Een handtekening van Johan Cruijff: Twee keer Nummer 14 in Drachten

drachten-ajax 0-12
0-12 In de zomer van 1982 speelde Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in en tegen VV Drachten. Niet ver van mijn woonplaats Dokkum, dus daar móést en zou ik heen. Thuis werd mijn gebedel niet gehonoreerd, maar mijn moeder tipte mij buurman (en voetbalgek) Wim te vragen. Die vond het wel een prima idee en zo had ik het voor elkaar, ik kon naar Ajax.

 Ik had een plekje gekozen vlak bij de dugout van Ajax. Ik had mijn Ajax Plakboek bij me en Aad de Mos zag dat. Hij vroeg of hij mijn plakboek effe mocht bekijken. Ik had de berichtjes over eerdere oefenwedstrijden en wat ander pre seizoensnieuws al ingeplakt, “je bent goed bezig knul”, sprak de Mos mij toe. Kijk, dat wil elke (jonge) Ajacied graag horen van de hoofdtrainer van Ajax. Daarna vroeg hij of hij mijn plakboek straks effe voor mij mee moest nemen naar de kleedkamer zodat iedereen zijn handtekening er effe in kon zetten….. Ik stamelde “ja” en  zo liep ik na afloop in het kielzog van Aad de Mos mee richting kleedkamer.

Een brede gast wilde mij tegenhouden, maar Aad de Mos zei dat het goed was en dat ik door mocht lopen. Helaas niet tot in de kleedkamer, ik mocht buiten op de gang voor de deur van de kleedkamer wachten. Even later kwam de Mos weer naar buiten met mijn plakboek waarin alle handtekeningen stonden.  Ook die van tropische verrassing Fandi Ahmad, op dat moment op proef bij Ajax en later bij Fc Groningen nog furore makend. En de handtekening van Johan Cruijff !! Eén van de happiest (voetbal)dagen uit mijn leven !! 

Een jaar later zag ik Cruijff wederom in Drachten spelen, maar nu in het shirt van….die anderen. Ajax won in 1982 met 12-0, Feyenoord een jaar later met 5-0.
DSCF7035 (2)(Foto’s: Leeuwarder Courant)
eppinga en cruijffSjoerd Jan Eppinga poseert met Johan Cruijff, op 18 juli 1983. FOTO LC/JAN DE VRIES

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een handtekening van Johan Cruijff: Twee keer Nummer 14 in Drachten

  1. Peer zegt:

    Sjoerd Jan E poseert samen met JC , die dat sesoen , mede , Feyenoord aan de titel zou helpen. eerstgenoemde doet nog immer iets bij de Harkemase Boys —

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.