Amateurvoetbal Rules Mamio-Appingedam (3C)

Ontsnappen aan degradatie is nog best mogelijk voor Mamio, maar dan zal er wel weer eens een zege geboekt moeten worden. Het gat met de concurrenten is niet zo groot, maar die hebben allemaal nog wel inhaalwedstrijden te goed.
3c degra
Vanmiddag komt Appingedam op bezoek. Vooraf ingeschat als één van de titelkandidaten, maar het gat met VV Groningen en Pelikaan S is al respectievelijk 18 en 15 punten. Een tegenvallend seizoen dus voor Appingedam en misschien kan ook Mamio daar vanmiddag van profiteren.

mamappAl na 2 minuten was het raak, Achmed Alloi tikte een voorzet vanaf rechts van dichtbij binnen, het feest voor Mamio ging echter niet door, buitenspel. Daarna had Appingedam een licht overwicht, maar de gasten werden alleen gevaarlijk uit vrije trappen. Die gaf Mamio vrij vaak weg, het maakte veel kleine overtredingen rond de zestien. In de 15′ minuut was Appingedam dicht bij een voorsprong. Een vrije trap vanaf de flank werd koppend verlengd en kwam tegen de binnenkant van de paal. Tien minuten later de beste Mamio kans, Alloi schoot vrij voor de keeper tegen de keeper aan, waardoor Mamio slechts een corner overhield aan deze grote kans.

In de 31′ minuut was het dan toch eens raak uit één van de vrije trappen voor Appingedam.
Voor de vierde keer mochten de Damsters aanleggen op een mooie positie, deze keer kreeg Samuel Le Roy Touré de bal niet onder controle, de rebound werd binnen geschoten, 0-1.

Ondertussen was de wedstrijd aardig in evenwicht gekomen en werd Mamio vooral over rechts zo nu en dan gevaarlijk. In de 41′ minuut leverde dat ook de 1-1 op. Een voorzet van rechtsback Miguel “Rat” Edison werd door Achmed Alloi binnen geschoten, 1-1 en dat was verdiend.

Het spel had in de eerste helft onder meer wegens twee blessuregevallen bij Appingedam nogal eens stil gelegen, de scheidsrechter trok liefst negen minuten extra bij. In de eerste van die negen minuten werd Hensley Zimmerman door de uitgekomen Appingedam keeper geschept, strafschop voor Mamio! Waar heel Mamio rood wilde zien liet de scheids het bij geel. De strafschop werd benut, in de resterende acht minuten werd niet meer gescoord, rust 2-1.

Na de rust was het van beide kanten uitermate belabberd. Appingedam kreeg opnieuw een veldoverwicht, maar deed daar nog steeds niks mee. Mamio counterde zo nu en dan, maar speelde dat telkens dermate onnozel uit dat het tot slechts één (gemiste) kans kwam. Mamio was bijzonder onrustig en slaagde er niet in de bal in de ploeg te houden. Elke bal werd zo snel mogelijk ingeleverd bij Appingedam. Die deden er op hun beurt dan ook weer vrij weinig (of beter gezegd; niks) mee. Aanvallen onnozel uitspelen is één ding, je ook nog eens afreageren na een lichte overtreding waar je al een vrije trap voor hebt gekregen is nog dommer. Het leverde invaller/aanvaller ‘Rasta’ (die eerder verzuimde een volledig vrijstaande ploeggenoot aan te spelen hetgeen vrijwel zeker de 3-1 op had geleverd) rood op. Daardoor moest Mamio vanaf de 80′ minuut met 10 man verder.

Mamio verdedigde verder wel goed, gaf weinig weg, behalve dan de bal zodra ze balbezit hadden. Verder probeerde Mamio het tempo bij Appingedam te breken door voortdurend op de grond te gaan liggen voor behandelingen. 

Dat leverde nog eens 11(!) minuten extra tijd op, waarmee Mamio-Appingedam met in totaal 110 minuten speeltijd waarschijnlijk één van de langste competitiewedstrijden  zal zijn. Appingedam drong Mamio ver terug, schoot in de 89′ minuut nog tegen de lat, zorgde voor een paar hachelijke momenten in de Mamio zestien, maar bleef te slordig en te slecht voetballen om de 2-2 te maken.

Zo trok Mamio de 2-1 over de streep, boekte het zijn derde zege en doet het de laatste plaats over aan Lycurgus. Pikant detail: Volgende week staat Lycurgus-Mamio op het programma.
De stand onderin 3C is nu als volgt:

3c degra

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.