Amateurvoetbal Rules GSAVV Forward – FC Lewenborg (3C)

Een topper in 3C, kijk maar naar de stand, scheelt weer wat typwerk:

Forward verloor zijn eerste twee wedstrijden en won daarna zeven keer op rij. 

Het werd een heuse kraker, een thriller, een spektakelstuk met alle ingediënten die een topper nodig heeft. Rode kaarten, een strafschop, een scoreverloop als een achtbaan en een winnende goal in blessuretijd.

Het was een clash tussen twee speelstijlen. Forward in een klassieke 433 opstelling, Lewenborg in een 442 systeem gokkend op de counter met lange ballen op de snelle spitsen.

Spelbeeld was dan ook dat Forward het meeste balbezit had en het spel zich vooral op Lewenborg helft afspeelde. Bovendien voetbalde Forward wat makkelijker en oogde het wat feller. Toch was het na 8 minuten Lewenborg wat de leiding nam. Na een corner voor Forward kwam Lewenborg er vliegensvlug uit. Mark Wollinga stuitte in eerste instantie nog op de Forward keeper maar vond daarna Thijs Boerkamp die raak schoot, 0-1.

Drie minuten later was Forward heel dicht bij de 1-1, Jan Willem Donkerbroek had de bal bij de tweede paal voor het intikken maar deed dat zacht en bekeken in plaats van meedogenloos waardoor Lewenborg op de lijn redding kon brengen.

Tien minuten later was het wel raak, uitblinker in de eerste helft Jan Willem Donkerbroek passeerde voor de zoveelste keer de rechtsback van Lewenborg, gaf een puntgave voorzet die door Mark Gelling op zijn  Bep Bakhuis binnen werd gekopt , 1-1 in de 21′ minuut. 

Forward was het grootste deel van de eerste helft de baas, maar tussen de 35′ en 40′ minuut was het Lewenborg dat gevaar stichtte. Het leverde onder andere twee vrije trappen op die van grote afstand hard en zuiver op doel werden geschoten. Eentje ging rakelings naast, de andere vloog via de lat over.

Het was sowieso een erg leuke eerste helft waarin veel gebeurde en goed gevoetbald werd. En die Forward met een voorsprong afsloot. Balverlies op het Lewenborg middenveld leverde een 3 tegen 2 situatie op die door Donkerbroek goed uitgespeeld werd. Hij speelde de vrijstaande Eelke Nikkels aan die in de 43′ minuut de 2-1 binnen mocht tikken.

In de tweede helft was het qua voetbal misschien wat minder maar gebeurde er wel van alles. Spelbeeld was hetzelfde, Forward viel aan, Lewenborg counterde, kansen over en weer.  Dertien minuten na rust viel de gelijkmaker van Mark Wollinga nadat Forward de bal niet weg kreeg en Wollinga de bal voor zijn voeten kreeg en van dichtbij raak schoot.

Het was het startsein van een fase waarin van alles gebeurde. Drie minuten na de gelijkmaker ging een Lewenborger in de zestien over het been van een Forward verdediger. Beetje ongelukkig, maar je kunt hem geven en dat deed de scheidsrechter dus ook. Mark Wollinga schoot hem binnen, 2-3. Toen hij wegliep na zijn benutte penalty liep Matthijs Wijngaarden van Forward tegen hem aan, Wollinga viel op de grond en enkele Lewenborgers gingen verhaal halen. Dat leverde Boerkamp van Lewenborg rood op omdat hij Wijngaarden een harde duw gaf. Wijngaardens body check was de scheids ontgaan of hij vond het geen kaart waard.

Rapen op slag volledig gaar natuurlijk. De trainer van Lewenborg dacht niet alleen dat de scheids blind was maar ook dat hij zeer slechthorend was getuige de 23 keer dat ie riep dat het een aanfluiting was.

“You ain’t seen nothing yet” aldus Nostradamus. Nadat de gemoederen bedaard waren ging de wedstrijd verder en drie minuten later maakte Lewenborger Mark Wollinga een pittige overtreding, de scheids kende geen pardon, weer rood. Lewenborg met negen man verder. De trainer herhaalde nog een keer of 30 dat het een aanfluiting was en hij had daarmee ook wel een beetje een punt. Voor rust waren er twee vergelijkbare, zo niet hardere, overtredingen van Forwarders met alleen een vrije trap bestraft.

En zo had Forward nog 25 minuten om de achterstand tegen negen Lewenborgers goed te maken. Moest kunnen zou je zeggen, maar Lewenborg deed zijn naam eer aan en vocht als Leeuwen, hield de ruimtes klein en overleefde een kwartier lang. Mede dankzij een zeer knappe redding van de keeper die een getoucheerd schot knap uit de hoek tikte.

Toch bezweken de negen Lewenborgers uiteindelijk. Bij een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Akkie Boom en die werkte de bal van dichtbij binnen en gaf zo zijn verjaardag extra allure met de gelijkmaker in de 80′ minuut.

Forward kreeg nog een aantal hoekschoppen, Lewenborg wankelde maar bleef overeind. Tot de 93′ minuut. Op de helft van de vier minuten blessuretijd kopte Nick Breukelman een eindje voorbij de tweede paal geposteerd een hoge voorzet diagonaal binnen. De bal ging net over de lijn, 4-3 voor Forward. Een mooi einde van een bijzonder opwindende en erg leuke wedstrijd.  Amateurvoetbal Rules, in weer en wind! Al zullen ze daar bij Lewenborg anders over denken.

Forward-Lewenborg 4-3 (2-1)
8. 0-1 Boerkamp, 21′ 1-1 Gelling,  43′ 2-1 Nikkels
58′ 2-2 Wollinga, 61′ 2-3 Wollinga (pen.), 62′ rood Boerkamp
65′ rood Wollinga, 80′ 3-3 Boom, 90+3′ 4-3 Breukelman 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Amateurvoetbal Rules GSAVV Forward – FC Lewenborg (3C)

  1. Nick Breukelman zegt:

    Mooi stukje! Objectief beschreven. Misschien wat te veel voor Forward enerzijds, anderzijds domme rode kaarten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.