Amateurvoetbal Rules VV Groningen-Aduard 2000 (2J)

De koploper thuis tegen de club die strak onderaan staat, dat zou een makje moeten zijn. Aduard 2000 haalde pas 5 punten in de eerste 17 wedstrijden, VVG stond met 36 uit 17 eerste. Bovendien is VVG thuis nog ongeslagen en heeft Aduard uit alles verloren.
In de vorige twee seizoenen troffen VVG en Aduard elkaar in 3C. In 2014/15 won Aduard met 3-4, vorig seizoen won VVG met 1-0.

vvga2000 Vanmiddag bleek VVG een paar maten te groot voor Aduard 2000. Voor de gasten zal de opzet geweest zijn zo lang mogelijk de nul te houden. Gesterkt door het laatste resultaat, een keurige 2-2 thuis tegen nummer 3 DZOH, was er met wat onderschatting bij de koploper misschien wel weer een verrassing mogelijk zal de stiekeme gedachte bij Aduard 2000 geweest zijn.
De opzet zo lang mogelijk de nul te houden ging al na drie minuten richting prullenbak.
Een overtreding op Tim van der Molen werd bestraft met een penalty die door van der Molen zelf werd benut, 1-0 na 3 minuten.

Aduard 2000 probeerde waar mogelijk de aanval te zoeken en kreeg ook wel wat mogelijkheden. Zo was er kort na de 1-0 een vrije trap op een mooie plek, maar die werd recht op de keeper geschoten. Later tikte VVG keeper Karim Khajjouf nog een bal uit de kruising die via de lat terug in het veld kwam.

Dichter bij een treffer kwam Aduard 2000 voor rust niet want voor de rest was het VVG wat de klok sloeg. De vleugelspitsen werden keer op keer weggestuurd en zorgden voor veel gevaar. En halverwege de eerste helft werd het duel ook al beslist. Eerst knalde Wesley Walstra na 19 minuten de bal diagonaal hard in het dak van het doel en drie minuten later stond Tim van der Molen aan het eind van de mooiste VVG aanval van de middag, het was de achttiende treffer van Tim van der Molen, de topscorer van de tweede klasse J en de 3-0. Tien minuten later maakte linksback Erik Lourens er ook nog 4-0 van en was het helemaal over & sluiten voor Aduard 2000.

De tweede helft had een stuk minder om de hakken al was het begin nog veelbelovend. VVG raakte de lat, miste daarna nog een grote kans, de nummer 10 van Aduard 2000 faalde oog in oog met de keeper maar daarna kakte de wedstrijd wat in. VVG geloofde het wel en Aduard 2000 kon niet beter.

De echte scherpte om een grotere uitslag te bewerkstelligen ontbrak bij VVG en zo was het in de 71′ minuut zowaar Aduard 2000 wat tegen scoorde uit één van hun weinige kansen. De mensen die tot het einde bleven werden echter nog beloond, Martin Kamstra maakte in de 89′ minuut de mooiste goal van de wedstrijd. Ivan Landlust kopte de bal terug op Kamstra die vanaf de rand van de zestien de bal in ene uit de lucht nam en met veel gevoel over de keeper net onder de lat tegen het net liet ploffen. Een mooie afsluiting van een makkelijke middag voor VV Groningen.

Een middag die eindigde met meer goed nieuws. Nummer twee de Weide verloor bij nummer vier Klazienaveen, nummer drie DZOH bleef bij SV Bedum op 2-2 steken en ook Noordscheschut verloor weer waardoor het gat tussen VVG en de rest weer groeide. VVG staat nu zeven punten voor op de Weide en Klazienaveen, daarna komt DZOH, die staan acht punten achter. Pelikaan S is vijfde op 9 punten. Kortom, de titel lonkt voor VVG. Volgende week is het The Knickerbockers uit, een stadsderby dus. De week daarna komt Pelikaan S op bezoek.

Over abubakaridevries

Misantropisch regenwoudbewoner
Dit bericht werd geplaatst in Amateurvoetbal Rules, Voetbal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.