Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – GRC Groningen (2L)

Een stadsderby tussen twee clubs die in mei 2015 net naast promotie naar de eerste klasse grepen. Waar GRC aardig op koers is gebleven en koploper is in 2L is Groninger Boys bezig aan een merkwaardig seizoen. Na de eerste periode laatste, in de tweede periode eerste. Al lieten ze twee weken terug uit bij Actief na de periode ook te pakken door op het moment supreme met 1-0 te verliezen, waardoor ze nu in de wachtkamer zitten omdat Roden nog twee inhaalwedstrijden moet spelen en de tweede periode nog voor de neus van de Groninger Boys weg kan kapen. Voor GRC is Groninger Boys terug in vorm een lastige klip op weg naar de titel, concurrent Noordster kreeg vandaag nummer 3 Roden op bezoek, dus wellicht dat er goede zaken gedaan konden worden.
for-zfc
De eerste helft was van beide kanten vrij matig. Er ging veel mis, passes kwamen vaker niet dan wel aan en kansen waren schaars. Toch stond het bij rust 0-1. GRC’s topschutter Erwin Alt tikte na iets meer dan een kwartier binnen op aangeven van Davy Wilkens. Verder gebeurde er voor rust eigenlijk niet veel en was het gezien de vorm waarin beide clubs verkeren een teleurstellende vertoning.

Na rust kon GRC zich uitleven in hun specialiteit, er in de omschakeling razendsnel uit komen met de rappe Wilkens en Alt. Daar had Groninger Boys totaal geen antwoord op en in de tweede helft ontpopte zich een nachtmerrie scenario voor de thuisclub. In de 53′ minuut werd de bal hoog voor het Groninger Boys doel gegooid en bij de tweede paal terug gekopt op Davy Wilkens die volkomen vrij staand de 0-2 binnen kopte. Daarna ging het vlot. GRC counterde naar hartelust en binnen vijf minuten stond het 0-4. Vlotte aanvallen via de flank waarbij Wilkens het laatste zetje gaf (o-3) en even later Alt binnen kon tikken (0-4). Wedstrijd volledig gespeeld waarna een ontluisterend zwak Groninger Boys naar een monsternederlaag werd gespeeld door GRC. Na 75 minuten stond het 0-7. Weer was het in kort tijdsbestek drie keer op rij raak.  Wilkens maakte na 66 minuten de 0-5, drie minuten later maakte invaller Marinco Hiariej de 0-6 en Erwin Alt bepaalde de eindstand een kwartier voor tijd op 0-7. De resultaten van GRC na de winterstop zijn veelzeggend: 6-0, 5-0, 2-0 (tegen toen nog mede koploper Noordster) en vanmiddag dus 7-0. Tussendoor was er dan nog wel een misser bij GVAV Rapiditas, 5-3 verloren. 

Langs de kant ging het bericht dat Noordster met 0-3 achter stond tegen Roden*, dus doet GRC hele goeie zaken op weg naar de titel. Met deze ploeg zou GRC een goed figuur moeten kunnen slaan in de eerste Klasse.
Voor Groninger Boys is de derde periode dus dramatisch begonnen en is het ook in de reguliere stand nog allesbehalve zeker van een plekje dat recht geeft op een eventueel vervangende periodetitel. En zo dreigt een totaal verloren seizoen voor Groninger Boys waar het naar verluid weer eens rommelt binnen de selectie.
*Noordster-Roden is 0-4 geworden.

Groninger Boys-GRC Groningen (0-1) 0-7
19′ 0-1 Alt, 53′ 0-2 Wilkens, 55’0-3 Wilkens, 58′ 0-4 Alt, 64′ 0-5 Wilkens, 66′ 0-6 Hiariej, 74′ 0-7 Alt

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.