niet meer in gevaar, sterker nog, het had ook nog wel 3-1 kunnen worden. Gebeurde niet, Forward won in een spannende hartstochtelijke en eigenlijk vrij slechte, maar wel vermakelijke wedstrijd met 2-1 en pakt dankzij de zege van Veendam op Lewenborg (het werd daar 2-4) de eerste periode.

Daar slaagde GRC overigens niet in. Het bleef steken op 0-0 en werd voorbij gestoken door Noordster.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.