A Dead Moon Night in Vera, Fred & Toody terug in Groningen

indexZe zullen vast recordhouders zijn, het was de 28ste keer dat Fred & Toody in Vera speelden. Mijn persoonlijke tel ben ik kwijt, maar vanaf grofweg 1993 heb ik alle Dead Moon en Pierced Arrows shows in Vera’s Grote Zaal gezien. Eerste kennismaking was Strange Pray Tell uit 1992. Ik woonde nog boven de melkboer en diens zoon Pino kwam met een cd’tje die hij bij de biep vandaan had aanzetten. hij vond er zelf niet zo veel aan maar het leek hem wel wat voor mij. Dat klopte, Dead Moon, geweldig! Mijn eerste de beste Dead Moon show in een uitverkocht Vera duurde ook gewoon 3 uur. Drummer Andrew zoop in die drie uur een fles whiskey en een half krat bier leeg, rookte een stuk of wat joints en trommelde vrolijk verder. Dead Moon in Vera, daar kreeg je altijd een dikke smile van op je bakkes. Enthousiasme en sympathie spatte in gelijke hoeveelheden van het podium.
Daarna zag ik Dead Moon nog vele malen, meestal in Vera, een keer op de Vismarkt en volgens mij ook nog op Lowlands. Een Dead Moon Night is altijd feest.
Afbeeldingsresultaat voor dead moon
In December 2006, near the end of the Echoes of the Past tour, Dead Moon announced their disbandment. Their last gig was at the Vera club in Groningen on November 26, 2006.
Dead Moon is niet meer. Andrew is dood maar Fred & Toody zijn nog alive & kickin’.
Al tellen de jaartjes met name bij Fred inmiddels ook, in augustus wordt de ouwe rocker 69. Hoe oud Toody is weet niemand en dat hoeft ook niet, vrouwen vraag je niet naar hun leeftijd.
Fred & Toody (ex-Dead Moon) / © Willem Kolvoort, 2017
Vanavond stonden Fred & Toody weer in Vera. Of beter gezegd, ze zaten in Vera. Twee stoelen, een paar versterkers, een bass en een gitaar plus twee strotten, daarmee werd een dwarsdoorsnede van het muzikale leven van Fred & Toody gegeven. Nadruk lag uiteraard op Dead Moon en zo tegen het eind van de show kwam ie voorbij. Mijn personificatie van een Dead Moon Night, 54/40 or fight. En weer schreeuwde heel Vera mee.

Het was wederom een geweldige DEAD MOON NIGHT. “Dit zal wel de laatste keer (geweest) zijn”. Ach, dat zeggen ze ook al jaren van the Stones. Laten we hopen dat we Fred & Toody volgend jaar of het jaar er na gewoon weer in Vera kunnen zien. “Shows van drie uur trekken we niet meer, dus we spelen wat korter dan in the Glory Days” aldus een lachende Toody. It’s Okay, we love you anyway!

Een (zelfgemaakte) collage van Vera dead Moon foto’s (niet zelfgemaakt, behalve de Vera gevel foto’s, die heb ik dan wel weer gemaakt) & 54/40 or Fight.
ALRIGHT!


https://abubakaridevries.files.wordpress.com/2011/04/img642.jpg

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Live in Vera (Concerten), Muziek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op A Dead Moon Night in Vera, Fred & Toody terug in Groningen

  1. Gerbie zegt:

    Prachtig. Ik kom niet verder dan twee concerten, luister ook nog regelmatig naar de cd’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.