Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Wykels Hallum

Door de nederlaag veertien dagen terug tegen Pelikaan S moet VV Groningen via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse bewerkstelligen. Eerste horde is Wykels Hallum, de nummer 2 uit 3B.
Vanmiddag was de thuiswedstrijd, dinsdag de return in Fryslan.
308tVoor rust kwam VVG moeizaam in zijn spel, ze hadden weliswaar een veldoverwicht en speelden grotendeels op de helft van Wykels, maar tot echte kansen leidde dat niet of nauwelijks. Wykels beperkte zich tot uitvallen en daarmee was het in feite voor rust gevaarlijker dan VVG. Tien minuten voor rust leidde dat tot de tot dan toe beste kans van de wedstrijd. Een voorzet vanaf de flank werd net naast geschoten. Het bleek de voorbode voor Gronings onheil. Twee minuten later ging Patrick Goedhart in de fout, hij speelde de bal in de voeten van een Wykel en die legde terug op Doeke Yska en die schoof de bal rustig binnen, 0-1. Weliswaar tegen de verhouding in, maar ook weer niet totaal onverdiend gezien de weinige kansen die VVG zich ondanks het vele balbezit verschafte. 

De tweede helft was van VVG kant stukken beter. Wykels werd vastgezet op eigen helft en nu kwamen er wel kansen voor VV Groningen. De naar de spits geschoven Giovanni Salvo leek de 1-1 binnen te gaan tikken toen Wesley Walstra hem vanaf de flank een niet te missen kans bood. Maar de Friese verdediger reageerde veel alerter dan Salvo, die niet naar de bal toe kwam maar afwachtte, waardoor de verdediger met een perfecte tackle de 1-1 voorkwam.

Wykels’ counters werden een stuk zeldzamer al kwamen ze er wel een paar keer gevaarlijk uit. En bijna wisten ze opnieuw te profiteren van geklungel in de VVG defensie, ware het niet dat Ivan Landlust nu in kon grijpen.

De gelijkmaker hing nadrukkelijk in de lucht en kon eigenlijk niet uitblijven. Maar VVG bleef kansen missen en de tijd tikte door. 
In de 73′ minuut was het dan toch eindelijk raak, Patrick Goedhart kopte voorbij de tweede paal de bal met een boogje in de verre hoek, de dikverdiende 1-1 was dan eindelijk daar.

Tijd om door te drukken, maar VVG kende na de 1-1 een korte zeer slordige fase. Maar herpakte zich daarna weer. En in de 82′ minuut leidde Tim Rosema met goed doorzetten, waarbij hij de bal op de grond liggend nog diep wist te geven, de 2-1 in. De bal kwam ietwat gelukkig in de loop van Giovanni Salvo, die nu wel als een echte spits koelbloedig bleef en de 2-1 voorbij de Hallumer keeper schoof. 

Wykels leek rijp voor verdere sloop en mocht de handen dichtknijpen toen Erik Lourens een dot van een kans wild over schoot in plaats van rustig binnen te schieten. VVG liet na de marge te vergroten zoals het dat de hele tweede helft deed. Zo bleef het bij 2-1 waarmee VVG zichzelf veel te kort deed, op basis van de kansenverhouding na rust had 6-2 de verhoudingen beter weer gegeven.

Hoe dan ook begint VVG dinsdag in Hallum met een voorsprong en zou de klus gezien de verhoudingen van vandaag geklaard moeten kunnen worden. Wykels beperkte zich vooral na rust tot verdedigen en de bal naar voren roeien en VVG was duidelijk de beter voetballende ploeg. Mocht VVG dinsdag de volgende ronde halen dan spelen ze volgende week zaterdag wederom thuis tegen de winnaar van ONR-DESZ. Dat zal DESZ wel worden, die wonnen vanmiddag de eerste wedstrijd met 0-3 bij ONR.

nac

 

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Wykels Hallum

  1. Pingback: VVG » Nacompetitie op 21 en 24 mei (update)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.