21 januari 2017 FC Groningen o17 – Ajax o17 (0-3)

September 2014 ging ik naar Groningen C1-Ajax C1, zaterdag ging ik naar Groningen B1-Ajax B1. En zo zag ik de jongetjes uit de C1 van twee jaar geleden weer terug, nu als B Junioren. Al waren er ook een aantal verdwenen uit de Ajax opleiding. En een paar bij gekomen. De gebroeders Maduro bijvoorbeeld, overgekomen van Feyenoord waar ze de reiskosten van de Maduro Bros niet wilden betalen waarna de broers naar Ajax verkasten.

Twee jaar geleden (september 2014)

Extra veel voetbal vandaag, om kwart over één FC Groningen C1-Ajax C1 op Corpus den Hoorn. Lekker weertje, dus oppe fiets met een deuntje punk op de radio, fijn de helden van de Toekomst kijken. Ajax is (uiteraard) koploper, 9 uit 3, 11 voor, 1 tegen.
Grunn C1 doet het ook wel goed, eerste twee wedstrijden gewonnen, vorige week de eerste nederlaag.
gro-ajaxZoals te verwachten viel was Ajax de betere ploeg, het zette Groningen vast op eigen helft en kreeg een paar prima kansen. Toch was het aan de overkant raak. Slordig balverlies op het middenveld leidde een Groningen counter in en die werd na 21 minuten met een omweggetje afgerond, 1-0.  Ajax stelde vlot orde op zaken, drie minuten na de 1-0 was het alweer gelijk. Ik denk dat het Sven Botman was die gebruik maakte van zijn lengte en uit een corner raak kopte. En dat kunstje van de hoge voorzet die binnen werd gekopt werd even later herhaalt zodat Ajax in 10 minuten van 1-0 achter naar 1-2 voor kwam.
Ajax speelde goed verzorgd voetbal, lange ballen van achteruit zijn uit den boze, alles moet keurig opgebouwd worden. Groningen hanteerde de lange bal en kwam er een paar keer uit, maar het Groningen gevaar was vrij sporadisch. Rust 1-2 voor Ajax.

Na de rust (die liefst 25 minuten duurde en waarin ik Groen Geel 3 tegen een in Oranje ’88 shirt gehulde tegenstander van 1-1 naar 1-3 achter en weer terug tot 3-3 zag komen) was de eerste kans voor Groningen, maar daarna pakte Ajax het weer op en was het weer de bovenliggende partij. Na 11 minuten scoorde Richonell Margaret de 1-3, hij hield het overzicht in de zestien, verschafte zich de ruimte en schoot raak. De mooiste treffer viel 5 minuten voor tijd. Van een meter of 20 schoot Mitchell Bakker de bal strak in het kruis, 1-4, tevens de eindstand.

Erg leuk, zo’n blikje op de toekomst van Ajax. Ik stond tussen beide dug outs (bij Grunn stond oud Oosterpark vedette Hugo langs de kant als coach) en waar Hugo vrij rustig was en niet veel coachte werd er vanuit de Ajax dug out druk gecoacht en gecorrigeerd en beter neer gezet. Dit bezoekje aan het voorland van de eredivisie smaakte goed, ga ik vaker doen! Zeker als het zulk geweldig weer is. c1
********************************************************************************
ajax-0-17
Zaterdag (21 januari 2017)

Het was de eerste wedstrijd van de kampioenscompetitie voor B junioren, tegenwoordig onder -17 geheten. In de competitie voor de winterstop was Ajax o-17 ook op bezoek geweest in Groningen, toen won Groningen verdiend met 2-0. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Ajax was heer en meester en won met 0-3. Trainer is Gery Vink, vorig jaar nog trainer van de A1. Vink was zeer gedreven en fanatiek in zijn coaching, hetgeen sommige mensen langs de kant verbaasde. “Ze staan toch met 0-3 voor”… Tsja, daar gaat het in de Ajax opleiding niet (alleen maar) om.

Qua oud spelers op de bank(en) verder nog Johnny Bosman bij Ajax en bij FC Groningen Sander van Gessel en Paul Matthijs. En langs de kant spotte ik Hedwiges Maduro nog.

Ajax controleerde de wedstrijd, liet de bal goed rondgaan en het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van Groningen af.
Na 18 minuten kopte Redan op aangeven van De la Vega de 0-1 binnen. Vlak daarna schoot de fijne pingelaar op linksbuiten Richonel Margaret na een solo op de vierkante decimeter tegen de binnenkant paal. Kort voor rust rondde Jurgen Ekkelenkamp een fraaie Ajax aanval af, wederom op aangeven van rechtsbuiten De la Vega.

Na rust was het iets slordiger bij Ajax, maar echt in de problemen kwamen ze niet. Twaalf minuten voor tijd maakte Ekkelenkamp met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een eind, 0-3. Zijn derde treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

gro-o17-ajax-o17-1

20170104jw16414 20170104jw16415 20170104jw16416

gro-o17-ajax-o17-2Met dank aan Groningen.nl en Ajax.nl voor de foto’s.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Ajax, Voetbal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.