Amateurvoetbal Rules VV Groningen – Noordscheschut

VV Groningen-Noordscheschut is het duel tussen de beste thuisploeg en de beste uitploeg van 2J. VVG is thuis nog ongeslagen, won vier keer en speelde één keer gelijk. Noordscheschut is op zijn beurt uit nog ongeslagen. Vier zeges en twee remises is de oogst na zes uitwedstrijden. VVG was tot vorig weekend de trotse koploper in 2J, maar door een nederlaag bij Groen Geel zakte het naar de derde plek. Verschil met koploper Noordscheschut is twee punten, vanmiddag dus de gelegenheid voor VVG om de koppositie terug te pakken.
vvg

Voor rust was VVG heer en meester, het gaf nauwelijks kansen weg en stichtte redelijk wat gevaar voor de Noordscheschut goal. VVG kwam ook al vlot op voorsprong, spits Tim van der Molen werkte een voorzet met de borst binnen en zo was het al na 3 minuten 1-0 voor VVG. Toen het na twintig minuten ook al 2-0 werd leek VVG een zorgeloze middag tegemoet te gaan. De thuisclub had de wedstrijd stevig in handen en overklaste de gasten.

Maar een fout van Marlon Akloe bracht de gasten in de 25′ minuut volledig onnodig terug in de wedstrijd. Akloe schoof de bal in de voeten van Melvin Mol en die nam het presentje dankbaar aan en profiteerde van de hem geboden vrije doortocht door de 2-1 achter VVG keeper Khajjouf te schieten.

VVG bleef niet lang bij de pakken neerzitten, herpakte zich en ging op zoek naar de 3-1 zonder achterin in gevaar te komen. Een minuut of tien na de anschlusstreffer was het wederom Tim van der Molen die scoorde. Vrij voor de keeper bleef van der Molen koel als ijs en hij schoot beheerst raak. De marge van twee weer terug en geen vuiltje aan de lucht voor VVG. Noordscheschut slaagde er niet in een vuist te maken en VVG had de wedstrijd volledig onder controle en leek een ruime zege te kunnen gaan boeken.

Totdat het vlak voor rust Noordscheschut weer met een slordigheidje terug in de wedstrijd hielp. Martijn Oppewal liet een lange bal lopen in plaats van hem weg te koppen waardoor de bal in de loop van Aron Boer terecht kwam en net als eerder Melvin Mol profiteerde ook Boer dankbaar van het foutje achterin, 3-2 in de 43′ minuut.

De wedstrijd werd voor rust ook getekend door veel irritatie over en weer, zowel op als buiten het veld. Veel harde overtredingen ook, die door Arbiter Meints te willekeurig werden bestraft. Hij liet te veel gaan, en zo liep het langzaam maar zeker uit de hand. Na een hoop gescheld binnen en buiten het veld ging het even flink mis. In de extra tijd van de eerste helft escaleerde het.

Een Noordscheschut aanhanger werd handtastelijk jegens de wegens een blessure langs de kant toe kijkende VVG speler Erik Lourens. Die maande een Noordscheschut speler verbaal tot kalmte, verder niks loos zou je zeggen,  maar Lourens kreeg het prompt aan de stok met de oververhitte Noordscheschut aanhanger die Lourens een klap wilde verkopen. Lourens verweerde zich en zoals dat dan gaat bemoeide prompt 90% van de aanwezigen zich er mee. De vlam sloeg kort maar krachtig in de pan, maar na wat bluswerk gingen beide ploegen naar de kleedkamers om even af te koelen.

Die afkoelingsperiode miste zijn uitwerking niet, na rust was het over met het geouwehoer en de te felle tackles. De rust was zowel op als buiten het veld terug gekeerd.
Wat ook over was was de suprematie van VVG. Noordscheschut zette VVG na rust vast op eigen helft en VVG koos te veel voor de peer naar voren waardoor er nooit enige rust in het spel kon komen. Noordscheschut kon druk blijven zetten maar miste het benodigde vernuft om echt gevaarlijk te worden. Het pompte de bal veelal hoog de zestien in, maar daar stond Rots in de Branding Danny Harms telkens paraat om de ballen net zo hard weer weg te koppen.

Een foutje achterin, niet rigoureus wegwerken maar voor een voetballende oplossing kiezen, werd VVG nog bijna fataal, topschutter Danny Kiekebelt kreeg een fraaie kans maar kreeg de bal niet op doel, zijn schot uit vrije positie vloog over. Verder was daar altijd nog de weer uitstekend keepende Karim Khajjouf die waar nodig redding wist te brengen. De echt grote kansen bleven uit, maar de dreiging bleef. Tot de 80′ minuut, VVG kreeg een hoekschop en daar was rots in de branding Danny Harms mee naar voren. Hij kopte de bal hard en fraai in de verre hoek en besliste de topper met de 4-2. Het geloof bij de Schutters was weg en VVG kon de wedstrijd simpel uitspelen. Op basis van de zeer sterke (en erg amusante -de randzaken daargelaten-) eerste helft een dikverdiende overwinning voor VVG wat ook nog eens prima zaken deed zo bleek na afloop.

VVG passeerde niet alleen koploper Noordscheschut, maar zag ook nummer twee DZOH verliezen. DZOH stond tweede met even veel punten als VVG maar met een beter doelsaldo. En ook Klazienaveen (één punt onder VVG) ging onderuit, net als nummer vijf  Pelikaan S (die stonden op twee punten VVG). Kortom, vier van de vijf clubs die in 2J om de titel strijden gingen onderuit en alleen VVG won. Prettig weekend dus voor VV Groningen wat de koppositie nu weer terug heeft en volgend weekend wederom een topper speelt, DZOH uit.

 

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Abubakari de Vries vertelt & fantaseert & schrijft. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.