LIVE IN VERA: UNSANE (23-06-16)

Eigenlijk zou ik donderdag 23 juni naar Parquet Courts in Amsterdam. Maar mijn animo om naar Amsterdam te vliegen (ja, dat kan ik) voor een uurtje concert (want veel langer spelen veel bands tegenwoordig niet) was bij nader inzien niet zo groot meer toen ik las dat UNSANE diezelfde avond in Vera zou spelen. Toen bleek Parquet Courts later dit jaar ook nog in Vera te spelen en was het probleem helemaal opgelost. Bovendien zou Parquet Courts in Amsterdam aanvankelijk ook niet door gaan, Parquet Courts wilde zelf ook liever naar UNSANE in Vera. Pas na veel gesteggel en gezeur werd het de Parquet Courts duidelijk dat ze dat niet konden maken en dus hebben ze toen uiteindelijk toch maar in Amsterdam gespeeld.

unsane_sofy_major_2016_tour_posterMaar goed, ik was dus naar UNSANE. Live één van de te gekste bands die ik ken. Muziek die in je bloed gaat zitten en door je lichaam gaat stromen, je een adrenaline kick en lichte moord-neigingen geeft. Dus heeft die fotograaf die pal voor me ging staan weer mazzel gehad dat ik hem slechts een tikje tegen zijn elleboog gaf op het moment dat hij af wilde drukken.  De boodschap was duidelijk, oprottuh joh, met je grappen. En dat was wat onze huisfotograaf deed.

Openend met SICK (in my head). En spelend volgens het vertrouwde UNSANE concept. Ik citeer dan ook gemakzuchtig uit twee vorige bijdragen op dit blog over UNSANE (waaruit mij bleek dat het alweer 5 jaar geleden was dat UNSANE in Vera stond, hoog tijd dus) :
 De maniakale schreeuwzang van Chris Spencer, de donderslagdrum van Vinnie Signorelli en de vette bass van Dave Curran. Grotestads- waanzin, bloed & verdoemenis die op de UNSANE hoezen altijd zeer subtiel tot uiting wordt gebracht. Intens, luid en hard… om Unsane (gister) in Vera in drie woorden te omschrijven. Het zweet stroomde tegen het einde van het concert bij de achterstevoren op zijn hoofd geplaatste pet van screamin’ at the top of my lungs zanger Chris Spencer naar beneden. Drummer Vinnie Signorelli zat een dik uur te rammen en schreeuwde even zo lang alles van zich af, ook als er geen zang was zat Signorelli luidkeels te schreeuwen, verward om zich heen blikkend als een gevaarlijke gekooide gek die zich afvraagt waarom hij niet los rond mag lopen.


Signorelli, de voormalig seriemoordenaar die sinds hij bij UNSANE zijn moordneigingen van zich af ramt geheel ongevaarlijk is geworden en in vrijheid gesteld is. Maar o wee als UNSANE een tijdje niet tourt… Hij beukte er weer met hart en ziel op los.

Voordat UNSANE het podium betrad was er nog een ander Power Trio. Sofy Major uit Frankrijk. Deed mij wel een beetje aan the Melvins denken. Ook goed dus. Beukten en ragden er ook lustig op los. Een avond vol uitstekende noise in een bloederig heet Vera.
Je vraagt je af hoeveel petjes Chris Spencer mee heeft op tour. 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.