Amateurvoetbal Rules presenteert een alternatief verslag van Groen Geel-Leeuwarder Zwaluwen

Het is stil rond de altijd spraakzame Groen Gele Wonderboys, vandaar dat ze mij vroegen om de honneurs waar te nemen. Graag gedaan jongens!

Zaterdagmiddag was het do or die voor de Groen Gele Gladiatoren. Sinds we ook in de derde periode vrijwel alles verloren hebben zijn we maar over andere elftallen van Groen Geel die wél iets presteerden gaan schrijven, maar nu weer even over het vlaggenschip! Want we hadden gewonnen. Na 70 minuten dan.

De laatste strohalm kwam in de vorm van elf Leeuwarder Zwaluwen voorbij vliegen. 
En die laatste strohalm gingen wij van Groen Geel uiteraard pakken want in de derde periode zijn wij op ons best en Groen Geel degraderen? Ha, nooit. Wij zijn Groen Geel, wij zijn de beste. Als Jelle Teitsma mee doet tenminste. 

Jelle deed tegen de Leeuwarder Zwaluwen aanvankelijk niet mee maar zag ons eens! Koen Olde Monnikhof had -als groot Cruijff fan- van te voren al gezegd in de 14′ minuut te gaan scoren. En dat deed ie dus. Met een fabuleuze lob vanaf eigen helft, buitenkantje rechts, passeerde hij de Leeuwarder Zwaluw in het doel, 1-0 en dat verbaasde niemand, want ook zonder Jelle is Groen Geel de beste.

Kun je wel heel veel energie in zo’n wedstrijd steken, maar die hebben we na de wedstrijd nog nodig, dus gewoon rustig aan want Kersing had vooraf al beloofd in de tweede helft vrij vlot 2-0 te maken zodat de buit binnen zou zijn. En zo geschiedde dan ook. Acht minuten na rust combineerde Kersing Maradona & Messi in een solo waarin hij alle Leeuwarder Zwaluwen (en ook nog een niets vermoedende Groninger zwaluw die daar toevallig vloog) passeerde en de 2-0 op het fictieve bord zette.

Wedstrijd gespeeld, drie punten in de knip, uitbuiken richting derde helft en strohalm gepakt.

Blijkt ook deze wedstrijd weer 90 minuten te duren in plaats van 70 minuten…
En iedereen in 1E weet inmiddels dat de 11 Groen Gele Gladiatore Godenzonen na 70 minuten een metamorfose ondergaan. De imaginaire six packs veranderen dan in bierpenzen, geen wonder na een seizoen waarin feesten en zuipen voor trainen en winnen gaat natuurlijk. Opeens vlogen de Zwaluwen ons aan alle kanten voorbij. En in een tijdsbestek van twee minuten was het van 2-0 opeens 2-2. En waar onze mooie vriendinnen ons 70 minuten lang kittig toe stonden te zwaaien en aan te moedigen zagen we ze nu opeens en masse richting Leeuwarder Zwaluwen bank flirten. 

Onze beste speler Matthijs Eppingod verbleekte, de zwarte wallen onder zijn ogen van een seizoen lang nederlagen wegzuipen werden zichtbaarder dan ooit. Zijn inmiddels immense bierpens plopte onder zijn shirt vandaan en zijn bierkuiten begonnen duidelijk hoorbaar te klotsen. En daarmee stond hij eigenlijk symbool voor heel Groen Geel.
En toen één der Zwaluwen besloot dat twee zwaluwen nog geen zomer maken en in de 89′ minuut Eppingod in zijn oor fluisterde “zie ik daar een grijze haar?” stortte Groen Geel definitief in. Bootsma heet ie, de man die in de laatste minuut het vonnis voltrok, hij liep op zijn gemakje de vermoeide Groen Geel defensie door, gaf in het voorbijgaan een jonge fan een aai over de bol, bestelde vast een freak spees voor na afloop en tikte de 2-3 binnen.

De laatste strohalm uit handen gegeven. Al onze vriendinnen zaten opeens in de Leeuwarder Zwaluwen spelersbus het woord “LOSERS” naar ons te playbacken. We zijn zo goed als gedegradeerd. Wij, de Groen Gelen die alles kunnen. Tenminste, als we elke week twee keer hadden getraind en het voetbal net zo serieus als het feesten hadden genomen. Maar goed, volgend seizoen weer in 2J, we gaan de KNVB vragen of ze daar een 7 tegen 7 competitie van willen maken met wedstrijden van twee keer een half uur,  en let op, dan worden wij gewoon weer kampioen! 

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.