Amateurvoetbal Rules GSAVV Forward-Heiligerlee (3C)

Forward-Heiligerlee beginnen met een voorbeschouwing op GRC – Noordster?  Ja hoor, op Abu.com kan dat allemaal. Gewoon verder lezen, komt allemaal goed!

Een wedstrijd die de benaming absolute topper meer dan waard is. GRC en Noordster maken in 2L de dienst uit en delen de koppositie sinds vorig weekend weer. Beide clubs staan op 33 uit 15, maar het doelsaldo van GRC is iets beter dan dat van Noordster (47-14 om 46-19). De generale repetitie voor deze topper viel vorig weekend voor beide teams flink tegen. GRC verspeelde na rust bij GVAV Rapiditas een 0-2 voorsprong en verloor met 5-3, Noordster bleef bij nummer 12 Helpman op 2-2 steken.
grcnooTsja, dat was dus de geplande wedstrijd van de week. Maar ik heb zondagmiddag na lang wikken en wegen (en vloeken op dat smerige rotweer, hele week droog, op de dag des Voetbals regent en waait het weer als een bezetene) besloten dat 90 minuten in de regen staan + ook nog eens ongeveer 45 minuten fietsen door wind & regen mij te gortig werd. Dus een streep door dit mooie affiche. Wat dat betreft is het geen zegen als je in Groningen Stad woont, want dan is er bvrijwel altijd wel kunstgras om naar uit te wijken en zo’n mooi affiche verdient geen harde wind & regen en daardoor veel minder publiek, maar goed, tis nait aans. Volgende week moet ik zaterdag op zondag werken, noteer dan maar vast in uw agenda mooi lenteweer, graadje of 20, lekker zonnetje …mopper mopper klaag klaag klot’nweer…

Maar dan maar geheel en al thuis blijven is ook weer wat ovedreven, dus dan maar naar het veel nabijer gelegen Zernike gereden voor een potje in 3C, de klasse waarin het altijd doelpunten regent. Volgens Hollandse Velden 5,02 per wedstrijd en dat gemiddelde werd bij GSAVV Forward-Heiligerlee ook weer makkelijk gehaald (en zelfs flink overtroffen). Forward (98 goals) is met MOVV (100 goals) overigens de club die daar qua goals (voor & tegen dus) het meest aan bijdraagt. Dus een mooi substituut voor de gemiste kraker die overigens door GRC met 2-0 werd gewonnen.
DSCF5993Forward moest winnen om nog enigszins in het spoor van koploper SC Stadspark te blijven, Heiligerlee staat in de onderste regionen maar verraste vorige week nog door Velocitas met 4-1 te verslaan. Bij winst kon Heiligerlee van 11 naar 8 stijgen.

Het gemiddelde van vijf treffers was al bij rust bereikt. Na elf minuten tikte Nick Breukelman een rebound binnen en daarmee opende hij de score, 1-0 voor Forward.
Waar de echte storm alleen maar verder aanwakkerde daar ging de Forward storm na de DSCF59921-0 liggen. Heiligerlee kon wat meer op de Forward helft komen en ook tot aan de zestien van de gastheren geraken. In de 20′ minuut leverde dat de 1-1 op. Een tamelijk kolderieke goal. Forward keeper Ruben Haring schoot een terugspeelbal via de rug van een inlopende tegenstander in het eigen doel, 1-1. Forward rechtte vervolgens de rug en Martijn Tuinter redde de dag van zijn keeper. Hij schoot twee minuten na de 1-1 een afgeslagen bal tegen de touwen en op het half uur scoorde hij nogmaals en kreeg Ruben Haring weer wat kleur om zijn gezicht.
En was het en passant 3-1 voor Forward.

Forward had de zaakjes ondertussen weer aardig op de rails en onder controle. Eén van de uitblinkers was Jan Willem Donkerbroek. Een klassieke linksbuiten met krijt aan de schoenen die graag de achterlijn haalt en dan vaak een prima voorzet weet te geven. Waarmee hij al in twee van de drie Forward treffers een aandeel had. Vlak voor rust kreeg hij, op rechts, alle tijd en gelegenheid om aan te leggen en “JW” plaatste de bal met veel gevoel en gebruikmakend van zijn timmermansoog (al zal hij wel voor iets anders dan timmerman studeren vermoed ik) diagonaal precies in de hoek, 4-1 op slag van rust.

Tsja, dan is het wel beslist zou je zeggen. Al gebeuren er in 3C wel vaker bizarre dingen. Deze middag echter niet. Voor een duel wat eigenlijk wel beslist was en waarin het krachtsverschil vrij groot was was er na rust nogal wat irritatie binnen de lijnen. Vooral de Heiligerlee vlagger moest het ontgelden omdat hij wel erg scherp stond te vlaggen in de ogen van enkele Forwardianen. Maar ook de tolerantie over en weer na enkele flinke tackles liet te wensen over. De sfeer werd er zo gezegd niet beter op. Maar dat alles terzijde.

Ondertussen schoot Forward nog wat ballen in het doel, er werden een paar goals wegens buitenspel afgekeurd, er werden een paar ondanks resoluut vlaggen van de Heiligerlee grens goedgekeurd, er werd een kaart of wat (geel) uitgedeeld, nog eens iemand tegen de vlakte geschoffeld en zo waaide het richting het slot.

Toen de kruitdampen op waren getrokken stond het 8-1. JW Donkerbroek schoot de 5-1 binnen, daarna maakte Nikkels er twee, waarna JW Donkerbroek kort voor tijd de laatste binnen schoot.
Kortom, een typische 3C wedstrijd met veel goals en het nodige tumult. Best vermaakt ondanks het klot’nweer.

Forward-Heiligerlee 8-1 (4-1)
12. Nick Breukelman 1-0, 20. Jonker 1-1, 23. Tuinte 2-1, 30. Tuinte 3-1, 45. Donkerbroek 4-1, 55. Nikkels 5-1, 75. Donkerbroek 6-1, 77. Nikkels 7-1, 88. Donkerbroek 8-1.

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.