Amateurvoetbal Rules Lycurgus-VV Groningen (3C)

Na de (ondanks de nederlaag) zeer geslaagde bekerdag tegen Flevo Boys van vorige week moest VV Groningen nu de titelstrijd weer oppakken. Na de bekerstunt tegen Bergum werd bij laagvlieger Poolster (1-1) verrassend en zeldzaam puntverlies geleden, dus was het zaak nu wel weer scherp te zijn na de bekerbeslommeringen. Dat moest uit tegen stadgenoot Lycurgus gebeuren, een ploeg die de punten hard nodig heeft om het degradatiespook te verjagen.

lycvvgOndanks dat VV Groningen niet superscherp was werd het wel een makkelijke middag. De basis daarvoor werd in de 10′ minuut gelegd. Antonie Simonides schoot een voorzet vanaf links binnen, 0-1. Dat lag ook aardig in de lijn der verwachtingen op basis van de openingsfase waarin VVG de baas was. 

Gemakzucht stak zo nu en dan toch de kop op. Vanaf de kant kreeg met name Ludema de nodige kritiek omdat hij niet mee verdedigde en alleen aan aanvallen dacht waardoor het verder vrij zwakke Lycurgus soms toch gevaarlijk kon worden. Zo moest Ivan Landlust reddend optreden toen een Lycurgus aanvaller na een lange bal alleen op de VVG keeper af kon. Landlust verkleinde goed zijn goal en voorkwam zo in de 18′ minuut de 1-1. Vlak voor rust kwam dezelfde aanvaller nog eens alleen voor Landlust en ook nu redde Landlust .
Al stond het toen al 0-3 en was een tegentreffer wat minder hard aangekomen.

VV Groningen had het duel halverwege de eerste helft namelijk al beslist. In de 23′ minuut rondde Martin Kamstra af na een fantastische dieptepass van Jamie Walstra (0-2) en drie minuten later mocht Jasper Ludema aanleggen vanaf de punt van de zestien. Ludema schoot de vrije trap in één keer in de lange hoek, 0-3.

De tweede helft leek lange tijd schriftelijk afgedaan te kunnen worden, maar in het laatste kwart van de wedstrijd gaf VVG toch nog even gas. Met de hulp van een Lycurgus verdediger die een voorzet van Jamie Walstra in eigen doel tikte werd met 0-4, Tim Rozema maakte er 0-5 van en in de laatste 5 minuten was het nog drie keer raak. 
Jhonny Meter, Wesley Walstra en Antonie Simonides zorgden voor een 0-8 eindstand.

Trainer Gert Haak was desondanks niet geheel tevreden. “Er werd achterin veel teveel weg gegeven, dat kost je tegen betere ploegen de kop”. Al had Haak er ook wel enig begrip voor, “Met die bekerwedstrijden er bij is het gewoon een lang seizoen en als je wekelijks vrij eenvoudig wint is het ook niet raar wanneer de concentratie wel eens verslapt”. Ondertussen kijkt heel VV Groningen uit naar 7 mei. Dan is het VVG-Pelikaan S. Waarschijnlijk de wedstrijd om de titel in 3C.

Daarnaast is men bij VV Groningen ook al nadrukkelijk bezig met volgend seizoen. Of dat in de tweede klasse zal zijn is nog de vraag
Maar het zou wel heel raar zijn mocht VVG met deze ploeg promotie mislopen.
(Voorzitter Robert Bollegraaf “Het zou  toch wel een hele rare situatie zijn als je 23 keer wint, het hele seizoen bovenaan staat en toch geen kampioen wordt. Een unieke situatie denk ik.”).
Met Karim Khajjouf komt de zeer sterke keeper van Helpman over, de huidige VVG keeper Ivan Landlust kan ook als veldspeler zeer goed uit de voeten en wordt komend seizoen tweede keeper maar in de eerste plaats veldspeler. Landlust wil het als spits proberen. Voor de spitspositie komt sowieso Tim van der Molen over van Helpman.

Achterin komen Groninger Boys Danny Harms en Jeremy Latupeirissa de gelederen versterken. En er zit nog wat in het vat, die namen zijn ook veelbelovend, maar zijn nog niet zeker, dus die hou ik nog even voor me. Het gerucht dat Robert Oosterhof terug komt bij VV Groningen is in elk geval niet waar.

Een aantal oudere spelers uit de huidige selectie gaan volgend jaar in VVG 2 spelen, zodat de selectie met zoals het nu lijkt zeven nieuwelingen die de naar het tweede vertrekkende spelers vervangen goed op peil blijft. En VVG volgend jaar ook een zeer sterk tweede elftal heeft.

Hoe dan ook, VV Groningen is klaar voor de tweede klasse. Nu nog kampioen worden dan wel via de nacompetitie promoveren. Het mooie bij VV Groningen is dat er niks betaald wordt, spelers komen zelf graag naar VV Groningen en zo is er in relatief korte tijd een hele mooie sterke ploeg ontstaan. Volgende week Appingedam uit en de week daarna de Finale om de titel tegen Pelikaan S. 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.