Nacompetitie VV Groningen-DESZ (zaterdag 3C-2J) & Velocitas-Dalen (zondag 3C-2L)

Het is tijd voor het toetje in het amateurvoetbal. Dit weekend op zaterdag naar VV Groningen (VVG) geweest en op zondag naar Velocitas-Dalen. Beide wedstrijden gingen om promotie of handaving naar/in de de tweede klasse. De overeenkomst is Gert Haak. Zaterdag bij VVG als trainer op de bank, zondag bij Velocitas. Verder waren er vooral verschillen.

vvgdeszVVG had in de eerste ronde Wykels Hallum thuis en uit verslagen (2-1 en 1-0) en moet nu in een halve competitie met DESZ en ONT uitmaken wie er komend seizoen tweede klasse speelt. Zaterdag speelde VVG zijn eerste wedstrijd thuis tegen DESZ. VVG startte furieus en had na negen minuten al op 3-0 kunnen staan. Met name Martin Kamstra was er dichtbij, maar zijn schot belandde in de tweede minuut tegen de paal.

VVG creeërde voor rust veel kansen, het was volgens VVG trainer Gert Haak één van de betere wedstrijden van dit seizoen. Er werd niks weggegeven, maar ook lange tijd niet gescoord ondanks de serie kansen. Pas kort voor rust was het raak. Jaimie Walstra snelde er op rechts vandoor, haalde de achterlijn en zette strak voor. Zijn broer Wesley schoot de voorzet binnen en daarmee beloonde VVG zichzelf dan eindelijk voor een uitstekende eerste helft.

Na rust duurde het niet zo lang. Al na twee minuten was het raak, Jhonny Meter schoot in twee instanties raak, 2-0. En vijf minuten later was het alweer raak. Wesley Walstra maakte zijn tweede en zo stond het dus vrij vlot na rust 3-0 en leek de beer los. VVG liet echter na verder uit te lopen en liet in het laatste kwartier de teugels wat vieren. Dat leverde in de 77′ minuut de 3-1 op en in de 83′ minuut bijna ook nog de 3-2. Tim Rosema kruiste het pad van een DESZ’er, die ging gewillig naar de grond en kreeg een penalty. Die hoog over geschoten werd.

Zo bleef het bij 3-1, een knappe prestatie van een behoorlijk gedecimeerd VVG wat nogal wat spelers miste. Ludema, Goedhart, Lourens, van Leeuwen en Salvo ontbraken om uiteenlopende redenen. Daardoor zaten er slechts twee spelers op de bank, beide in de 40. Komende zaterdag is het ONT uit, winst volstaat zeker voor promotie en afhankelijk  van wat er dinsdag bij DESZ-ONT gebeurt zou VVG zelfs aan een gelijkspel voldoende kunnen hebben.

velodal
Dan Velocitas-Dalen. Dalen speelt in 2L waar ik ze dit seizoen drie keer zag spelen. Tegen Groninger Boys, Amicitia VMC en GRC Groningen maakten ze op mij een vrij povere indruk, al wonnen ze wel twee van de drie wedstrijden. Velocitas speelt in 3C.

Waar Dalen bij zijn vorige bezoekjes aan Groningen niet veel indruk maakte was dat nu anders. Velocitas werd vastgezet op eigen helft en Dalen kreeg een kwartier lang kans op kans. Daarvan werd er slechts één benut, na 9 minuten kreeg Dalen een penalty vanwege een ongelukkige handsbal. De penalty werd door Martijn Heerkes benut, 0-1 voor Dalen.

Vrijwel vanuit het niets stond het na een kwartier opeens 1-1. Daniël Postema kapte zichzelf vrij en schoot tegen de lat waarop Dani Turdo de rebound binnenschoot, 1-1.
Daarna kwam Velocitas beter in de wedstrijd, maar bleef Dalen de betere ploeg. Beide clubs raakten voor rust nog de lat, eerst Dalen met een mooi geplaatst schot. Vlak voor rust raakte ook Velocitas de lat toen Mustafa Ahmed vanuit identieke positie als Daniël Postema hetzelfde resultaat boekte als Postema bij de 1-1, alleen stond er nu niemand klaar voor de rebound.

Na rust was het meteen raak voor Dalen. Van net buiten de zestien werd de bal keurig in de hoek geplaatst, 1-2. Na rust waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd maar gescoord werd er niet meer. De beste kansen waren voor de gasten die gebruikmakend van de ruimte die Velocitas weg moest geven in hun jacht op de gelijkmaker er soms gevaarlijk uit kwamen. Velocitas had in de 83′ minuut nog een strafschop moeten hebben toen Dalen net binnen de zestien een overtreding beging, de scheids zag het anders en legde hem er net buiten. Zo bleef het dus 1-2, volgende week de return in Dalen.

Eerder deze week zag ik VVK met 2-2 gelijkspelen tegen BSVV, dat was niet genoeg na de 2-1 nederlaag in Bovensmilde.

Op donderdag won een gehandicapt Forward, wat een stuk of 6 sterkhouders miste, op karakter van SC Stadskanaal, 2-1. Dat volstond, want uit had Forward ook gewonnen, met 1-0.
Vanmiddag speelde Forward met 1-1 gelijk bij ASVB, dat houdt in dat Forward volgende week zondag op eigen veld kan promoveren naar de tweede klasse.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nacompetitie VV Groningen-DESZ (zaterdag 3C-2J) & Velocitas-Dalen (zondag 3C-2L)

  1. karim zegt:

    Yooo wou je nog mee naar Ont? Bel mij ff dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.