Cinema Abu gaat naar d’Ardennen

Omdat ik in korte tijd een paar keer naar de film zou gaan eens bij Pathé gekeken of ik niet zo’n onbeperkt film kijkpasje (Pathé Unlimited) aan kon schaffen. Voor 19 euro per maand onbeperkt films kijken, ik was van plan naar 3 films te gaan, dus dat kon sowieso uit. Het addertje onder het gras bleek dat je er minimaal 4 maanden aan vast zit, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ga graag naar de bioscoop en deed dat al een tijdje veel te weinig. Eind februari de pas gekocht, inmiddels meer films wel dan niet gezien!
Top vijf? Okay, waarom ook niet.

1. The Hateful Eight
Nothing beats a Tarantino.
2. The Revenant
Beren en indianen vallen aan voordat een survival tocht door de sneeuw losgaat
3. D’Ardennen

Duister (neen ZWART) Belgisch misdaaddrama
4. 99 Homes
Uit zijn huis gezette bouwvakker komt aan de andere kant te staan en gaat zelf mensen uitzetten
5. Grimsby
In de categorie over de top gore humor van “Ali G./Borat” Sacha Baron Cohen.

Verder onder andere 40 jaar Buurman & Buurman, Spotlight, Joy, the Forest, 10 Cloverfield Lane, the Boy, London has fallen en Zootropolis gezien. Ook van die films hadden er wel een aantal in de top 5 gekund trouwens.

Van al die films vielen me er maar twee tegen. Verrassend genoeg was dat de nieuwe Coen Brothers film Hail Caesar! (beetje saai en onsamenhangend). En ook Deadpool (een vond ik niet zo grappige persiflage op de Marvel Superheldenfilms) vond ik niet zo geweldig. Maar voor de rest waren het stuk voor stuk fijne tripjes in een ander universum, efkes uit de werkelijkheid treden in een zaal met 5 andere kijkers in de vroege middag of diepe nacht. Of gewoon in een redelijk gevulde zaal voorafgaand aan een nachtdienst om 22.00.

Maandagavond zag ik d’Ardennen. Een rauw Belgisch misdaaddrama. Over twee broers, de één komt na een mislukte kraak vast te zitten en verlinkt zijn vriendin en zijn broer niet en doet alle tijd zelf. Een ongeleid projectiel die na vier jaar bajes vrij komt en wat moeite heeft terug in de maatschappij zijn draai te vinden. Wil zijn vriendin ook nog eens niets meer van hem weten. Die blijkt ondertussen een serieuze relatie met zijn broer te hebben.
Een uur lang is het wachten tot de bom barst. En die barst in de Ardennen. In de Ardennen komen de personages Stef en Joyce aan bod. Stef (baardmans op de voorgrond) is een voormalige celgenoot die wel wil helpen een akkefietje op te lossen. Joyce (achtergrond) is de meest bizarre misdadiger ooit. Joyce is een travestiet die graag pannenkoeken bakt.

Geen lieverdje, die Joyce. En Stef is me er ook eentje, godnondeju. Uitermate coole film, goede opbouw met goed verhaal en ronduit helse apotheose met Coen Brothers/Tarantino achtige allure. Voor de filmfanaat in Grunn, ge hebt nog enen kans, komende maandag 20.00.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Cinema Abu en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.