Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Flevo Boys


(Foto AH-BQ1887)
Tussen de 600 en 700 toeschouwers op Sportpark Het Noorden, een sfeeractie (zingend WIJ ZIJN VVG WIJ ZIJN VVG, volgens mij zie ik een hele hoop van die fakkelbranders vaker niet dan wel bij VVG, maar ach, maakt het uit). Het was het voorlopige hoogtepunt in het bestaan van VV Groningen, de halve finale van de districtsbeker tegen hoofdklasser Flevo Boys. Die waren gwaarschuwd nadat eerder Hoofdklassegenoten Harkemase Boys en SC Genemuiden al hun Waterloo vonden tegen de koploper van 3C.

1234VV Groningen startte furieus en zette de gasten gelijk vast op eigen helft. Het duurde echter niet lang voor de Flevo Boys van de schrik bekomen waren en het heft in handen namen. Dat leidde ook al vlot tot de 0-1, Frank Post zet voor en Aran Nijboer scoort een echte spitsengoal. Flevo Boys bleef de eerste helft de baas en liet zien de les van Harkema en Genemuiden geleerd te hebben: VV Groningen is niet te onderschatten. Dat Flevo Boys met 0-3 ging rusten was niet onverdiend, maar wel wat geflatteerd en zeker ook wat gelukkig.

Bij een aantal cruciale momenten gaf de arbiter de grootste van de twee tot driemaal toe het voordeel van de twijfel. Geen penalty voor VV Groningen bij de stand 0-1 toen Salvo van achteren aangetikt werd, doorspelen nadat Nijboer de bal met de hand mee nam waarna Post in de 19′ minuutde 0-2 maakte en in de 40′ minuut geen buitenspel zien bij de 0-3 van Nijboer.
De VV Groningen bank en spelers wonden zich er flink over op, zo werd het wel erg moeilijk een hoofdklasser te verslaan.
Neemt niet weg dat Flevo Boys voor rust beter was en verdiend voor stond.

In de tweede helft waren de Flevo Boys schijnbaar toch even vergeten dat je VV Groningen niet moet onderschatten. De ingevallen Jhonny Meter liet gelijk even zien wat ie kan, draaide weg, gaf de andere routinier Tim Rozema de kans en die passeerde eerst nog een Flevo Boy en schoot vervolgens een minuut na rust beheerst de 1-3 binnen. Het was de start van een indrukwekkend dik kwartier VV Groningen. Opeens waren de Flevo Boys de controle volledig kwijt en waren de rollen omgedraaid. Het publiek kreeg even te zien hoe VV Groningen die stunts voor elkaar had gekregen.

Elf minuten na rust werd Wesley Walstra door Arnoud Post onderuit gehaald binnen de zestien. De kans om de Flevo Boys definitief met knikkende knietjes verder te laten spelen. Walstra nam hem zelf. Dat deed ie vorige week ook, toen was het in eerste instantie mis met een hele zwakke penalty en in tweede instantie (hij kreeg een herkansing vanwege te vroeg inlopende tegenstanders) onberispelijk hard en zuiver raak.

Deze strafschop was wel geplaatst, maar miste kracht waardoor Jurjan Wouda zijn club op de been hield en de 1-3 bleef staan. Achteraf was dat misschien wel het keerpunt. Al was het een minuut na de gemiste penalty bijna alsnog 2-3, Jasper Ludema schoot van buiten de zestien en raakte de lat.


Jarno van der Wal (FB) en Aksa Kalswe (VVG)
(Foto AH-BQ1887)

Daarna kreeg Flevo Boys de wedstrijd weer meer en meer onder controle, raakte ook paal en lat en schoot in de laatste minuut ook de 1-4 nog binnen, Arjen Postma gaf de laatste zet. Op zich een verdiende zege, Flevo Boys nam de wedstrijd duidelijk serieus.
VV Groningen mag het met de complimenten doen. Ze hebben zich wederom kranig geweerd en mogen terug kijken op een fantastisch bekerseizoen met enkele onvergetelijke prestaties. Waarvoor de passende beloning een plek in het Grote Mensen Bekertoernooi is.
Nu kan de focus weer op de titelstrijd met Pelikaan S en/of de strijd om promotie zodat VV Groningen komend seizoen een treetje hoger kan gaan spelen. Want ook vandaag liet VVG weer zien te groot te zijn voor de derde klasse.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.