Amateurvoetbal Rules Groen Geel-Balk (1E)

Veel afgelastingen op de eerste speeldag van 2016 maar op Corpus den Hoorn waren de (kunst) grasvelden sneeuwvrij gemaakt dus daar werd als enige plek in stad wel gevoetbald. Grote hopen sneeuw naast het veld, je verwachtte voortdurend dat er een eskimo uit te voorschijn zou komen, maar dat gebeurde niet. 
Groen Geel staat laatste in 1E en kreeg de nummer 2 op bezoek, Balk. Omdat met Oranje Nassau – ASV Dronten de nummers 1 en 3 tegenover elkaar stonden een uitgelezen kans voor Balk om hoe dan ook goede zaken te doen. Of wel inlopen op de koploper (verschil was 1 punt) of wel uitlopen op de nummer 3 (verschil was 4 punten) of allebei. De topper werd echter afgelast waardoor Balk bij winst dus de koppositie over kon nemen.

Het werd een teleurstellende middag voor de Friezen. Die op basis van de prestaties van voor de winterstop wellicht een niet al te zware middag verwacht hadden tegen Groen Geel, wat pas 5 punten heeft. Maar daar was in het veld aanvankelijk niks van te merken. De wedstrijd was lang in evenwicht, grote kansen waren schaars. Na wat speldenprikken over en weer nam Balk in de 16′ minuut wel de leiding. De eerste de beste echt goeie kans leverde gelijk een treffer op. Johannes Altena schoot overtuigend raak, 0-1.

Balk slaagde er niet in door te drukken en vlak voor het half uur kwam Groen Geel verdiend op gelijke hoogte. Uit een corner kreeg Matthijs Eppinga in de rebound een schietkans, hij poeierde de bal in de bovenhoek, 1-1.

Ook in het vervolg van de eerste helft was het redelijk in evenwicht en kwamen geen van beide clubs tot uitgespeelde kansen. Pas in het slot van de eerste helft was Balk weer dicht bij een treffer. Eerst werd in de 40′ minuut een rebound voor open doel naast geschoten, een enorme kans op de 1-2 ging daarmee verloren. En op slag van rust trof Johannes Altena met een prachtige volley de bovenkant lat en ontsnapte Groen Geel wederom aan een achterstand.

In de rust een veld verderop gekeken, daar speelde koploper GRC (5D) tegen nummer twee SIOS. GRC had nog geen punt verspeeld voor de winterstop maar daar kwam vanmiddag een hardhandig eind aan, SIOS won met liefst met 8-3. In het laatste kwartier werd het van 2-5 nog 3-8, dus nog 4 goals meegepikt in een kwartiertje.

Daarna terug naar Groen Geel-Balk. Daar was het spelbeeld in het eerste half uur gelijk aan dat van voor rust. Weinig kansen en redelijk in evenwicht. Pas in het laatste kwartier zette Balk de rode lantaarndrager vast op eigen helft. Maar Balk had zijn dag niet en pas in de absolute slotfase drong het door tot de zestien van Groen Geel. Daarvoor bleef de thuisclub tegen het niet bijster creatieve Balk zeer simpel overeind. En ook in de slotfase bleven grote kansen uit. Een paar corners, een vrije trap, het leverde niet of nauwelijks Fries gevaar op.

En zo liet Balk dus de mogelijkheid liggen Oranje Nassau tijdelijk te passeren op de ranglijst en werden bij Groen Geel twee dure punten achtergelaten. Groen Geel speelde een prima wedstrijd, had de zaken met name verdedigend goed op orde, zonder overigens erg defensief te spelen. Aanvallend is het bij Groen Geel dan nog steeds ietwat karig, maar goed, tegen een topper uit 1E kan dat gebeuren. Op het spel van vanmiddag kan Groen Geel in ieder geval voortborduren. Volgende week moet het thuis tegen SV Bedum dan wel gebeuren voor Groen Geel, een zege zorgt er voor dat Groen Geel aan kan haken, het gat met nummer 10 Bedum kan dan terug gebracht worden tot 2 punten. Al heeft Bedum wel een wedstrijd minder gespeeld. Do or die dus voor Groen Geel.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.