Amateurvoetbal Rules VV Groningen-SC Loppersum (3C)

Op papier een topper, VV Groningen is al sinds de eerste speeldag koploper, SC Loppersum loopt achter qua wedstrijden en kon vanmiddag het verschil in verliespunten terugbrengen tot vier punten. De koploper tegen de virtuele nummer 3 dus.

vvgscsOp papier een topper, maar op het veld niet. VV Groningen was veel beter en boekte een makkelijke zege. Voor rust was het (lang) wachten op de 1-0 die de hele eerste helft in de lucht hing. Na twintig minuten had VVG al twee keer de paal geraakt, eerst werd een afgeslagen corner vanuit de tweede lijn tegen de buitenkant paal geschoten, vijf minuten later schoot Wesley Walstra vanuit een lastige hoek ook tegen de paal. Daarnaast waren er nog wat mogelijkheden en kansen voor de gastheren die zelf niet of nauwelijks in de problemen kwamen. SC Loppersum leek de rust met 0-0 te gaan halen, maar kort voor rust ging het toch nog mis voor de gasten. Een hoekschop van Martin Kamstra kwam via via bij de tweede paal bij Wesley Walstra terecht en die ramde de bal met een diagonaal schot in de touwen, 1-0 in de 45′ minuut.

Na rust was het pleit vrij snel beslecht, in de 49′ minuut was het Erik Lourens die een mooi hoogstandje prachtig bekroonde met de 2-0. Met de rug naar het doel nam hij de bal aan, hield hem in de draai hoog en volleyde binnen.
VV Groningen bleef de aanval zoeken en kwam er vooral via links waar Wesley Walstra weer een prima wedstrijd speelde vaak door. Walstra had na een uur pech toen hij net als voor rust met een diagonaal schot keihard de paal trof. En nog meer pech toen hij de bal in zijn klokkenspel kreeg, maar dat terzijde. Ook na rust de nodige mogelijkheden voor VVG om verder uit te lopen, maar het bleef lang bij 2-0. Pas in de 85′ minuut was er een echt grote kans voor Loppersum, maar reserve keeper Reinie Kuiken bracht met de voet redding. Kuiken had verder een vrij rustige middag en in die zin had vaste keeper Ivan Landlust een goeie middag uitgekozen voor zijn andere verplichtingen.

In de 88′ minuut zorgde Jasper Ludema voor het slotakkoord. Hij speelde zichzelf vrij en schoot vanaf de rand zestien de bal met een geplaatst schot in de bovenhoek, 3-0. Een simpele en verdiende zege voor VV Groningen.
Komende dinsdag gaat VVG voor de beker op bezoek bij Zondag Eersteklasser Bergum, bij winst is VV Groningen kwartfinalist. In de huidige vorm is VV Groningen daar absoluut niet kansloos.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.