Amateurvoetbal Rules VV Groningen-De Weide (2J)

Volgende week moet Noordscheschut uit tegen Pelikaan S en kan VVG misschien weer wat dichter bij Noorscheschut komen. Daarvoor moet VVG dan wel zelf thuis van de Weide winnen.
Die staan zesde met drie punten minder dan VVG, wat zelf derde staat op drie punten van Noorscheschut en op één punt van NEC Delfzijl.
Aldus Amateurvoetbal Rules vorige week.
vvg
Het in Celtic shirts spelende De Weide opende sterk, zonder tot grote kansen te komen. Na een minuut of tien kreeg VVG meer grip op de wedstrijd en nam het de controle over de wedstrijd over. De eerste grote kans was in de 17′ minuut. Tim vd Molen leek VVG op 1-0 te gaan zetten toen hij de bal op aangeven van Jaimie Walstra voor het intikken had maar met een uiterste krachtsinspanning werd de poging van vd Molen nog geblokt en voor de lijn weggehaald.

Het bleek uitstel van executie, twee minuten later was het wel raak. Een vrije trap van Jasper Ludema werd via de vingertoppen van de keeper op de binnenkant paal gekopt waarna Giovanni Salvo in de rebound het laatste zetje gaf, 1-0 voor VVG.

Drie minuten later mocht Jasper Ludema voor de tweede keer vanaf een mooie plek aanleggen voor een vrije trap. Zijn eerste poging was geen beste, te laag en in de muur. De tweede was wel goed. Specialist Ludema trapte de bal fantastisch binnen, in de linkerbovenhoek, 2-0 na 22 minuten.

Dat was een dreun die de Weide voor rust niet meer te boven kwam. VVG kreeg kansen op 3-0 en pas op slag van rust kwam de Weide gevaarlijk voor het VVG doel. Uit een corner werd de bal vlak voorlangs gekopt.
VVG nam de 2-0 voorsprong mee de kleedkamer in, een verdiende voorsprong die eigenlijk wat ruimer had moeten zijn gezien de mogelijkheden na de 2-0.

Dat het “maar” 2-0 stond brak VVG vijf minuten na rust al op. Via de binnenkant paal schoot Jasper Strijker met een diagonaal schot de 2-1 binnen en de Weide was terug in de wedstrijd. De beste kansen waren daarna echter weer voor VVG en de grootste was voor Tim van der Molen. Hij was dicht bij de 3-1 toen hij 1 op 1 met de keeper kwam en ook nog de mogelijkheid had af te geven op Jaimie Walstra. Van der Molen probeerde het zelf en zag zijn schot gepareerd door de keeper. En net als voor rust was het ook nu kort na een grote kans voor van der Molen even later alsnog raak. Jaimie Walstra ging er op rechts (weer) vandoor, trok naar binnen en rondde zelf af met een prima schot in de verre hoek, 3-1.

Toen Giovanni Salvo op links de achterlijn haalde, voorzette en Tim van der Molen de bal binnen schoot leek het met een dik kwartier te gaan wel beslist. Toch werd het nog zeer spannend want de Weide had nog een slotoffensief paraat.
In de 87′ minuut viel de 4-2 door Wim Bos en twee minuten ook nog de 4-3, dankzij de tweede treffer van Jasper Strijker.


Nog 5 minuten (inclusief blessuretijd) voor het Mirakel van de Weide. In de 93′ minuut ging de keeper mee naar voren toen de Weide net over de middenlijn een vrije trap mocht nemen. Het leverde voor de Weide niks op en voor VVG de mogelijkheid om in de tegenaanval de verlossende 5-3 in het lege doel te krijgen. Dat lukte na een aanval over vijf schijven ook, maar de grensrechter van de Weide had (weer) buitenspel gezien en de scheidsrechter nam dat vlagsignaal nu wel over. Bij de 3-1 van Walstra had ie het vlagsignaal (terecht overigens) wel genegeerd. Zo bleef het nog even spannend, maar VVG trok de 4-3 uiteindelijk over de streep en pakte in een goeie en erg leuke wedstrijd wederom drie punten.

Langs de lijn werd ook de tussenstand bij Pelikaan S – Noordscheschut in de gaten gehouden. Dat duel begon om drie uur (VVG-de Weide om half drie) en Noordscheschut stond met 4-1 voor, dus blijft het gat drie punten. NEC Delfzijl verloor wel (uit bij Zuidhorn met 1-0) waardoor VVG wel een plek is gestegen en nu tweede staat.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.