Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Pelikaan S (3C)

Een mooier scenario was nauwelijks denkbaar. Op de voorlaatste speeldag troffen de twee clubs die er in 3C met kop en schouders bovenuit steken elkaar in een rechtstreeks duel om de titel of op zijn minst een voortijdige beslissing in die strijd. Koploper VV Groningen is het hele seizoen ongeslagen gebleven en staat vanaf de eerste ronde op kop en van de 24 wedstrijden werden er 21 gewonnen. Nummer twee Pelikaan S volgt op 1 punt. Vanmiddag op Sportpark Het Noorden de clash tussen beide clubs.

 

Het prachtige affiche in combinatie met het schitterende weer zorgde voor een druk Sportpark. Bij aankomst stond het publiek zowaar in de rij om naar binnen te kunnen. Daarmee trok dit duel nog (veel) meer publiek dan de beker halve finale van VV Groningen tegen Flevo Boys van een maand terug. Het hele veld was met publiek omzoomd, er waren er minimaal 1000 toeschouwers en waarschijnlijk wel meer.

VV Groningen kende een droomstart. Na twee minuten kreeg het een vrije trap net buiten de zestien. Klusje voor Jasper Ludema en ook nu deed Ludema het, 1-0! Beter kun je een topwedstrijd niet beginnen. Maar het bleek VV Groningen niet de gehoopte boost op te leveren. De koploper kwam voor rust niet in zijn spel en creeërde weinig tot niks. Pelikaan S had de bal meer maar deed daar lange tijd ook niet veel mee. Het dichtste bij was Freddie de Grooth met een listig hakje, maar VVG keeper Ivan Landlust liet zich niet verrassen. Verder nog een paar schoten uit de tweede lijn en dat was het eigenlijk wel.

Ook in de tweede helft bleef het bijzonder moeizaam gaan bij VV Groningen. Terwijl de gasten nu toch voor meer gevaar zorgden. Voor hun telde alleen winst, dan konden ze de laatste ronde in pole position beginnen. Acht minuten na rust ging het mis voor VV Groningen. Freddie de Grooth werd vrij voor de keeper gezet en met zulke kansen weet de Grooth wel raad, 1-1.

306t (1)Vier minuten later een slippertje in de VVG verdediging waardoor de Grooth zijn tweede kans kreeg. En benutte, 1-2. Het was een dreun die VVG niet meer te boven kwam. Of het de spanning was die op deze wedstrijd zat of dat ze gewoon hun dag niet hadden, de Groningers kwamen geen moment in de wedstrijd. Pas in de slotfase toen VVG met een extra spits speelde en alle risico nam kwamen er een paar kansjes, maar de bal viel net niet goed, kon net opgeruimd worden of rolde net naast.

En zo eindigde deze wedstrijd voor VVG in een enorme deceptie. Het door voorzitter Robert Bollegraaf langs de kant bij Lycurgus-VVG twee weken terug geuite doemscenario was uitgekomen. 24 weken op kop gestaan, 24 wedstrijden ongeslagen, in elke competitie ben je dan al lang en breed kampioen maar met Pelikaan S er bij kan het dan op de voorlaatste dag nog mis gaan en sta je opeens tweede.

Volgende week kan Pelikaan S het thuis tegen Appingedam afmaken. VV Groningen moet naar de Heracliden, die op zijn zachtst gezegd niet in vorm zijn, en moeten hopen op een wondertje in Oostwold. 
Realistischer is dat VV Groningen via de nacompetitie alsnog promotie af moet prober5en te dwingen om een nog . 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.