Amateurvoetbal Rules Mamio-VV Groningen

De afstand tussen Sportpark de Parrel (Mamio) en Sportpark Het Noorden (VV Groningen) is 1,3 kilometer. De afstand tussen koploper VV Groningen (41 uit 15) en nummer laatst Mamio (9 uit 15) is groter. Derby Day in Selwerd, Groningen Noord! De vorige ontmoeting eindigde in 2-1 voor VVG. De laatste Mamio-VVG eindigde op in 1-5.
magro
De koploper kreeg het vanmiddag allesbehalve cadeau bij de rode lantaarndrager. Sterker nog, na drie minuten nam Mamio zowaar de leiding. De eerste Mamio aanval leverde een vrije trap op. Die werd voor het doel gegooid, bij de tweede terug gekopt en van dichtbij binnen getikt door Leroy Fecunda, 1-0 voor Mamio!

Even leek VVG de kluts kwijt, maar het herpakte zich toch vrij vlot weer. In de twaalfde minuut speelde Wesley Walstra zich vrij en schoot de bal in de verre hoek binnen, 1-1. De rest van de eerste helft had VV Groningen de wedstrijd onder controle. Het zocht rustig naar een gaatje in de hechte Mamio defensie, maar vond die niet heel vaak. Het leidde tot niet meer dan wat mogelijkheden maar in de 36′ minuut wel tot een treffer. Na een hoekschop ontstond een scrimmage en uiteindelijk was het Erik Lourens die de bal van een meter of 12 op de slof nam en raak schoot, 1-2.

Op slag van rust kreeg Wesley Walstra nog een uitstekende kans om de 1-3 binnen te schieten, maar in plaats van af te leggen of simpel binnen te schieten koos hij voor de moeilijkste optie en zag Mamio goalie Samuel Le Roy Touré redding brengen.

Kort na rust viel de 1-3 echter alsnog. Anderhalve minuut was de tweede helft oud toen Martin Kamstra met een van richting veranderd schot de 1-3 scoorde. Omdat VVG daarna verzuimde door te drukken en het het duel telkens lichtzinniger opvatte kwam Mamio halverwege de tweede helft zowaar nog terug in de wedstrijd. Met een fenomenale omhaal werd in de 69′ minuut door Achmed Alloi de 2-3 achter Ivan Landlust geschoten waarmee het op slag weer spannend was. 

De scherpte bij VVG was weer terug en het kreeg in de fase na de 2-3 een aantal grote kansen om het verschil weer op twee te brengen. Met name Johnny Meter had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar wilde het te mooi doen in plaats van gewoon resoluut uit te halen. En zo waren er nog wel wat mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo had Wesley Walstra kort voor tijd pech toen hij uit een lastige hoek tegen de paal schoot. Giovanni Salvo werd een paar minuten eerder in kansrijke positie getackeld, maar dat was een tackle op de bal volgens de scheidsrechter. Het leverde een onderbreking op waarin Salvo weer opgelapt moest worden.

Daardoor mocht Mamio tot de laatste tel blijven hopen op een punt. Mamio bleef met hun ietwat chaotische en onvoorspelbare voetbal voor dreiging zorgen zonder tot grote kansen te komen. In de laatste minuut claimde alles wat Mamio was een strafschop na een riskante maar faire tackle op de bal. Ook nu moest er een korte behandeling aan te pas komen, VVG keeper Landlust gooide de bal buiten om die mogelijk te maken. Mamio toonde zich vervolgens niet van zijn beste kant door de bal niet terug te geven. Het schoot zichzelf daarmee in de voet, want in plaats van plusminus vier minuten blessuretijd toe te voegen floot de scheidsrechter nu vrijwel gelijk na die onsportieve actie na 90 minuten en 40 seconden af. En daarmee kreeg het onsportieve gedrag een passende straf. En VVG drie verdiende maar zwaar bevochten punten. VVG maakte het zich onnodig moeilijk, maar liep geen schade op.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.