Amateurvoetbal Rules Amicitia VMC-Dalen (2L)

Wegens mijn bezoekje aan FC Groningen-Ajax (1-2, HOERA!) leek ik alweer geen zondagse Amateurvoetbal Rules te gaan beleven. Edoch, Grunn-Ajax was al om 14.20 afgelopen en niet ver fietsen daar vandaan ving om 14.30 Amicitia VMC-Dalen aan had ik van te voren al gezien. Nadat achtereenvolgens afgelast, verjaardagsfeest, de Friese Derby en de klassieker een streep door de amateurvoetbalzondag hadden gezet was het nu toch echt hoog tijd om weer eens op zondag zo’n fijn potje mee te pikken. Lekker weer (mwoah) en goede stemming na de Ajax zege, dus -goed en warm ingepakt- dat zespuntenduel tussen twee clubs die in 2L net boven de beruchte streep staan fijn mee gepikt.

amdalDe eerste helft was het bewijs dat Amateurvoetbal niet altijd Rules. Mijn god, wat een dramatische vertoning schotelden Amicitia en Dalen de schaarse toeschouwers voor. 
Ik vernam in de rust dat in de door mij gemiste eerste tien minuten het enige schot op doel plaats had gevonden, dat leverde naar het scheen een prima redding van de keeper van Dalen op. Voor de rest was het vrijwel doorlopend de bal bij de tegenstander inleveren of de bal over de zij- of achterlijn passen. Op doel werd er niet geschoten. Voeg daar nog het uitermate gore weer aan toe en ik stond daar toch serieus te twijfelen aan mijn motto Amateurvoetbal Rules.

De tweede helft was iets beter. Van de kant van Dalen dan wel te verstaan. Amicitia VMC bleef dramatisch voetballen. Dalen zette de thuisclub dan ook maar eens onder druk, slaagde er soms in de bal in de ploeg te houden en kwam in de 59′ minuut verdiend op 0-1 toen Steven Balstra een vrije trap van een meter of 25 laag in de hoek schoot. Zeven minuten later werd het ook nog 0-2, een echte spitsengoal van Martijn Heerkes die een voorzet bij de eerste paal koel binnen schoot. Gezien de dramatische vorm van Amictia VMC moest dat welhaast de beslissing zijn. Of zou het dan toch nog?  Dalen kwam vrij vlot na de 0-2 met 10 te staan na een harde tackle van Geert Hilhorst waar de scheids rood voor gaf.

Maar ook dat gaf Amicitia VMC niet het zetje in de juiste richting. Amicitia VMC kwam maar niet in de wedstrijd en in de 84′ minuut viel de goal wederom aan de andere kant. Martijn Heerkes scoorde 0-3. Hij toucheerde de scherp aangesneden vrije trap van Steven Balstra lichtjes en zorgde zo voor 0-3.  Pas daarna kwam Amicitia in het strafschopgebied van Dalen terecht en dreigde er een doelpunt. Maar ook een eretreffer was de gastheren niet gegund, eindstand 0-3.

Dalen steeg door deze zege naar de achtste plaats, Amicitia blijft tiende maar voelt de hete adem van de vier clubs die onder hun staan. Het is (en blijft) sowieso dringen in 2l, nummer 8 Dalen heeft maar 3 punten meer dan nummer 12 Helpman. Maar dat Dalen een zeer belangrijke en ook verdiende zege boekte staat buiten kijf. Het is voor Amicitia VMC te hopen dat ze gauw beter gaan spelen, want zo spelend als vanmiddag vliegen ze er op zeker uit. De roodhemden zijn sowieso aan een vrije val bezig. De eerste periode werd op de vierde plaats afgesloten met 14 uit 8, in de tweede periode staan ze laatste met 3 uit 8.

Advertenties

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft, Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.