Amateurvoetbal Rules Groninger Boys – VV Lemmer (2K)

Omdat er maar 13 clubs in de zondag tweede klasse K zitten degradeert alleen de club die laatste eindigt rechtstreeks. Na ronde 6 was dat VV Lemmer met 1 punt uit 5 wedstrijden, Groninger Boys stond één plek en twee punten hoger. De Boys wonnen hun eerste wedstrijd maar verloren daarna vier keer op rij. Of je zo vroeg al van een do or die wedstrijd kunt spreken laten we even in het midden, feit is dat er vanmiddag in het kelderduel wel een Evert ten Napelitaanse mokerslag uitgedeeld kon worden. En dat gebeurde ook.

gblem

Voor rust waren de verschillen tussen het door een flinke leegloop geteisterde Groninger Boys (waar een compleet elftal na het rumoerige vorige seizoen vertrok) en promovendus Lemmer niet eens zo groot. Beide clubs lieten toen zien waarom ze zo laag staan, het was degradatievoetbal waarin veel meer mis dan goed ging. De beste kans was halverwege de eerste helft voor Lemmer toen vrij voor de keeper de bal over werd geschoten. Het technisch vaardiger Groninger Boys bakte er ook niet veel van, maar was wel iets beter. En kwam tien minuten voor rust op 1-0 door Marciano Bootsman die met een geplaatst schot uit de tweede lijn doel trof. 1-0 was dan ook de ruststand.

In de rust zeiden de meegereisde Lemmer supporters nog  “dat ze niks minder dan die lui waren” en dat klopte ook wel. Hoe anders was dat na rust…

Wat Lemmer na rust liet zien was een parodie op tweede klasse voetbal. Men leed vrijwel doorlopend balverlies, schutterde achterin opzichtig, verprutste elke mogelijkheid op een gevaarlijke aanval door ofwel zo afwachtend te zijn dat een Groninger Boy op zijn gemakje de bal terug kon veroveren ofwel door een belabberde pass die afwisselend over de zijlijn verdween of bij een Groninger Boy terecht kwam. Ik wil de Friese vrienden van Lemmer niet in de put praten, maar hun tweede helft was met afstand het slechtste wat ik ooit in de tweede klasse heb mogen aanschouwen. Met dit voetbal had je ook in de vierde klasse verloren. En in dit tempo had je het ook tegen een team 65 plussers moeilijk gekregen.

Het was dan ook geen wonder dat de technisch vaardige Groninger Boys gretig en dankbaar gebruik maakten van het gepruts van de Lemsters. Elf minuten na rust herhaalde Marciano Bootsman zijn kunstje uit de eerste helft, hij schoot wederom van een meter of 20 met een geplaatst schot raak, 2-0. Dat was het begin van het einde voor Lemmer. Zeven minuten later stond het al 4-0, beide treffers na afschuwelijk geschutter in de defensie. Eerst profiteerde Ito, twee minuten later was het de nog immer zeer rappe Gio Slijngaard die mocht profiteren en bij een 1 tegen 1 met de keeper alle tijd en gelegenheid kreeg om de 4-0 binnen te werken.

Daarmee was het duel uiteraard gespeeld, ook de eretreffer die Thomas Miedema in de 70’minuut scoorde (nadat de nummer 9 van Lemmer eerst een eeuwigheid nodig had de bal goed te leggen bij een grote kans en daarmee de kans geheel in Lemmer style van vanmiddag weer leek te verprutsen kwam de bal toevallig bij Miedema terecht die zowaar raak schoot) bracht de spanning niet terug. Integendeel. Groninger Boys schoot nog drie gaten in de wankele lekke mand die voor Lemmer defensie door moest gaan.

Eerst was het Pong Clemencia die aan het eind van een prima Groninger Boys aanval stond en hard en koel de 5-1 in het dak van het doel ramde. In de slotminuten maakte Gio Slijngaard er op zijn gemakje nog 6-1 van en in de slotseconde mocht zelfs centrale verdediger Chris Reineta scoren nadat hij op zijn gemakje door de Lemmer defensie zaalvoetbalde en met een schuivertje in de korte hoek de 7-1 eindstand op het bord zette.

Hoogtepunt aan Lemster kant was de mevrouw die  tijdens een blessurebehandeling in een onderonsje de arbiter van dienst toevoegde dat ze er waarschijnlijk meer kijk op had dan hem. Die zag er de humor wel van in en loste ook deze situatie prima op met een semi teleurgesteld “En we begonnen nog zo goed”…
Ach ja, een beetje humor op zijn tijd, daar houd ik wel van. En van fanatieke moeders of andersoortige supporters ook. Hup Mem of Tante! Sizzer mar wat fon hjer, dy smoarche bliksems binne allegjerre tsjin Lemmer! 🙂

Ook wonderlijk: De Lemster nummer 9 die een minuut lang in discussie ging met de trainer van Groninger Boys, terwijl zijn ploeg in de aanval was stond ie een heel verhaal op te hangen. Voor hem zou een debate club misschien een uitkomst zijn, want hij had verder best goeie argumenten en als je dan ziet dat het voetballend niet zo best lukte kun je natuurlijk altijd nog een andere hobby kiezen.

Of de Groninger Boys zich met deze zege heel rijk mogen rekenen valt te bezien, zo makkelijk als het ze na rust gemaakt werd zal het dit seizoen ongetwijfeld niet meer gaan. En voor rust deelden ze toch wel in de malaise. Van de ploeg die in voorgaande jaren top tweede klasse en nacompetitie speelde waren vanmiddag ook nog maar vier spelers over, dertigers Clemencia (36), Slijngaard (38), Reineta (31) en de wat jongere Cadeau (26). Dan zijn er nog wat afwezigen/geschorsten, maar het is duidelijk dat de selectie na het vertrek van al die spelers zeer krap is en dat er flink wat kwaliteit ingeleverd is. Tegenover deze zevenklapper staat ook weer een 6-0 zeperd bij Emmeloord, het zou mij niet verbazen mocht Groninger Boys dit seizoen vooral strijden om boven de nacompetitie streep te blijven.

Hoe dan ook, vanmiddag werd een zeer nuttige en noodzakelijke zege geboekt en zelfvertrouwen getankt. En is de druk niet groter geworden hetgeen bij een nederlaag en een laatste plaats waarschijnlijk wel het geval was geweest.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.